VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiRačunalništvoRačunalniške komponenteOsnovne ploščeASUS Prime Z690-A LGA 1700 ATX DDR5 osnovna plošča

ASUS Prime Z690-A LGA 1700 ATX DDR5 osnovna plošča

ID: 695017
330,87 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od ponedeljka, 6.5. naprej
Ponudba prodajalca Big Bang eTržnice. Nakup je mogoč izključno preko spleta.
Več informacij
Na voljo še 3 ponudbe od 342.35 €
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka

ASUS Prime Z690-A LGA 1700 ATX DDR5 osnovna plošča

 

Matična plošča Intel Z690 (LGA 1700) ATX s PCIe 5.0, štirimi režami M.2, 16+1 napajalnimi stopnjami DrMOS, DDR5, HDMI, DisplayPort, Intel 2,5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C, spredaj USB 3.2 Gen 2 Type-C, podpora Thunderbolt 4 in osvetlitev Aura Sync RGB.

- Intel LGA 1700: pripravljena za Intelove procesorje 12. generacije
- Izboljšana rešitev za napajanje: 16+1 DrMOS, vtičnice ProCool, dušilke iz zlitine in trpežni kondenzatorji za stabilno napajanje
- AI Overclocking: Optimizira zmogljivost na podlagi obremenitve procesorja in hladilnika, da doseže rezultate, ki so zelo blizu ročnemu nastavljanju s strani strokovnjakov
- AI hlajenje: Upravlja in nadzira vse ventilatorje matične plošče, samodejno optimizira nastavitve glede na trenutno obremenitev sistema in temperaturo
- Dvosmerno odpravljanje hrupa AI: zmanjša hrup v ozadju iz mikrofona in avdio izhoda za kristalno čisto komunikacijo v igrah ali video konferencah
- Celovito hlajenje: veliki hladilniki VRM, hladilniki M.2, zadnja plošča M.2 s Q-zapahom, hibridne glave ventilatorja in Fan Xpert 4
- Povezljivost naslednje generacije: pomnilnik DDR5, PCIe 5.0, Intel 2,5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen2x2 Type-C, sprednja plošča USB 3.2 Gen 2 Type-C, podpora za glavo Thunderbolt 4, 4 PCIe 4.0 M.2

Matične plošče serije ASUS Prime so strokovno zasnovane tako, da sprostijo ves potencial procesorjev Intel 12. generacije. Prime Z690-A, ki se ponaša z robustno zasnovo moči, celovitimi rešitvami za hlajenje in inteligentnimi možnostmi nastavitve, uporabnikom in izdelovalcem osebnih računalnikov DIY ponuja vrsto možnosti za nastavitev zmogljivosti prek intuitivne programske opreme in funkcij strojne programske opreme.

ASUS Prime Z690-A ponuja elegantno konstrukcijo futurističnega videza s črno-belo končno obdelavo, oblikovalskimi elementi, ki jih navdihuje space shuttle, kovinsko ploščico z imenom in pokrovom PCB.

FLEKSIBILNOST
Celovite kontrole so temelj serije ASUS Prime. Matična plošča Prime Z690 vsebuje prilagodljiva orodja za prilagajanje vseh vidikov vašega sistema, kar omogoča prilagoditve zmogljivosti, da se popolnoma ujemajo z vašim načinom dela in tako povečate produktivnost.

5-smerna optimizacija ASUS naredi vaš računalnik pameten. Poleg skrbi za kompleksno nastavitev in dinamično optimizacijo bistvenih vidikov vašega sistema, zagotavlja profile overclockinga, ki so prilagojeni vaši napravi.

Easy Optimization je avtomatiziran pripomoček za nastavitev, ki izboljša profile overclockinga in hlajenja za vašo edinstveno konfiguracijo sistema. Funkcija stresnega testa vam omogoča optimizacijo in overclock za delovne obremenitve, ki so osredotočene na procesor ali pomnilnik.

ASUS AI Overclocking je inteligentni pripomoček, ki vam pomaga, da kar najbolje izkoristite vašo gradnjo s samodejnim profiliranjem vašega CPU in hladilnega sistema za napovedovanje optimalnih nastavitev napetosti in frekvence.

Intuitivni uporabniški vmesnik AI Overclocking, ki je dostopen prek programske opreme AI Suite v sistemu Windows ali neposredno prek UEFI, omogoča uporabnikom vseh ravni. Za izkušene overclockerje je na voljo vrsta prilagodljivih nastavitev, za začetnike pa je na voljo možnost samodejnega uglaševanja.

AI hlajenje
Funkcija ASUS AI Cooling samodejno upravlja in nadzoruje ventilatorje, povezane z matično ploščo, da zagotovi optimalne nastavitve glede na trenutno obremenitev in temperaturo sistema

UEFI BIOS
Priznani ASUS UEFI BIOS ponuja vse, kar potrebujete za konfiguriranje, prilagajanje in nastavitev vašega sistema. Ponuja inteligentno poenostavljene možnosti za začetnike PC DIY, kot tudi obsežne funkcije za izkušene veterane.

Intuitiven napredni način, ki ga ponuja UEFI, vam omogoča popoln nadzor. Vgrajena funkcija iskanja olajša iskanje možnosti, različne napredne funkcije pa vam omogočajo, da inteligentno prilagodite nianse, tako da lahko prilagodite zmogljivost tako, kot želite.

HLAJENJE
Serija Prime Z690 je zasnovana z več vgrajenimi hladilniki in vrsto hibridnih glav ventilatorjev, ki zagotavljajo, da vaša naprava ostane hladna in stabilna pri intenzivnih delovnih obremenitvah.

M.2 Hladilnik
Dva hladilnika M.2 skrbita za tri reže M.2 in preprečujeta dušenje, ki se lahko pojavi pri pomnilniku M.2 med trajnimi prenosi.
Odstranljivi zaskočni vijaki zmanjšajo tveganje padcev ali izgube med odstranjevanjem hladilnika.

VRM hladilnik in termične blazinice
Dva hladilnika VRM na Prime Z690-A sta bistveno večja od tistih na prejšnjih matičnih ploščah Z590. Skupaj s termalnimi blazinicami izboljšajo prenos toplote iz MOSFET-ov in dušilk za boljšo učinkovitost hlajenja.

M.2 Zadnja plošča
Zadnja plošča M.2 pomaga zagotoviti, da visokozmogljivi pogoni zagotavljajo vrhunsko zmogljivost, tudi če je pretok zraka omejen. Zadnja plošča vključuje mehanizem Q-Latch, ki vam omogoča, da pritrdite ali odstranite M.2 SSD brez potrebe po tradicionalnih vijakih.

   

Hladilnik glede na design
Prime Z690 serija vsebuje obsežne kontrole hlajenja, ki jih je mogoče konfigurirati s programsko opremo Fan Xpert 4 ali prek UEFI BIOS-a.

Več temperaturnih virov
Vsaka glava se lahko dinamično sklicuje na tri termične senzorje. Fan Xpert 4 vam omogoča preslikavo temperature podprtih grafičnih kartic ASUS

Glave z dvojno črpalko
Namenska glava napaja več kot 3 ampere* za visoko zmogljive PWM ali DC vodne črpalke, plus drugi namenski razdelilnik za AIO.

Pametna zaščita
Namensko integrirano vezje ščiti vsako glavo ventilatorja pred pregrevanjem in pretokom.

4-pinski PWM/DC ventilator
Vsaka vgrajena glava podpira samodejno zaznavanje PWM ali DC ventilatorjev.

Robustna zasnova moči
Stabilna moč je bistvenega pomena, da iz procesorjev Intel 12. generacije izvlečemo še zadnji del zmogljivosti. Prime Z690-A je prilagojen potrebam teh procesorjev z velikim številom jeder.

ProCool konektorji
Lastniški konektorji povečajo povezavo matične plošče z napajalnikom z 8+8 pin konektorji, ki prenašajo 12 voltov energije neposredno na procesorje. Vsak priključek ima trdne zatiče, ki lahko prenesejo več ji tok kot konektorji z votlimi zatiči.

16+1 DrMOS
VRM s 16+1 DrMOS zagotavlja moč in učinkovitost, ki ju zahtevajo najnovejši Intelovi procesorji.

Izboljšanje zmogljivosti DDR5
Prime Z690-A izboljšuje zmogljivost DDR5 z zagotavljanjem možnosti overclockinga ne samo za hitre komplete, temveč tudi za pomnilniške module začetne ravni, ki imajo zaklenjeno IC za upravljanje porabe (PMIC).

Namensko vezje na matični plošči varno zaobide omejitve PMIC pomnilnika DDR5, kar vam omogoča, da presežete privzeto 1,1-voltno mejo in potisnete frekvenco in čase do največjega. Običajno je omejen PMIC, ki je bil odklenjen, zahteva, da se sistem v celoti preklopi na napajanje vsakič, ko se prilagodi pomnilniška napetost. Prime Z690-A uporablja vgrajeno strojno in vdelano programsko opremo za pametno zaokrožitev te neprijetne omejitve in omogoča prilagoditev napetosti z istim postopkom mehke ponastavitve sistema, kot je bil uporabljen za prejšnje generacije pomnilnika DDR.

Za uporabnike, ki se še niso ukvarjali z overclockingom pomnilnika, Prime Z690-A vključuje ekskluzivno funkcijo vdelane programske opreme ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) za pomnilniške module, omejene na PMIC. AEMP samodejno zazna pomnilniške čipe v vašem kompletu in nato predstavi optimizirane frekvenčne, časovne in napetostne profile, ki jih lahko brez težav uporabite za sprostitev zmogljivosti.

Štiri reže M.2 (do 64 Gbps)
Prime Z690-A ponuja skupno štiri reže M.2, ki podpirajo hitrosti prenosa podatkov do 64 Gbps prek PCIe 4.0, kar omogoča hitrejši zagon in čas nalaganja aplikacij z operacijskim sistemom ali aplikacijskimi pogoni.

PCle 5.0 Slot

Aura Sync

Dobro uglašen sistem za navdušence si zasluži ustrezno estetiko. ASUS Aura ponuja popoln nadzor osvetlitve RGB z različnimi funkcionalnimi prednastavitvami za vgrajene RGB LED, pa tudi trakove in naprave, povezane z vgrajenimi RGB glavami ? in vse je mogoče sinhronizirati z vedno večjim portfeljem strojne opreme, ki podpira Aura.

 

Tehnične podrobnosti
Garancija v letih
3
Za proizvajalca procesorjev
Intel, Intel
Wi-Fi
ne
Vrsta ostale komponente
matična plošča
Tip RAM pomnilnika
DDR5
Proizvajalec procesorja
Intel
Procesorsko podnožje
LGA1700
Namen uporabe komponente
namizni računalnik
Format plošče
ATX
Proste reže RAM pomnilnika
4
Cached: Sat, 27 Apr 2024 11:55:17 GMT