Poletni ČRNI PETEK! Uporabi kodo POLETNIBF. Samo še do PONEDELJKA!

0h
0m
0s
Išči

Avtoradio (70)

Današnji avtoradii ponujajo ogromno funkcij. Popolnoma razumemo, da zna biti izbira primernega utrujajoča, včasih pa tudi dolgotrajna. Zadeva v resnici ni tako zastrašujoča, le vedeti morate na koga se obrniti: na Big Bang.

Vprašajte se, zakaj sploh želite nov avtoradio? Iščete zmožnost pretakanja glasbe, povezljivost, zaslon na dotik, navigacijo, retro avtoradio za vizualno privlačnost ali kaj drugega? Ko boste ugotovili, kaj želite, boste lahko svoje možnosti zožili na peščico izbire in ugotovi kateri je najboljši avtoradio za vas.

Avtoradio 2 DIN ali enotni DIN?

Stereo odprtine so razvrščene po standardu DIN. DIN (Duetch Industri Normen) je standardizirana velikost odprtin za avtoradio, ki so jo ustanovili evropski proizvajalci avtomobilov sredi 80. let prejšnjega stoletja. Če je bilo vaše vozilo izdelano po letu 1988, sta večinoma na voljo dve standardizirani velikosti:

  • Enotni DIN (ali DIN) - odprtina za sprejemnik je približno 18 x 5 cm.
  • Dvojni DIN (avtoradio 2 DIN) - ima odprtino 18 x 10 cm in ga običajno najdemo v novejših vozilih.

 

Kaj, če želite avto radio z zaslonom na dotik, vendar imate samo eno odprtino za din?

Ni problema, obstaja namreč več proizvajalcev, ki ponujajo zaslon na dotik Flip Out v eni konfiguraciji DIN.

Določite svoj zvočni vir

Katere vrste medijev boste poslušali? Ali boste poslušali CD-je, radio, satelitski radio, kartico SD ali pa bi morda za zabavo radi uporabili svoj pametni telefon? Možno je vse izmed navedenega in če na začetku določite, kaj želite, vam bo veliko lažje najti ustrezen avto radio.

Možnosti predvajanja medijev:

  • Kartica SD: pretakajte svojo glasbo s kartice SD. Združljive zvočne datoteke prenesite z računalnika na kartico SD, vstavite kartico v sprejemnik in uživajte v urah glasbe po lastni izbiri.
  • USB radio za avto: Če boste povezani s pametnim telefonom, boste lahko med polnjenjem telefona pretakali ali predvajali glasbene datoteke, upravljali sporočila in telefonske klice. Na voljo so tudi dodatne možnosti, kot sta Android Auto in Apple CarPlay, odvisno od združljivosti vašega sprejemnika. Priključite lahko tudi USB in predvajate združljive glasbene datoteke; USB radio za avto je tudi eden izmed najbolj iskanih izrazov v povezavi z avto radii.
  • Avtoradio Bluetooth: Omogoča brezžično povezljivost, ki vam omogoča pretakanje glasbe, upravljanje sporočil in telefonskih klicev. Možna je tudi kombinacija avtoradio Bluetooth + WiFi: povežite se brezžično s pametnim telefonom in pregledujte svoja sporočila, telefonske klice, mobilno navigacijo in pretakanje glasbe. WiFi vam omogoča pretakanje aplikacij, npr. navigacije, direktno na zaslon vašega avto radia.
  • DAB+ avtoradio je digitalni radio z boljšo kakovostjo, kot jo nudijo AM in FM radii. DAB+ avtoradio se lahko avtomatsko poveže z radijskimi postajami in prikazuje informacije o predvajani pesmi. Za nameček je tudi manj dovzeten za prekinitve signala in poslušalcem nudi boljše možnosti poslušanja različnih radijskih postaj.
  • FM radio: je standard za skoraj vsak avto radio. Enote, ki imajo FM občutljivost 9 - 11 dBf, imajo boljši sprejem. Nižja kot je številka, boljši je sprejem.
  • HD Radio: z radiem visoke ločljivosti lahko poslušate FM radio v kakovosti CD in AM radio v kakovosti FM.
  • Satelitski radio: avdio programi, ki se oddajajo prek satelita, pomenijo širše območje pokritosti kot AM/FM in oddaje v mobilnih omrežjih.

Kateri je najboljši avtoradio?

Pioneer avtoradio mvh a200vbt je zagotovo najbolj iskan Big Bang avtoradio. Med izjemno priljubljenimi je tudi avtoradio Lg ter splošno vsak avtoradio Pioneer USB. Dober avtoradio ni stvar splošnega okusa, temveč posameznika, ki išče določene funkcije radia, ki jih potem dejansko uporablja. Naj vas ne zavede splošno mnenje. Morda je avtoradio Pioneer USB odlična izbira za mnoge, vendar pa bo za tiste, ki iščejo mp3 avtoradio popolnoma nepotreben. Pri izbiri tako zaupajte lastni presoji in pa, seveda, pomoči naših prodajalcev.

Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
XAV1500.EUR SONY
-16 %
Prihranek 50,00 €
-15 % S KODO POLETNIBF
249,99 €
299,99 €

ali od 12,22 € / mesec

Cached: Sun, 14 Jul 2024 08:20:27 GMT