Išči

VOJNA IN JAZ VOJNA IN JAZ

ID: 664385
11,99 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Želite ponudbo za podjetje? 
Prodajalec: Big Bang
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka

Mladinska serija Vojna in jaz prikazuje zgodovino druge svetovne vojne skozi oči otrok. Otroci iz Nemčije, Poljske, Francije, Velike Britanije, Norveške, Sovjetske zveze in Češke se vsak po svoje, tako na strani žrtev kot storilcev, spoprijemajo z vojno, ki je zarezala v njihovo otroštvo in povsem spremenila svet, kakršnega so poznali. 8 delov - 200 minut. 

 

1. Anton
Desetletni Anton živi v Nemčiji. Noče biti izjema in se želi priključiti Hitlerjevi mladini. Oče noče, da bi se sin družil z nacisti, vendar Anton najde pot. Misli, da lahko tovarišem zaupa, po napadu na Jude septembra leta 1939 pa spozna, kaj je resnični cilj Hitlerjevih nacistov in kako bridko se je motil.

2. Fritjof
Deček Fritjof z družino živi v ribiški vasici na Norveškem. Po nemški zasedbi se za Norvežane začne obdobje pomanjkanja in lakote. Desetletni Fritjof se upre nemškim vojakom. Grozi mu, da ga bodo poslali v delovno taborišče, zato mu ne preostane drugega, kakor da z mamo in sestrico čez morje pobegne na Švedsko.

3. Sandrine
Francozinja Sandrine je stara trinajst let in živi v vasi, kjer skrivaj sprejemajo Jude. Njen oče je duhovnik, ne ozira se na politiko, ampak se ravna po človeških vrednotah. Ko ga policija zapre, je Sandrine pred težko odločitvijo, ali naj za begunce tvega življenje?

4. Calum
Petnajstletni Calum živi na Škotskem. Njegov oče brani deželo, njemu pa ni mar za vojno in šolo, zato raje pohajkuje po mestu. Calum zaide na stranpot in se spre z materijo, po nemškem letalskem napadu na Clydebank pa spozna, kako kruta je lahko vojna in kako mora vsak pomagati po svojih najboljših močeh.

5. Romek
Poljak Romek živi v judovskem getu. Nekega dne mu med tihotapljenjem hrane povedo, da bodo geto zaprli. Mama in oče ga mirita, toda Romek sprašuje naprej in izve, kaj v delovnih taboriščih počno z Judi. Nemci začno odvažati stare in onemogle in Romek mrzlično išče način, da bi sebe in starše rešil iz geta.

6. Vera
Desetletna Vera po dolgem potovanju sama prispe v Kazahstan. Sprejmejo jo v otroško zavetišče. Ves čas pogreša mamo, očeta in brata. Tako sama je in v tuji deželi, vendar še zdaleč ni edina. Nekega dne pa iz Stalingrada pripotuje pismo in Vera izve, da je njena mama še živa.

7. Justus
Petnajstletni Justus je vesel, da je končno vojak. Poveljuje skupini otrok, ki morajo zavarovati podeželsko cesto. Ukažejo jim, naj se borijo do zadnjega. Junaške predstave bojevitih dečkov pa se pred ameriškimi tanki v hipu razblinijo. Bi bilo ob taki premoči vredno tvegati življenje za domovino?

8. Eva
Štirinajstletna Eva je sirota. Iz Terezina jo odpeljejo v Auschwitz. Upa, da bo tam našla prijatelje iz otroškega zbora. V taborišču res sreča sopranistko Renato. Le prijateljstvo in ljubezen do glasbe jima pomagata, da preživita, toda do osvoboditve Auschwitza je še daleč.


Avtorji:
Matthias Zirzow, Maarten van der Duin, Ramona Bergmann

Režiser:
Matthias Zirzow 

Tehnične podrobnosti
Žanr
vojni/vojaški, vojni/vojaški
Podnapisi
slovenski podnapisi
Število kosov v kompletu
1
Leto izdaje
2019
Leto izida
2019
Cached: Thu, 28 Mar 2024 19:22:19 GMT