O spletnem centru bigbang.si

Podjetje Big Bang, d.o.o. z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika zabavne elektronike s tržnimi deleži, ki segajo od 30 % pa vse do 60 %.

 

Big Bang splošni pogoji             Splošni pogoji eTržnice

 

Big Bang splošni pogoji

Splošne pogoje si lahko prenesete tukaj

 

1. Splošno

Namen teh Splošnih pogojev poslovanja (v nadaljevanju: pogoji poslovanja) je jasno definirati pravice in obveznosti ponudnika in uporabnikov spletnega centra pri uporabi spletne trgovine, naročanju, nakupu in prodaji blaga in storitev, ki so na voljo v spletni trgovini, ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom spletne trgovine.

Kot kupec/uporabnik (v nadaljevanju kupe ali uporabnik) po teh pogojih poslovanja se razume vsaka fizična oseba, ki je potrošnik, ter pravna ali fizična oseba, ki ni potrošnik, in je opravila nakup na spletni strani bigbang.si, pri čemer določene, v teh pogojih poslovanja navedene pravice pripadajo le kupcem, ki so potrošniki, kot je to v nadaljevanju izrecno opredeljeno tudi v posameznem poglavju teh pogojev poslovanja.

V skladu z določbami zakona, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij, je kupec fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika spletne trgovine Big Bang, d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik ali Big Bang), pravice uporabnika/kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo blaga in storitev, ki so na voljo v spletni trgovini.

Nakup, opravljen prek spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen skladno s predpisi, veljavnimi v Republiki Sloveniji.

Pred zaključkom nakupa oz. oddajo naročila mora kupec s klikom potrditi seznanjenost in strinjanje s temi pogoji poslovanja, sicer naročila ne more oddati. Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani https://www.bigbang.si/pogoji-poslovanja/, kupec pa si jih lahko prenese na svojo elektronsko napravo prek internetne povezave, prav tako pa bodo pogoji poslovanja posredovani kupcu najkasneje ob naročilu blaga na njegov elektronski naslov.

2. Podatki ponudnika

Naziv: Big Bang, trgovina in storitve, d.o.o.

Skrajšani naziv: Big Bang, d.o.o.

Naslov: Madžarska ulica 012, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon na sedežu podjetja: (01) 309 3700 

Elektronska pošta: [email protected]

Zavezanec za DDV: DA

Matična številka: 5464943

ID za DDV: SI18224326

Šifra dejavnosti: G/47.430

Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, štev. vložka 1/11417/00

Transakcijski računi: NLB d.d. - SI56 02923-0254441325,

3. Kontakti

Če potrebujete splošne informacije ali pomoč o spletni ponudbi, uporabi spletne strani, spletnih naročilih, spletni dostavi ali vračilih blaga, se lahko obrnete na naše osebje, in sicer od pon – pet, od 8:00 do 16:00 na telefonsko št. 01 362 60 00 ali nam pišite na E-pošta: [email protected] .

4. Poslovalnice

 • BB BTC, Francoska ulica 17, 1000 Ljubljana - Hala 5
 • BB Outlet Bazar, Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana - Hala 17
 • BB CITYPARK, Moskovska ulica 4, 1000 Ljubljana
 • BB RUDNIK, Jurčkova 228, 1000 Ljubljana
 • BB ALEJA, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana
 • BB HOME&COOK, Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana
 • BB EUROPARK, Pobreška cesta 18, 2000 Maribor
 • BB TRŽAŠKA, Tržaška cesta 7, 2000 Maribor
 • BB CELJE, Mariborska cesta 100, 3000 Celje
 • BB KOPER, Ankaranska cesta 3 a, 6000 Koper
 • BB NOVO MESTO, Otoška 5, 8000 Novo mesto
 • BB NOVA GORICA, Cesta 25. junija 1 a, 5000 Nova Gorica
 • BB SLOVENJ GRADEC, Ronkova ulica 4a, 2380 Slovenj Gradec
 • BB KAMNIK, Domžalska cesta 3, 1241 Kamnik
 • BB KRANJ, Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj
 • BB PTUJ, Ormoška cesta 15, 2250 Ptuj
 • BB MURSKA SOBOTA, Nemčavci 1 d, 9000 Murska Sobota

 

Vsa naročila oddana preko spletnega centra, lahko osebno prevzamete v Big Bang trgovinah, ki se ponudijo v košarici ob izbiri dostave.

5. Cene

Cene, prikazane na spletnem naslovu www.bigbang.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene so v evrih in že vsebujejo davek na dodano vrednost, razen če je izrecno napisano drugače. Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

 • Spletne cene veljajo v primeru izvedbe naročila preko spletnega centra bigbang.si. Spletne in akcijske spletne cene v ponudnikovi spletni trgovini se lahko razlikujejo od rednih in akcijskih maloprodajnih cen v ponudnikovi maloprodajni mreži (poslovalnice). Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila.
 • Cene, prikazane na cenovkah v poslovalnicah označujejo cene, ki veljajo v poslovalnicah Big Bang.
 • Klubska cena je cena, ki jo za izdelek plača član Kluba Big Bang. Za prikaz Klubske cene je potrebno biti član Kluba Big Bang in biti prijavljen v spletno trgovino Bigbang.si ter imeti povezan spletni račun bigbang.si z računom Klub Big Bang. Klubski prihranek je razlika med redno ceno in Klubsko ceno.
 • Izenačena cena je cena, ki jo obiskovalec prejme s klikom na gumb Izenačimo ceno. S klikom na gumb pošlje zahtevek za izenačitev cene z navedenimi konkurenti (Merkur, Harvey Norman, M- tehnika, GA, in spletna trgovca Mimovrste.com ter Shoppster.si.). Aplikacija preveri cene konkurentov ter izenači ceno v skladu s pravili akcije. Izenačena cena velja 12 ur in je omejena na uporabnika, ki je zahteval izenačitev cene.

Izdelki po nižjih spletnih cenah, ki jih lahko najdete na prodajnih policah v poslovalnicah, niso na voljo po teh cenah, ampak po cenah, ki so navedene ob samih izdelkih.

Cena se ne prilagajajo na podlagi avtomatiziranega sprejemanja odločitev (prilagoditev cene potrošnikovi kupni moči, njegovemu profilu glede na pretekle nakupe ipd.).

6. Količine

Nakup izdelkov v spletni trgovini je možen v količinah, primernih za gospodinjstva. Big Bang d.o.o. si pridržuje pravico, da naročenega blaga v primeru prevelike količine naročenih izdelkov (s strani istega kupca/gospodinjstva) ne dobavi, oziroma stornira naročilo.

7. Dostava

V spletnem centru bigbang.si stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Dostava naročenega blaga se izvede roku, ki je naveden na spletni strani ob samem izdelku. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Spletna trgovina Big Bang ponuja 4 možnosti dostave in možnost brezplačnega osebnega prevzema.

7.1 Dostava s Pošto Slovenije

Dostavo po pošti izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. V času praznikov in med vikendi se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

OPOZORILO ZA NAKUPE Z MOŽNOSTJO PLAČILA Z GOTOVINO OB PREVZEMU POŠILJKE:

V primeru, da želi Pošta Slovenije potrošniku spletnega centra bigbang.si ob dostavi ali dvigu blaga zaračunati dodatno provizijo za vplačilo posebne položnice v višini 0.96 €, opozorite pismonošo ali delavca na okencu, da je že sklenjena pogodba, na osnovi katere ceno za vplačilo odkupnih zneskov plača podjetje Big Bang, d.o.o. Potrošnik spletnega centra bigbang.si tako ni dolžan plačati omenjene provizije pač pa zgolj znesek odkupnine, ki je sestavljen iz cene blaga, objavljene v spletnem centru bigbang.si ter morebitnih stroškov dostave za nakupe. V primeru, da ob dostavi ali prevzemu kupljenega blaga osebju Pošte Slovenije predstavljena pojasnila ne zadostujejo, svetujemo plačilo zahtevanega zneska. O zapletu nas obvestite na [email protected] ali na telefonsko številko (01) 362 60 00 in uredili bomo, da vam Pošta Slovenije dodatno provizijo za vplačilo posebne položnice v višini 0,96 € v najkrajšem možnem času povrne nazaj. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo in prosimo za razumevanje!

7.2. Hitra dostava po Ljubljani

Ob delavnikih (od ponedeljka do petka) omogočamo tudi hitro dostavo po Ljubljani za izdelke do 5 kg, katerih dimenzije ne presegajo 1 metra:

 • nakup do 9. ure zjutraj – dostava isti delovni dan najpozneje do 12. ure
 • nakup do 12. ure – dostava isti delovni dan najpozneje do 15. ure
 • nakup do 15. ure – dostava isti delovni dan najpozneje do 18. ure
 • nakup po 15. uri – dostava naslednji delovni dan do 12. ure

V kolikor bo hitra dostava na voljo za vaše naročilo*, se bo v košarici pojavila možnost naročila s hitro dostavo.

*V primeru, da je zaloga izdelka manjša od 4 kosov, hitra dostava ne bo ponujena v košarici. V primeru več istočasnih naročil se lahko zgodi, da bo značka za Hitro dostavo še vedno na izdelku, v košarici pa ne bo več ponujena.

Pogoj za hitro dostavo je, da so v košarici izključno izdelki, ki so označeni z značko hitra dostava, da je teh izdelkov v košarici največ 5 kosov, in da vpišete naslov za dostavo, ki ima eno od naslednjih poštnih številk:

 • 1000 Ljubljana
 • 1001 Ljubljana – poštni predali
 • 1231 Ljubljana – Črnuče
 • 1260 Ljubljana – Polje
 • 1210 Ljubljana – Šentvid
 • 1211 Ljubljana – Šmartno

V primeru, da vas v času dostave ni doma in paketa ne prevzamete, vam morebitno novo pošiljanje ponovno zaračunamo. V času praznikov in med vikendi se rok dostave podaljša za čas dela prostih dni. Dostavo izvajamo v sodelovanju z družbo AvantCar.

7.3. Big Bang dostava z vnosom

Naročen izdelek dostavimo v najkrajšem možnem času, prinesemo pa ga tudi v vaše stanovanje in tako poskrbimo za varnost ter brezhibnost vašega novega aparata. Popolnoma brezplačno odpeljemo še vaš stari aparat (ta naj bo že pripravljen na odvoz).

Prilagodimo se vašim željam o terminu dostave, o katerem se dogovorimo skupaj z vami po prejetem naročilu. Če je izdelek na zalogi v naših poslovalnicah, ga dostavimo že v roku 48 ur.

7.4. Zahtevnejša Big Bang dostava

Zahtevnejša Big Bang dostava je dostava ameriških hladilnikov in televizorjev, večjih od 127 cm (50’’) z vnosom aparata.

7.5. Stroški dostave

 

Dostava s Pošto Slovenije 

Hitra dostava v Ljubljani

Big Bang dostava z vnosom

Zahtevnejša Big Bang dostava 

Paket XS (do 2 kg)

od 3,89 €

od 4,89 €

✖ €

Paket S (od 2 do 4,99 kg)

od 5,49 €

od 6,49 €

✖ €

Paket M (od 5 do 14,99 kg)

od 8,99 €

od 9,99 €

✖ €

Paket L (od 15 do 49,99 kg)

od 8,99 € 

od 19,99 €

✖ €

Paket XL (nad 50 kg)

od 8,99 € 

od 25,90 €

✖ €

Paket XXL (veliki izdelki*)

od 8,99 € 

od 35,99 € €

 

Za naročila v vrednosti nad 150 € je dostava s Pošto Slovenije brezplačna.

Več informacij je na povezavi.

8. Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v spletni trgovini bigbang.si, lahko prevzamete tudi osebno v trgovinah Big Bang, ki so ponujene v košarici ob izbiri dostave. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte. Po prejetem obvestilu je prevzem mogoč v času odprtja trgovine.

9. Plačila

Spletni center bigbang.si omogoča naslednje načine plačevanja:

Po predračunu ali UPN obrazcu

Po elektronski pošti [email protected] ali telefonu (01) 362 60 00 nam vnaprej sporočite svojo željo po izdelavi predračuna in z veseljem se bomo odzvali. Na naročila z zahtevki po predračunu, prejeta med delovniki med 9:00 in 16:00 uro, se skušamo odzvati še isti dan. Zahtevek za izdajo predračuna ali plačilo preko UPN obrazca pa lahko oddate tudi v postopku zaključka vašega naročila. Ko boste potrdili vaše naročilo, vam bomo preko elektronske pošte samodejno posredovali predračun in izpolnjen UPN obrazec v .pdf obliki.

 

S plačilno kartico

Med plačilnimi karticami iz seznama izberite ustrezno. Izbirate lahko med naslednjimi: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro in Diners. Omogočamo tudi obročno plačilo s kartico Diners Club.

Za uporabo plačilnih kartic preverite pri svoji banki, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje.

Več o tem sistemu Bankart, si lahko ogledate na naslovu: http://www.bankart.si/si/ponudba/procesiranje-prometa-placilnih-kartic/. Če ste imetnik kartice kartičnega sistema Bankart, se lahko za pomoč pri uporabi kartic obrnete na kontaktni center Bankart na telefonsko številko (01) 583 41 83 (več o tem: http://www. bankart.si/si/ponudba/procesiranje-prometa-placilnih-kartic/klicni-center-bankarta/ ). Zaradi zagotavljanja najvišje stopnje plačilne varnosti se nadzira pristnost opravljenih transakcij. V primeru suma zlorabe je vsaka takšna transakcija brez predhodnega obvestila predana pristojnim organom za preprečevanje zlorab.

 

Leanpay

Za obročni nakup, ki ga sklenete kar preko spleta. Več informacij na povezavi.

 

GoCrypto

Plačilo je možno tudi s kriptovalutami preko sistema GoCrypto. V primeru odstopa od pogodbe kupec soglaša, da se mu kupnina vrne na transakcijski račun stranke in ni potrebno, da mu ponudnik povrne prejeta plačila z uporabo istega plačilnega sredstva, v nasprotnem primeru plačilo z GoCrypto ni možno.

 

Flik

V spletni trgovini je možno plačilo tudi s Flikom. Plačilo s Flikom ni možno za komitente bank Sparkasse in Intesa Sanpaolo Bank.

10. Pogodba

Pogodba, sklenjena na daljavo, se sklene med Big Bangom in uporabnikom na podlagi organizirane prodaje na daljavo. To organizirano prodajo na daljavo vodi Big Bang, ki za namen sklenitve pogodbe vse do trenutka njene sklenitve uporablja izključno sredstva za komuniciranje na daljavo (npr.: elektronska pošta in splet ali internet).

Big Bang in uporabnik medsebojne pravice in obveznosti pri nakupu blaga in storitev na daljavo urejata s temi pogoji, ki predstavljajo sestavni del pogodbe, sklenjene na daljavo. Uporabnik se mora pred sklenitvijo pogodbe na daljavo seznaniti z vsebino teh pogojev ter potrditi strinjanje s pravicami in obveznostmi, ki izhajajo iz teh pogojev in z obveznostjo plačila.

Z oddajo spletnega naročila kupec potrdi strinjanje s plačilom in s temi pogoji poslovanja, ki jih brezpogojno sprejema v celoti.

Naročilo o nakupu blaga in storitev je praviloma sklenjeno, ko uporabnik spletne trgovine na elektronsko pošto prejme potrdilo o naročilu, če pogoji pri posamezni ponudbi izrecno ne opredeljujejo drugače. Pogoje o nakup blaga in storitev in potrdilo o opravljenem naročilu blaga in/ali storitev uporabnik prejeme na e-naslov, ki ga je vpisal ob registraciji ali neregistraciji. Uporabnik si lahko te pogoje prenese na svojo elektronsko napravo prek internetne povezave, prav tako pa bodo pogoji poslovanja posredovani kupcu najkasneje ob nakupu blaga na njegov elektronski naslov.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 01 362 60 00 ali na elektronskem naslovu [email protected].

10.1. Pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve

Pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve pomeni, da bo podjetje potrošniku dobavilo digitalno vsebino ali digitalno storitev, potrošnik pa se zaveže, da bo podjetju plačal kupnino.

Za pogodbo v smislu tega odseka se šteje tudi pogodba, s katero se potrošnik zaveže, da bo podjetju posredoval osebne podatke, razen če podjetje osebne podatke, ki jih je posredoval potrošnik, obdeluje izključno za namen dobave digitalne vsebine ali digitalne storitve v skladu s tem zakonom ali za to, da lahko podjetje izpolni pravne zahteve, ki veljajo zanj, in podjetje teh podatkov ne obdeluje za noben drug namen.

Za pogodbo v smislu tega odseka gre tudi pri pogodbi, s katero je digitalna vsebina ali digitalna storitev razvita v skladu z navodili potrošnika ter za vse materialne nosilce podatkov, ki služijo izključno kot nosilci digitalne vsebine. V primeru digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki je vključena v blago z digitalnimi elementi ali je z njim medsebojno povezana, se zagotavlja z blagom v skladu s prodajno pogodbo za to blago, ne glede na to, ali tako digitalno vsebino ali digitalno storitev dobavlja prodajalec ali tretja oseba.

Podjetje potrošniku dobavi digitalno vsebino ali digitalno storitev po sklenitvi pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve brez nepotrebnega odlašanja, razen če sta se stranki dogovorili drugače.

Kdaj se šteje, da je podjetje izpolnilo obveznost glede dobave digitalne vsebine ali digitalne storitve?

 1. kadar je digitalna vsebina ali primerna sredstva za dostop do digitalne vsebine ali je prenašanje digitalne vsebine na voljo ali dostopno potrošniku oziroma fizični ali virtualni platformi, ki jo je za ta namen izbral potrošnik,
 2. kadar je digitalna storitev dostopna potrošniku oziroma je dostopna fizični ali virtualni platformi, ki jo je za ta namen izbral potrošnik.

11. Odstop od pogodbe/vračilo blaga

11.1. Potrošnik ima pri nakupu na daljavo (spletni nakup) pravico, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema blaga oz. digitalne vsebine odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti ponudnika o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti na naslov Big Bang, Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana (Hala 11) ali po elektronski pošti na naslov [email protected] ). Potrošnik si lahko s spletne strani prenese obrazec za odstop od pogodbe in ga v roku pošlje ponudniku, ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Če je potrošnik blago ali digitalno vsebino, ki je dobavljena na materialnem nosilcu že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ponudniku skupaj s pripadajočo embalažo in dokumentacijo brez nepotrebnega odlašanja oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani ponudnika). Vrnjeni znesek torej zajema tudi stroške standardne dostave, ki so bili plačani ob nakupu blaga. V primeru, da je bila izbrana nadstandardna dostava, je ponudnik potrošniku ni dolžan vrniti.

Prejeta plačila vrnemo potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. V kolikor se z namenom hitrejše povrnitve kupnine strinjate z nakazilom na vaš TRR (brez dodatnih stroškov), to, prosimo, označite na obrazcu ali izjavi, s katerim podate odstopno izjavo. V tem primeru pa potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Prodajalec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je potrošnik izdelek poslal prodajalcu.

Klasifikacija tipov dostave:

 • Standardna dostava:
  • Dostava s Pošto Slovenije.
 • Nadstandardna dostava:
  • Hitra dostava
  • Big Bang dostava z vnosom

11.2. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, zaradi česar se uporabniku priporoča, da je blago nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži (slednje zlasti zaradi zaščite blaga pred poškodbami v procesu vračila blaga). Ker želimo, da postopek odstopa od pogodbe poteka brez zapletov v izogib zmanjšanju vračila kupnine, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen; ob vrnitvi izdelka ga vrnete v originalni nepoškodovani embalaži v izogib zmanjšanju vračila kupnine;
 • z izdelki, ki ste jih prejeli, rokujte previdno, saj lahko pride do poškodb in prask, predvsem na izdelkih, ki imajo lakirane črne površine (monitorji, LCD televizorji, ohišja aparatov itd. ...),
 • v tiskalnike ne vstavljajte kartuš ali tonerjev dokler niste prepričani o ustreznosti izdelka za svojo uporabo,
 • zaščitno folijo odstranite pazljivo, saj nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (npr. temne lakirane površine),
 • prenosniki, namizni in tablični računalniki, telefoni in elektronski bralniki naj ostanejo v prvotnem stanju; to pomeni, da aktivacija in registracija programske opreme ne sme biti opravljena ob vračilu blaga,
 • ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema) ali pečat (električne zobne ščetke, depilatorji,…),
 • na izdelkih ne smejo biti vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija,…),
 • na izdelkih ne smejo biti vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske,…) ali poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov; ne vgrajujte aparatov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam.

Zmanjšanje vrednosti blaga, ki je bilo uporabljeno (preko meja preizkusa za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga) znaša določen % od redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga: v primeru, da je iz razlogov na strani uporabnika na blagu nastala škoda (npr. da je blago oz. sestavni deli prodajnega kompleta poškodovano, v spremenjeni količini ali kvaliteti, neoriginalni oz. poškodovani embalaži) je Big Bang upravičen od uporabnika uveljavljati povračilo celotne škode na blagu, skladno s temeljnimi načeli civilne odškodninske odgovornosti. Odgovornost uporabnika za plačilo zmanjšanje vrednosti blaga lahko znaša do zneska polne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga, glede na obseg zmanjšanja vrednosti, kar za vsak posamezen primer individualno ugotavljajo Big Bang ali pooblaščeni dobavitelji in serviserji blaga.

11.3. Možnost odstopa od pogodbe oz. vračilo blaga ne velja v spodnjih primerih:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe,

 • za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,

 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ker je neločljivo pomešano z drugimi predmeti,
 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok trajanja,
 • za zapečatene avdio ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat,
 • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (brivniki, depilatorji, strižniki, zobne ščetke, oblikovalci brade, dodatki za britje, laserski odstranjevalci dlačic, strižniki nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalniki dlačic na telesu, dodatki za nego zob, dodatki in nastavki za osebno nego, otroški pripomočki in vse vrste ušesnih slušalk, ki niso original zapakirani oz. je bil odstranjen pečat ter nakazujejo uporabo izdelka),
 • za blago, pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
 • odstop od pogodbe tudi ni mogoč v primeru dobave digitalne vsebine, ki se ne dobavi na materialnem nosilcu podatkov, če se je izvajanje začelo in kadar pogodba potrošnika zavezuje k plačilu, če:
  • je potrošnik predhodno podal izrecno soglasje za začetek izvajanja v času odstopnega roka,
  • je potrošnik privolil, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe, in
  • je podjetje predložilo potrdilo na papirju ali, če se potrošnik s tem strinja, na drugem trajnem nosilcu.

11.4. Pred vračilom izdelka, ki ga na spletni strani bigbang.si prodaja prodajalec Big Bang, nas lahko obvestite na [email protected]. Blago lahko vrnete na dva načina:

 1. Kupljen izdelek pošljite skupaj z embalažo in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov trgovine, iz katere vam je bilo naročilo poslano.
 2. S kupljenim izdelkom in z vso pripadajočo dokumentacijo lahko na lastne stroške vrnete osebno v katerikoli trgovini Big Bang po Sloveniji in tam opravite vračilo kupljenega izdelka. Seznam trgovin je na voljo na povezavi.

12. Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletnega centra bigbang.si lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletnega centra bigbang.si. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte [email protected].

V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

 1. V naslovu sporočila: Preklic naročila
 2. V vsebini sporočila: a) ime in priimek potrošnika b) naslov potrošnika c) številka naročila

13. Garancija

Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Garancija je vsaka obveznost, ki jo proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garancija garanta pravno zavezuje pod pogoji, določenimi v garancijskem listu in s tem povezanih oglaševalskih sporočilih, ki so na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garant jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Garancijski rok začne teči z dnem dobave izdelka potrošniku.

Če blago, za katero je izdana obvezna garancija, ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupno 30 dneh od dneva, ko je proizvajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka. Če proizvajalec v roku ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine od proizvajalca ali zahteva sorazmerno znižanje kupnine.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Ne glede na zgoraj navedeno, lahko potrošnik zahteva vračilo plačanega zneska od proizvajalca, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

Za zamenjano blago ali zamenjan bistveni del blaga z novim proizvajalec izda nov garancijski list.

Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katero je bila izdana obvezna garancija, zagotovi brezplačno uporabo podobnega blaga.

Če proizvajalec potrošniku ne zagotovi nadomestnega blaga v začasno uporabo, ima potrošnik pravico uveljavljati škodo, ki jo je utrpel, ker blaga ni mogel uporabljati od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim, plača proizvajalec.

Čas, v katerem vam proizvajalec zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča (razen bele tehnike).

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja pooblaščenega servisa v okvari.

Garancija ne velja v primerih, ki so navedeni v posameznem garancijskem listu ob posameznem artiklu.

14. Neskladnost blaga

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

14.1. Kdaj gre za neskladnost?

Blago ni skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar (subjektivne zahteve):

 • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v prodajni pogodbi,

 • ni primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal,
 • ni dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi,
 • ni posodoljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

Poleg navedenega iz prejšnjega odstavka, je blago neskladno tudi, ko (objektivne zahteve):

 • ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor,
 • ni take kakovosti in ne ustreza opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno,
 • ni take količine in nima značilnosti in drugih lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da: 
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
  • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga

Blago z digitalnimi elementi je neskladno tudi:

če prodajalec ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti blaga z digitalnimi elementi, in so mu te posodobitve tudi dobavljene v obdobju:

 1. ki ga potrošnik lahko razumno pričakuje glede na vrsto in namen blaga in digitalnih elementov ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe, kadar prodajna pogodba določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve, ali
 2. dveh let od dobave blaga z digitalnimi elementi, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
 3. v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v obdobju, daljšem od dveh let.

Kadar potrošnik v razumnem roku ne namesti posodobitev, dobavljenih v skladu s prejšnjim odstavkom, prodajalec ni odgovoren za neskladnost, ki je posledica samo tega, da ni bila opravljena ustrezna posodobitev, pod pogojem, da:

 • je prodajalec obvestil potrošnika o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če je potrošnik ne namesti, ter
 • razlog za to, da potrošnik posodobitve ni namestil ali jo je napačno namestil, niso bila pomanjkljiva navodila za namestitev, ki so bila zagotovljena potrošniku.

Neskladnost pri namestitvah

Če je namestitev sestavni del prodajne pogodbe in jo izvede ali je zanjo odgovoren prodajalec, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

Če potrošnik blago, ki ga mora namestiti sam, nepravilno namesti zaradi pomanjkljivih navodil za namestitev, ki jih je zagotovil prodajalec ali v primeru blaga z digitalnimi elementi prodajalec oziroma podjetje, ki dobavlja digitalno vsebino ali digitalno storitev, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik mora v obvestilu o neskladnosti natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Digitalna vsebina ali digitalna storitev ni skladna s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, kadar (subjektivne zahteve):

 • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve,
 • ni primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, prodajalec pa je s tem soglašal,
 • ni dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je dogovorjeno  v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve,
 • ni posodobljeno, kot je določeno v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve.

Poleg navedenega iz prejšnjega odstavka, je digitalna vsebina oz. digitalna storitev neskladna tudi ko (objektivne zahteve):

 • ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja digitalna vsebina ali digitalna storitev iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor, če tehnični standardi za določen sektor ne obstajajo;
 • ni dobavljena skupaj z vsemi dodatki in navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno;
 • ni skladna z morebitno poskusno različico ali predogledom digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki ga je podjetje dalo na razpolago pred sklenitvijo pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, ter
 • ni take količine ter nima značilnosti in zmogljivostnih lastnosti, vključno v zvezi s funkcionalnostjo, združljivostjo, dostopnostjo, kontinuiteto in varnostjo, kot so običajne za digitalno vsebino ali digitalno storitev iste vrste in ki jih lahko potrošnik razumno pričakuje glede na naravo digitalne vsebine ali digitalne storitve in ob upoštevanju javne izjave, podane zlasti pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu podjetja ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če podjetje dokaže, da: 
 1. za zadevno javno izjavo ni vedelo in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedelo,
 2. je bila javna izjava do sklenitve pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
 3. javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup digitalne vsebine ali digitalne storitve.

Posodobitve digitalne vsebine ali digitalne storitve so neskladne, če podjetje ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti digitalne vsebine ali digitalne storitve s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve. Podjetje zagotovi, da so posodobitve iz prejšnjega odstavka dobavljene oziroma dane na razpolago potrošniku v obdobju:

 • v katerem je treba v skladu s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve dobavljati digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
 • ki ga lahko potrošnik razumno pričakuje glede na vrsto in namen digitalne vsebine ali digitalne storitve ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, kadar pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve ali niz posameznih dobav digitalne vsebine ali digitalne storitve.

Neskladnost zaradi nepravilne integracije digitalne vsebine ali digitalne storitve

Katera koli neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki je nastala zaradi nepravilne integracije digitalne vsebine ali digitalne storitve v digitalno okolje potrošnika, se šteje za neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, če:

 • je bila digitalna vsebina ali digitalna storitev integrirana s strani podjetja ali v okviru odgovornosti podjetja ali
 • je bilo predvideno, da digitalno vsebino ali digitalno storitev integrira potrošnik, do nepravilne integracije pa je prišlo zaradi pomanjkljivih navodil za integracijo, ki jih je zagotovilo podjetje.

14.2. Postopek in jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti

Obvestilo prodajalcu - notifikacija

Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v trgovino, kjer je bilo blago kupljeno ali pa ga sporoči zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo. Prav tako lahko potrošnik pošlje obvestilo o neskladnosti preko elektronskega naslova: [email protected]

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v 2 mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost in prodajalcu omogoči, da stvar pregleda oz. da ga pregleda pooblaščeni servis.

Rok

Prodajalec ne odgovarja za neskladnosti na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar dobavljena. Šteje se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pojavi v roku enega leta od dobave blaga.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v dveh letih od dobave blaga z digitalnimi elementi.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve za obdobje, daljše od dveh let, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v obdobju, v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev.

Jamčevalni zahtevki

V primeru pravilne notifikacije prodajalca o neskladnosti, je potrošnik, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen, da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga oz. digitalne vsebine ali digitalne storitve;
  Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

 • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali
 • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.
 1. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe oz. pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve in zahteva vračilo plačanega zneska. Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:
 • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu s tem zakonom oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga v skladu s šestim odstavkom prejšnjega člena;
 • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali
 • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

V kolikor se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine ali dela tega preostalega dela kupnine, dokler prodajalec ne izpolni svoje obveznosti. Potrošnik to pravico uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o svoji odločitvi.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka.

Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe. Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, potrošnik prodajalcu na stroške prodajalca vrne blago.

Pravico do uveljavljanja neskladnosti natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot-1). Za razmerja, ki jih zakoni, ki urejajo varstvo potrošnikov, ne urejajo, se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja.

15. Informacije o pritožbenem postopku

Družba Big Bang, d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Stranka lahko vloži pritožbo na več načinov, in sicer pisno, preko elektronske pošte ([email protected]) in ustno na zapisnik v eni izmed trgovin Big Bang. Pristojno osebje v podjetju Big Bang bo o pritožbi odločilo v najkrajšem možnem času, oziroma najkasneje v roku 8 dni od prejema celotne dokumentacije, ki je potrebna za presojo. Big Bang bo poslal odgovor na pritožbo z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke (v večini primerov na elektronski naslov). Stranka ima pravico na pritožbo vložiti ugovor.

Big Bang bo v roku 15 delovnih dni poslal odločitev o ugovoru z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke. S tem je odločitev podjetja Big Bang dokončna in interni pritožbeni postopek zaključen. V primeru, da stranka ni zadovoljna z rešitvijo pritožbe, lahko vloži tožbo pri stvarno pristojnem sodišču.

16. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Družba Big Bang, d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Družba Big Bang, d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi .

Navedena ureditev izhaja iz veljavnega Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

17. Ocene izdelkov na spletni strani

Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini, možnost oddaje ocene izdelka pa je dostopna vsakemu obiskovalcu naše spletne strani. Trgovec ne opravlja preverbe ali je ocenjevalec, ki je oddal oceno ob artiklu v našem sistemu tudi zaveden ko kupec ocenjenega izdelka. Za oddajo ocene je potrebno vnesti poljubno ime, ki se bo na spletni strani prikazovalo ob oceni izdelka in komentarju in veljaven elektronski naslov, ki pa ni javno objavljen in je viden le upravljalcu spletne strani. Objavljene bodo vse ocene, ne glede na to, ali izražajo pozitivno ali negativno mnenje o izdelku. Ocenjevanje izdelkov in objave ocen izdelkov ne vplivajo na pogodbeno razmerje med trgovcem in kupcem. Ocene niso sponzorirane. Komentarji, ki vsebujejo žaljiv jezik in komentarji, ki vsebujejo osebne podatke zaposlenih v podjetju Big Bang ali osebne podatke strank, ne bodo prikazani na spletni strani.

Ob oddaji ocene je možno izdelek oceniti z 1 do 5 zvezdicami v razdelku 'Tvoja ocena', pri tem je 1 najnižja in 5 najvišja možna ocena. Ob oddaji ocene označitev z zvezdicami  (od 1 do 5) ni obvezna, v kolikor je ocena podana tekstovno v polju 'Tvoj komentar', ki je obvezno polje, brez katerega se ocene izdelka ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani na dnu produktne strani. Primarno so razvrščeni po datumu oddaje, od najnovejšega do najstarejšega, razporeditev pa je možno prilagoditi s poljubnim razvrščanjem. Obiskovalci spletne strani se lahko na že objavljene komentarje odzovejo in tako podajo mnenje, ki upravljalcu spletne strani in drugim obiskovalcem da vedeti, ali je bil objavljen komentar zanje koristen.

 

18. Razvrščanje izdelkov na kategorijskih straneh in v rezultatih iskanj

Izdelki na kategorijah in v rezultatih iskanj so sortirani na podlagi treh skupin (glede na pomembnost): izdelki s košarico (1), zadnji kosi (2)  in izdelki brez zaloge (3).

Znotraj vsake skupine se izdelki razporejajo na podlagi 'priporočenosti', ki je izračunana na podlagi naslednjih parametrov:

 • Št. prodanih kosov na spletu v zadnjih 30 dneh,
 • Št. ogledov izdelka v zadnjih 30 dneh.

Dokler ima izdelek oznako 'NOVO', se poleg zgornjih parametrov upošteva še št. dni od objave izdelka.

19. Varnost in zasebnost

Spletni center bigbang.si zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita podjetji Big Bang, d.o.o., in BANKART, procesiranje plačilnih instrumentov banke NLB. Avtorizacije kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov med vašim računalnikom in spletnim centrom bigbang.si poteka preko varne šifrirane povezave oziroma s klikom na ikono GeoTrust na uvodni strani.

20. Zbiranje in varovanje osebnih podatkov

Obveščamo vas, da zbiramo (obdelujemo) vaše osebne podatke, ki smo jih pridobili:

 • ob registraciji za spletno nakupovanje (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, IP naslov),
 • ob spletnem nakupu (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, naslov za dostavo, telefonska številka, podatki o času in predmetu nakupa, IP naslov),
 • ob morebitnih pritožbah, reklamacijah, uveljavljanju garancije in drugih zahtevkih (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, podatki o času in vsebini ter o načinu reševanja teh zahtevkov, podatki o času in predmetu nakupa),
 • ob naročilu na e-novice (elektronski naslov) in na podlagi morebitne vaše izrecne privolitve ter izključno za namene za katere ste podali privolitev.
 • in na podlagi morebitne vaše izrecne privolitve ter izključno za namene za katere ste podali privolitev,

20.1. Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo od vas prejeti osebni podatki v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja Big Bang, d.o.o.  in morebitnimi pogodbenimi obdelovalci osebnih podatkov. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z najvišjimi standardi varnosti in diskretnosti ter vedno v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugimi predpisi s tega področja (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov idr.). Vaši osebni podatki so pri nas ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem ali neavtoriziranim dostopom s strani tretjih oseb. Več informacij o varstvu osebnih podatkov v podjetju Big Bang, d.o.o. lahko pridobite v zavihku »Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov«, dostopno na povezavi.

20.2. Vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov

Obveščamo vas, da:

 • bodo vaši osebni podatki obdelovani skladno s predpisi in za namen, za katerega so bili zbrani;

 • se bodo osebni podatki, pridobljeni na podlagi privolitve (soglasja) in za namen iz privolitve, obdelovali dokler vaše privolitve ne boste preklicali (umaknili). Ostale pridobljene osebne podatke pa bomo hranili do poteka zakonskega roka hrambe;
 • imate po zakonu pravico od družbe Big Bang, d.o.o. zahtevati dostop do podatkov, njihov popravek, izbris ali omejitev obdelave ter pravico vložiti ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov in zahtevo za prenos osebnih podatkov. Navedene pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, poslano na naslov Big Bang, d.o.o., Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov [email protected]; o odločitvi družbe na ugovor posameznika mora družba posameznika seznaniti z odločitvijo in mora vsebovati razloge in informacijo o pravici do pritožbe pri nadzornem organu v roku 15 dni od seznanitve z odločitvijo;
 • lahko pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec RS) vložite pritožbo, če obdelava osebnih podatkov ne bi bila skladna s predpisi;
 • lahko pri družbi pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov kontaktirate preko e-naslova [email protected];
 • lahko osebne podatke obdelujejo tudi pogodbeni partnerji, s katerimi ima družba sklenjene pogodbe o obdelovanju osebnih podatkov in ki hkrati lahko zagotavljajo ustrezno visoko raven varstva osebnih podatkov;
 • osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam razen tistim uporabnikom, ki imajo za to podlago v zakonu, pogodbi ali izkažejo drugo pravno podlago;
 • v zvezi z obdelavo osebnih podatkov na podlagi izrecnih privolitev izvajamo pri družbi tudi avtomatizirano sprejemanje odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, in sicer zaradi analize preferenc posameznikov in prilagajanja ponudbe družbe tem preferencam ter za njegovim preferencam prilagojeno informiranje o produktih, storitvah, novostih in drugih pomembnih obvestilih.

21. Odveza odgovornosti

Upravljavec spletnega centra, podjetje Big Bang, d.o.o., stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.bigbang.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov [email protected] ali pa na telefon (01) 362 60 00. V takem primeru bo podjetje Big Bang, d.o.o. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Podjetje Big Bang, d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani. Podjetje Big Bang, d.o.o. prav tako ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci naše spletne strani. Mnenja pred objavo pregledamo in zavrnemo tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Podjetje Big Bang, d.o.o. ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih. Prav tako ne odgovarjamo za manjša odstopanja na priloženih slikah artiklov zaradi različnih resolucij ekrana. Za morebitne napake se iskreno opravičujemo. Podjetje Big Bang, d.o.o. si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe v primeru očitnih napak. Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih podjetje Big Bang, d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

22. Ukinitev uporabniškega računa

Če želite v spletnem centru bigbang.si ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na naslov [email protected]. V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 1. V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa.
 2. V vsebini naročila: a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun.
 3. Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.
   

23. Pomoč in dodatna vprašanja

Če imate glede naše ponudbe ali uporabe spletnega centra bigbang.si dodatna vprašanja ali pa potrebujete več informacij, je pomoč pri roki. Seznam pogosto zastavljenih vprašanj se nahaja na povezavi, lahko pa nam tudi pišete na naslov [email protected] ali nas pokličete na telefon 01 362 60 00 od  pon -pet, od 8:00 do 16:00 oz. nam pišite na E-pošta: [email protected].


24. Končne določbe

Ti pogoji pričnejo veljati 26.1. 2023 za uporabnike, ki kupijo blago ali storitev na ta ali po tem datumu.

Z dnem pričetka veljave teh pogojev prenehajo veljati dosedanji pogoji poslovanja.

Ti pogoji se objavijo in so dostopni na spletnem mestu bigbang.si.Big Bang, d.o.o.

 

Ljubljana, 25. 1. 2023

 

 


 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA BIG BANG eTRŽNICA ZA UPORABNIKE

Splošne pogoje si lahko prenesete tukaj.

 

1. PREAMBULA

1.1. Spletno tržnico upravlja Big Bang, d.o.o., ki trguje pod imenom BIG BANG eTRŽNICA (v nadaljevanju: »BIG BANG eTRŽNICA, spletna tržnica«, »mi«, »upravljalec«) in je registrirano v Sloveniji (Evropska Unija, »EU«) s sedežem na naslovu Madžarska ulica 12, SI-1000 Ljubljana, pod matično številko družbe 5464943000, registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, številka vložka 1/11417/00, ID številka za DDV SI 18224326.

1.2. BIG BANG eTRŽNICA je spletna platforma  ki trgovcem (izključno pravne osebe) omogoča, da v svojem imenu nudijo in prodajajo določene izdelke (v nadaljevanju: »trgovec«) obiskovalcem spletne tržnice (v nadaljevanju: »kupci, uporabniki«), ki na njem kupujejo.

1.3. BIG BANG eTRŽNICA je spletna tržnica, ki prek spletnega mesta omogoča sklepanje poslov (prodaje) skladno s temi pogoji, med trgovci in kupci.

1.4. BIG BANG upravlja z BIG BANG eTRŽNICA.

1.5. BIG BANG na spletni tržnic nastopa tudi kot trgovec.

1.6. Ti splošni pogoji urejajo le razmerje med kupcem in BIG BANG-om v vlogi upravljalca spletne tržnice.

1.7. V primeru, da BIG BANG na spletni tržnici nastopa kot trgovec, glede nakupa veljajo splošni pogoji BIG BANG, ki so dostopni na povezavi.

1.8. V primeru, da kupec preko spletne tržnice kupi izdelek drugega trgovca, veljajo splošni pogoji tega trgovca.

1.9. Nakup blaga na spletni tržnici BIG BANG eTRŽNICA je mogoč ob predhodni registraciji uporabnika ali brez nje (nakup kot gost). Uporabnik mora biti star vsaj 18 let in posredovati vsaj naslednje osebne podatke (e-naslov, ime, priimek, naslov za dostavo) in se strinjati in potrditi te splošne pogoje. Pogoji poslovanja so na voljo na povezavi uporabnik pa si jih lahko prenese na svojo elektronsko napravo prek internetne povezave, prav tako pa bodo pogoji poslovanja posredovani uporabniku na njegov elektronski naslov.

1.10. V kolikor v teh splošnih pogojih ni izrecno določeno drugače, lahko uporabnik uporablja spletno tržnico le za namene osebnih nakupov.

 

2. NAKUP IZDELKA

2.1. Ti splošni pogoji, poleg splošnih pogojev posameznih trgovcev, veljajo za vsa naročila izdelkov. Pred naročanjem izdelkov na spletnem mestu jih pozorno preberite in se prepričajte, da jih razumete. Z oddajo naročila podate tudi izjavo, da se strinjate s temi pogoji uporabe. Pogoji poslovanja so na voljo na povezavi, uporabnik pa si jih lahko prenese na svojo elektronsko napravo prek internetne povezave, prav tako pa bodo pogoji poslovanja posredovani uporabniku na njegov elektronski naslov.

2.2. Ti pogoji (in drugi v njih navedeni akti) se lahko spremenijo ali dopolnijo. Ko nameravate oddati naročilo, vedno preverite pogoje uporabe, da boste seznanjeni z veljavnimi pogoji uporabe. 

2.3. Prodajo izdelkov preko spletne tržnice urejajo splošni pogoji trgovca, od katerega izdelke kupi kupec. Pred naročanjem izdelka pozorno preberite tudi pogoje trgovca in se prepričajte, da jih razumete in sprejemate pred oddajo naročila.

2.4. Podatki o posameznem trgovcu, vključno z imenom podjetja in trgovine, sedežem podjetja in po potrebi naslovom za trgovanje ter posebnimi pogoji poslovanja trgovca, so objavljeni na spletni strani trgovca na povezavi, pri vsakem posameznem trgovcu.

2.5. V primeru, da kupec kupi izdelke od več trgovcev hkrati, veljajo za nakup vsakega posameznega izdelka splošni pogoji posameznega trgovca.

2.6. Z nakupom izdelka preko spletne tržnice se vzpostavi pravno razmerje med kupcem in trgovcem, pri katerem je bil opravljen nakup.

2.7. V primeru, da kot trgovec pri posameznem nakupu ne nastopa Big Bang, Big Bang ni stranka pravnega razmerja sklenjenega med trgovcem in kupcem. V tem primeru je odgovornost Big Banga za izpolnitev obveznosti kupca ali trgovca izključena na način, kot to določajo ti pogoji.

 

3. POGOJI UPORABE SPLETNE TRŽNICE

3.1. Spletna tržnica je brezplačno dostopna vsem uporabnikom na URL www.bigbang.si . Za uporabo storitev spletne tržnice mora imeti uporabnik dostop do interneta. Uporabnik je sam odgovoren za programsko opremo, ki jo zahteva spletna tržnica ter za pravilno delovanje njegove računalniške opreme in dostop do interneta.

 3.2. Uporabnik lahko pred nakupom izdelka ustvari uporabniški račun na spletnem tržišču. Ta uporabniku omogoča, da:

 • upravlja svoje osebne podatke (uporabniško ime, ime in priimek, naslov prebivališča, poštni naslov, elektronski naslov, mobilno številko, geslo),
 • naroči izdelek trgovca, ki ga ponuja na spletnem tržišču,
 • pridobi informacije o plačilu naročila in druge informacije,
 • kontaktira trgovca v zvezi z naročilom,
 • kontaktira BIG BANG eTRŽNICA oddelek za pomoč kupcem,
 • prične notranji pritožbeni postopek.

 3.3. Uporabnik lahko nakup izdelka opravi kot gost:

 • na košarici izbere ‘Nakup želim opraviti kot gost’,
 • pri vnosu Podatki kupca vnese svoje podatke (ime, priimek, naslov prebivališča,, poštni naslov, elektronski naslov, mobilna številka)

 3.4. Uporabnik lahko nakup izdelka opravi kot registriran uporabnik bigbang.si:

 • ker so uporabniški podatki že shranjeni v obstoječem uporabniškem računu, lahko uporabnik izbere Hitri nakup - Na prijavo, dostavni podatki se ob prijavi sami vnesejo.

 3.5. Uporabnik ustvari uporabniški račun na spletni tržnici s klikom na »Registriraj se« v oddelku »Moj račun«. »Moj račun« je enoličen račun uporabnika na spletnem mestu, povezan s posameznim e-naslovom.

3.6. Uporabnik mora pri registraciji navesti a) uporabniško ime b) geslo ter c) vse druge zahtevane podatke (e-naslov, ime in priimek, mobilno številko, naslov prebivališča, poštni naslov).

3.7. BIG BANG eTRŽNICA uporabniku na vneseni e-naslov pošlje e-sporočilo s povezavo, prek katere uporabnik potrdi svoj e-naslov in aktivira svoj profil ter tako zaključi postopek registracije in s tem ustvari svoj uporabniški profil na BIG BANG eTRŽNICA. Registrirani uporabniki morajo v času uporabe BIG BANG eTRŽNICA skrbeti za točnost in ažurnost podatkov. Osebni podatki se lahko s strani uporabnika kadarkoli spremenijo pod možnostmi v »Moj račun«.

3.8. Registrirani uporabnik se v BIG BANG eTRŽNICA prijavi z vpisom uporabniškega imena (e-naslova) in gesla v storitvi »Moj račun«.

3.9. Uporabnik, ki nakup opravi kot gost, ne more dostopati do funkcionalnosti uporabniškega računa, kot so opisane v točki 3.2. tega člena.

 

4. PRAVICE IN ZAVEZE UPRAVLJALCA

4.1. BIG BANG eTRŽNICA si pridržuje pravico zavrniti odprtje ali ukinitev uporabniškega računa, če uporabnik krši te pogoje uporabe, brez predhodnega obvestila ali kompenzacije, začasno ali trajno, posebno v primerih hudih in/ali ponavljajočih kršitev  določb teh splošnih pogojev, kot so podajanje lažnih, napačnih, nepopolnih osebnih podatkov, plačilne goljufije ipd.

4.2. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva od BIG BANG eTRŽNICA, da odstrani njegov uporabniški račun, na način, da to sporoči BIG BANG eTRŽNICA preko elektronskega računa [email protected] . Taka odstranitev je dokončna in je uporabnik ne more preklicati.

4.3. BIG BANG eTRŽNICA si pridružuje pravico, da ne omogoči nakupa neregistriranemu uporabniku, če za to obstajajo utemeljeni razlogi.

 

5. DELOVANJE SPLETNE TRŽNICE

5.1. BIG BANG eTRŽNICA si bo prizadeval, da bo spletno mesto delovalo nemoteno. BIG BANG eTRŽNICA ne jamči, da bo spletno mesto delovalo v vsakem okolju in da bo dostopno neprekinjeno, brez pojava motenj in napak. Zagotavljanje nemotenega dostopa do platforme je zgolj predmet obligacije prizadevanja in ne obligacije uspeha.5.2. Ker se trudimo platformo nenehno razvijati, bo neizogibno občasno prihajalo do sprememb in/ali začasnih ali trajnih motenj brez predhodnega obvestila. BIG BANG eTRŽNICA v teh primerih nikakor ne more odgovarjati za nastale motnje in morebitne posledice.

5.3. Na podlagi navedenega si BIG BANG eTRŽNICA pridržuje pravico do povzročitve motenj, začasnih prekinitev in sprememb, brez predhodnega obvestila, z namenom vzdrževanja ali katerega koli drugega razloga. Uporabnik v teh primerih nima pravice do odškodnine.

5.4. Ne glede na zapisano v prejšnjih odstavkih tega člena, si bo BIG BANG eTRŽNICA prizadevala, da bo uporabnike pravočasno in na ustrezen način obvestila o predvidenem nedelovanju spletne tržnice.

 

6. POSTOPEK NAROČANJA

6.1. O korakih naročanja prek spletnega mesta si lahko več preberete v točki 6.5.

6.2. Med postopkom naročanja lahko pred oddajo naročila preverite podatke in popravite morebitne napake. Pozorno preberite in preverite naročilo na vsakem koraku postopka naročanja.

6.3. Ko oddate naročilo, boste prejeli e-sporočilo BIG BANG eTRŽNICA, da smo vaše naročilo prejeli, vendar to ne pomeni, da je trgovec, pri katerem ste naročili blago, sprejel vaše naročilo. Naročilo izdelka lahko brezplačno prekličete do prejema trgovčevega obvestila, da je bilo naročilo potrjeno (na strani Moja naročila izberite naročilo, ki ga želite preklicati, kliknite Kontaktni obrazec in izberite razlog »preklic naročila«). Trgovec bo začel postopek vračila vaših sredstev v znesku polne cene izdelka in morebitnih povezanih stroškov pošiljanja.

6.4. Če vam trgovec izdelka ne more dobaviti (ker izdelka na primer ni na zalogi, ni več na voljo, ali ker je na spletnem mestu prišlo do napake ipd.) pred potrdilom naročila s strani trgovca, vas bo trgovec o tem obvestil.

6.5. Postopek naročanja na BIG BANG eTRŽNICA sledi naslednjim korakom: 

 • Za naročilo izdelka mora uporabnik izbrati želeni izdelek posameznega trgovca in klikniti zavihek »Dodaj v košarico«. To je ponudba za nakup izdelka. Uporabnik lahko doda druge izdelke istega trgovca ali drugih trgovcev s klikom na »Nadaljuj z nakupom« ali dokonča svoje naročilo s klikom na zavihek »Pregled košarice «. Na tej stopnji ima uporabnik povzetek svoje košarice, ki jo lahko ureja in posodablja. V kolikor so na spletnem tržišču za želeni izdelek mogoče tudi ponudbe drugih trgovcev, bo uporabnik to videl.
 • Za nadaljevanje naročila mora uporabniki klikniti na gumb »Na blagajno«.
 • Vnos podatkov kupca:
 • Če je uporabnik že  registriran kot uporabnik spletne strani bigbang.si (uporabniški račun je skupen za Big Bang in Big Bang eTržnica), pod ‘Hitri nakup’ klikne na “Na prijavo” in vnese svoj elektronski naslov in geslo za prijavo. V kolikor se uporabnik v račun prijavi že pred dodajanjem izdelkov v košarico se polja za dostavo sama zapolnijo.
 • Če uporabnik še nima uporabniškega računa, lahko tega ustvari , pod ‘Hitri nakup’ klikne na “Na prijavo”in v naslednjem koraku na “Ustvari račun”.
 • V kolikor uporabnik ne želi ustvariti svojega računa, lahko pod “Nakup kot gost” klikne na gumb “Nakup želim opraviti kot gost” in v naslednjem koraku vnese svoje podatke.
 • Uporabnik mora nato (po kliku na “Naslednji korak”) izbrati način dostave, ki jih ponuja posamezni trgovec in ga potrditi s klikom na zavihek »Naslednji korak«.
 • Za dokončanje naročila mora uporabnik nato izbrati način plačila in plačati svoje naročilo s klikom na zavihek »Oddaj naročilo«.
 • Ko je plačilo uporabnikovega naročila s strani trgovca potrjeno, bo uporabnik prejel e-poštno sporočilo s potrditvijo naročila.
 • Ko trgovec odpošlje naročilo, uporabnik po e-pošti prejme potrditveno sporočilo, da je bil izdelek odposlan.
 • Kupoprodajna pogodba je sklenjena med uporabnikom in trgovcem, ko trgovec pošlje e-pošto s potrditvijo naročila (potrditev naročila).
   

7. CENE IN PLAČILNE DOLOČBE

7.1. Cene izdelkov so navedene na spletni tržnici in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Z vso razumno skrbnostjo zagotavljamo, da so cene izdelkov v času vnosa podatkov v sistem točne. Navedene cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Po oddaji naročila s strani kupca, se cena izdelka več ne more spremeniti.

7.2. Cena izdelka vsebuje DDV, ki se obračuna skladno z veljavnim zakonom.

7.3. Cena izdelka ne vsebuje stroškov dostave. Stroški dostave trgovca so navedeni na spletnem mestu v zavihku posameznega trgovca/ob samem artiklu. Na strani izdelka so prikazani najnižji stroški dostave. Med zaključevanjem nakupa so prikazane vse možnosti dostave s povezanimi stroški.

7.4. Plačila za izdelke na spletnem mestu uporabnik opravi prek spletnega mesta z uporabo plačilnih storitev, ki jih to omogoča – s kreditno/debetno kartico ali drugim podprtim plačilnim sredstvom.Trgovec sam določi svojega ponudnika plačilnih storitev (PPS) za namene upravljanja plačil, prejetih od uporabnikov, in izvajanje morebitnih povračil v imenu trgovca in v skladu s temi pogoji. Plačila uporabnikov se izvedejo na način, da se sredstva uporabnika najprej nakažejo na odprt tekoči račun upravljalca pri ponudniku plačilnih storitev banki NLB, d.d., v času 24 ur pa ponudnik plačilnih storitev banka NLB, d.d. nakaže sredstva na račun trgovca pri ponudniku plačilnih storitev (PPS), ki zbira sredstva v imenu trgovca.

7.5. S posredovanjem podatkov o svoji plačilni kartici nas pooblaščate, da podatke o kartici shranimo (varno shranjevanje zagotavlja ponudnik plačilnih storitev naveden na spletnem mestu) in jo kasneje lahko uporabite kot plačilno sredstvo za prihodnje nakupe na spletnem mestu. Vedno imate na izbiro možnost, da podatkov o kartici ne shranite ali da podatek o kartici izbrišete.

7.6. Plačila prek spletne tržnice se posredujejo trgovcu, pri katerem ste blago naročili. To ne vpliva na nobeno pravico, ki jo imate v razmerju do nas po teh pogojih uporabe.

 

8. DOSTAVA

8.1. Za dostavo izdelka, ki ste ga naročili, je v celoti odgovoren trgovec, pri katerem ste naročili svoj izdelek. Naročeni izdelek bo dostavljen na naslov, ki ste ga predložili v naročilu.

8.2. Vaše naročilo bo trgovec izpolnil do predvidenega datuma dostave, navedenega na strani za dokončanje nakupa, razen v primeru dogodkov (višja sila), na katere ne more vplivati. Če trgovec blaga ne more dostaviti do predvidenega datuma dostave zaradi dogodkov, na katere ne more vplivati (višja sile), vam lahko sporoči nov predvideni datum dostave.

8.3. Dostava je zaključena, ko so izdelki dostavljeni na predloženi naslov in uporabnik potrdi prejem naročila.

8.4. Od zaključka dostave za izdelek odgovarjate vi.

8.5. Poleg običajne lahko trgovec ponuja tudi druge načine dostave (na primer ekspresno, isti dan, standardno brez sledenja ipd.). Pri izbiri vrste dostave oziroma načina pošiljanja pri dokončanju nakupa sta prikazana cena in predvideni datum dostave. Če izberete drugo vrsto pošiljanja kot standardno, je lahko potrebno dodatno doplačilo.

8.6. Upoštevati morate vse veljavne zakone in predpise države, v katero je izdelek poslan. Ne odgovarjamo za vaše kršitve te zakonodaje.

 

9. PRAVICA UPORABNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE OZ. VRAČILA BLAGA IN POVRNITVE KUPNINE

9.1. Uporabnik ima pri nakupu na daljavo (spletni nakup) možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Vsak trgovec v svojih pogojih poslovanja definira proces vračanja blaga oz. odstopa od pogodbe. Z

9.2. Za uveljavitev pravice do odstopa mora uporabnik z nedvoumno izjavo obvestiti trgovca o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe. Uporabnik lahko pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Izjavo za uveljavitev odstopa od pogodbe/vračilo blaga predloži v sporočilo (chat) na strani za sledenje naročilu (povezavo do strani prejme v e-pošti, s katero je prejel potrditev naročila). Trgovec bo skladno s temi pogoji in svojimi pogoji pričel postopek vračila vaših sredstev v znesku polne cene izdelka. Obdelava vračila kupnine lahko traja do 14 dni od dneva prejema zahtevka za odstop od pogodbe. 

9.2. Šteje se, da je uporabnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

9.3. Če je uporabnik blago ali digitalno vsebino, ki je dobavljena na materialnem nosilcu že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne trgovcu nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da uporabnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Uporabnik nosi celoten strošek vračila blaga.

9.5. V primeru odstopa od pogodbe, trgovec uporabniku vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave uporabnika, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani trgovca). Trgovec vrne prejeta plačila uporabniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil uporabnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva. Trgovec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je uporabnik izdelek poslal trgovcu.

9.6. Od pogodbe skladno s predpisi  uporabnik ne more odstopiti v naslednjih primerih: 

 1. za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera trgovec nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe,
 2. za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
 3. za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ker je neločljivo pomešano z drugimi predmeti,
 4. za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok trajanja,
 5. za zapečatene avdio ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat,
 6. za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (brivniki, depilatorji, strižniki, zobne ščetke, oblikovalci brade, dodatki za britje, laserski odstranjevalci dlačic, strižniki nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalniki dlačic na telesu, dodatki za nego zob, dodatki in nastavki za osebno nego, otroški pripomočki in vse vrste ušesnih slušalk, ki niso original zapakirani oz. je bil odstranjen pečat ter nakazujejo uporabo izdelka),
 7. za blago, pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če trgovec pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
 8. odstop od pogodbe tudi ni mogoč v primeru dobave digitalne vsebine, ki se ne dobavi na materialnem nosilcu podatkov, če se je izvajanje začelo in kadar pogodba potrošnika zavezuje k plačilu, če:
 • je potrošnik predhodno podal izrecno soglasje za začetek izvajanja v času odstopnega roka,
 • je potrošnik privolil, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe, in
 • je podjetje predložilo potrdilo na papirju ali, če se potrošnik s tem strinja, na drugem trajnem nosilcu.

9.7. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ker želimo, da postopek odstopa od pogodbe poteka brez zapletov v izogib zmanjšanju vračila kupnine, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen; ob vrnitvi izdelka ga vrnete v originalni nepoškodovani embalaži v izogib zmanjšanju vračila kupnine;
 • z izdelki, ki ste jih prejeli, rokujte previdno, saj lahko pride do poškodb in prask, predvsem na izdelkih, ki imajo lakirane črne površine (monitorji, LCD televizorji, ohišja aparatov itd. ...),
 • v tiskalnike ne vstavljajte kartuš ali tonerjev dokler niste prepričani o ustreznosti izdelka za svojo uporabo,
 • zaščitno folijo odstranite pazljivo, saj nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (npr. temne lakirane površine),
 • prenosniki, namizni in tablični računalniki, telefoni in elektronski bralniki naj ostanejo v prvotnem stanju; to pomeni, da aktivacija in registracija programske opreme ne sme biti opravljena ob vračilu blaga,
 • ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema) ali pečat (električne zobne ščetke, depilatorji,…),
 • na izdelkih ne smejo biti vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija,…),
 • na izdelkih ne smejo biti vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske,…) ali poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov; ne vgrajujte aparatov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam.

9.8. Blago lahko uporabnik vrne na način, da kupljeno blago pošlje z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov trgovca, ki je blago prodal.

 

10. NESKLADNOST BLAGA

Kaj je neskladnost?  

10.1. Trgovec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

10.2.  Blago ni skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar (subjektivne zahteve):

 • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v prodajni pogodbi,
 • ni primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil trgovca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal,
 • ni dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi,
 • ni posodoljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

10.3.  Poleg navedenega iz prejšnje točke, je blago neskladno tudi, ko (objektivne zahteve):

 • ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor,
 • ni take kakovosti in ne ustreza opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno,
 • ni take količine in nima značilnosti in drugih lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
  • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga.

10.4.  Blago z digitalnimi elementi je neskladno tudi, če trgovec ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti blaga z digitalnimi elementi, in so mu te posodobitve tudi dobavljene v obdobju:

 1. ki ga potrošnik lahko razumno pričakuje glede na vrsto in namen blaga in digitalnih elementov ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe, kadar prodajna pogodba določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve, ali
 2. dveh let od dobave blaga z digitalnimi elementi, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
 3. v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v obdobju, daljšem od dveh let.

Kadar potrošnik v razumnem roku ne namesti posodobitev, dobavljenih v skladu s prejšnjim odstavkom, trgovec ni odgovoren za neskladnost, ki je posledica samo tega, da ni bila opravljena ustrezna posodobitev, pod pogojem, da:

 • je trgovec obvestil potrošnika o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če je potrošnik ne namesti, ter
 • razlog za to, da potrošnik posodobitve ni namestil ali jo je napačno namestil, niso bila pomanjkljiva navodila za namestitev, ki so bila zagotovljena potrošniku.

10.5. Neskladnost pri namestitvah:

 • Če je namestitev sestavni del prodajne pogodbe in jo izvede ali je zanjo odgovoren trgovec, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.
 • Če potrošnik blago, ki ga mora namestiti sam, nepravilno namesti zaradi pomanjkljivih navodil za namestitev, ki jih je zagotovil trgovec ali v primeru blaga z digitalnimi elementi trgovec oziroma podjetje, ki dobavlja digitalno vsebino ali digitalno storitev, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.
 • Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti če o napaki obvesti trgovca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik mora v obvestilu o neskladnosti natančneje opisati napako in trgovcu omogočiti, da stvar pregleda.

10.6. Digitalna vsebina ali digitalna storitev ni skladna s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, kadar (subjektivne zahteve):

 • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve,
 • ni primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, prodajalec pa je s tem soglašal,
 • ni dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je dogovorjeno  v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve,
 • ni posodobljeno, kot je določeno v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve.

10.7. Poleg navedenega iz prejšnje točke, je digitalna vsebina oz. digitalna storitev neskladna tudi ko (objektivne zahteve):

ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja digitalna vsebina ali digitalna storitev iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor, če tehnični standardi za določen sektor ne obstajajo;

 • ni dobavljena skupaj z vsemi dodatki in navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno;
 • ni skladna z morebitno poskusno različico ali predogledom digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki ga je podjetje dalo na razpolago pred sklenitvijo pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, ter
 • ni take količine ter nima značilnosti in zmogljivostnih lastnosti, vključno v zvezi s funkcionalnostjo, združljivostjo, dostopnostjo, kontinuiteto in varnostjo, kot so običajne za digitalno vsebino ali digitalno storitev iste vrste in ki jih lahko potrošnik razumno pričakuje glede na naravo digitalne vsebine ali digitalne storitve in ob upoštevanju javne izjave, podane zlasti pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu podjetja ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če podjetje dokaže, da:
 1. za zadevno javno izjavo ni vedelo in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedelo,
 2. je bila javna izjava do sklenitve pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
 3. javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup digitalne vsebine ali digitalne storitve.

10.8. Posodobitve digitalne vsebine ali digitalne storitve so neskladne, če trgovec ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti digitalne vsebine ali digitalne storitve s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve. Trgovec zagotovi, da so posodobitve iz prejšnjega odstavka dobavljene oziroma dane na razpolago potrošniku v obdobju:

 • v katerem je treba v skladu s pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve dobavljati digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
 • ki ga lahko potrošnik razumno pričakuje glede na vrsto in namen digitalne vsebine ali digitalne storitve ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve, kadar pogodba o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve ali niz posameznih dobav digitalne vsebine ali digitalne storitve.

10.9. Neskladnost zaradi nepravilne integracije digitalne vsebine ali digitalne storitve

Katera koli neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki je nastala zaradi nepravilne integracije digitalne vsebine ali digitalne storitve v digitalno okolje potrošnika, se šteje za neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, če:

 • je bila digitalna vsebina ali digitalna storitev integrirana s strani podjetja ali v okviru odgovornosti podjetja ali
 • je bilo predvideno, da digitalno vsebino ali digitalno storitev integrira potrošnik, do nepravilne integracije pa je prišlo zaradi pomanjkljivih navodil za integracijo, ki jih je zagotovilo podjetje

Postopek in jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti

10.10. Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik trgovcu sporoči osebno, o čemer mu trgovec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v trgovino, kjer je bilo blago kupljeno ali pa ga sporoči zastopniku trgovca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo. Prav tako lahko potrošnik pošlje obvestilo o neskladnosti preko sporočilo (chat) na strani za sledenje naročilu (povezavo do strani prejme v e-pošti, s katero je prejel potrditev naročila).

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti trgovca v 2 mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost in trgovcu omogoči, da stvar pregleda oz. da ga pregleda pooblaščeni servis.

10.11. Prodajalec ne odgovarja za neskladnosti na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar dobavljena. Šteje se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pojavi v roku enega leta od dobave blaga.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v dveh letih od dobave blaga z digitalnimi elementi.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve za obdobje, daljše od dveh let, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v obdobju, v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev.

10.12. V primeru pravilne notifikacije prodajalca o neskladnosti, je potrošnik, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen, da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga oz. digitalne vsebine ali digitalne storitve;
  Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:
  je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali

 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe oz. pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve in zahteva vračilo plačanega zneska. Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:
 • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu s tem zakonom oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga v skladu s šestim odstavkom prejšnjega člena;
 • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali
 • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

10.13. V kolikor se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

10.14. Potrošnik lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine ali dela tega preostalega dela kupnine, dokler trgovec ne izpolni svoje obveznosti. Potrošnik to pravico uveljavlja z izjavo, s katero trgovca obvesti o svoji odločitvi.

10.15. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od trgovca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka.

10.16. Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero trgovca obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe. Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, potrošnik prodajalcu na stroške prodajalca vrne blago.

10.17. Pravico do uveljavljanja neskladnosti natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot-1). Za razmerja, ki jih zakoni, ki urejajo varstvo potrošnikov, ne urejajo, se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja. 

 

11. GARANCIJA

11.1. Garancija je vsaka obveznost, ki jo proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti trgovca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

11.2. Garancija garanta pravno zavezuje pod pogoji, določenimi v garancijskem listu in s tem povezanih oglaševalskih sporočilih, ki so na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

11.3. Garant jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

11.4. Garancijski rok začne teči z dnem dobave izdelka potrošniku.

11.5. Če blago, za katero je izdana obvezna garancija, ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupno 30 dneh od dneva, ko je proizvajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

11.6. Rok iz prejšnje točke se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka. Če proizvajalec v roku ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine od proizvajalca ali zahteva sorazmerno znižanje kupnine.

11.7. Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

11.8. Ne glede na zgoraj navedeno, lahko potrošnik zahteva vračilo plačanega zneska od proizvajalca, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

11.9.Če proizvajalec potrošniku ne zagotovi nadomestnega blaga v začasno uporabo, ima potrošnik pravico uveljavljati škodo, ki jo je utrpel, ker blaga ni mogel uporabljati od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

11.10. Čas, v katerem vam proizvajalec zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

11.11. Garancija ne velja v primerih, ki so navedeni v posameznem garancijskem listu ob posameznem artiklu. 

 

12. OCENE, KOMENTARJI IN DRUGA VSEBINA

12.1. Oceno je možno podati brez prijave v račun spletne tržnice, možnost oddaje ocene izdelka pa je dostopna vsakemu obiskovalcu spletne tržnice. Kljub temu, da lahko vsak obiskovalec odda oceno, pa le-ta ne bo prikazana na spletni tržnici do preverbe, da je ocenjevalec v našem sistemu zaveden kot kupec tega izdelka. Prikazane bodo torej le ocene obiskovalcev, ki so dotični izdelek v preteklosti tudi kupili. S tem zagotavljamo, da so podane ocene resnične in podane s strani dejanskih uporabnikov izdelka. Za oddajo ocene je potrebno vnesti poljubno ime, ki se bo na spletni tržnici prikazovalo ob oceni izdelka in komentarju in veljaven elektronski naslov, ki pa ni javno objavljen in je viden le upravljalcu spletne tržnice. Po preverbi bodo objavljene vse ocene, ne glede na to, ali izražajo pozitivno ali negativno mnenje o izdelku. Ocenjevanje izdelkov in objave ocen izdelkov ne vplivajo na pogodbeno razmerje med trgovcem in kupcem. Ocene so podane s strani resničnih kupcev in niso sponzorirane. Komentarji, ki vsebujejo žaljiv jezik in komentarji, ki vsebujejo osebne podatke zaposlenih v podjetju Big Bang ali osebne podatke strank, ne bodo prikazani na spletni strani.

12.2. Ob oddaji ocene je možno izdelek oceniti z 1 do 5 zvezdicami v razdelku 'Tvoja ocena', pri tem je 1 najnižja in 5 najvišja možna ocena. Ob oddaji ocene označitev z zvezdicami  (od 1 do 5) ni obvezna, v kolikor je ocena podana tekstovno v polju 'Tvoj komentar', ki je obvezno polje, brez katerega se ocene izdelka ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani na dnu produktne strani. Primarno so razvrščeni po datumu oddaje, od najnovejšega do najstarejšega, razporeditev pa je možno prilagoditi s poljubnim razvrščanjem. Obiskovalci spletne tržnice se lahko na že objavljene komentarje odzovejo in tako podajo mnenje, ki upravljalcu spletne tržnice in drugim obiskovalcem da vedeti, ali je bil objavljen komentar zanje koristen.

12.3. Uporabnik jamči, da je vsebina komentarjev točna, njihova uporaba ne krši teh pravil in ne bo škodovala nobenemu posamezniku ali subjektu ter da bo BIG BANG eTRŽNICA -u poravnal vso škodo zaradi morebitnih zahtevkov, ki bi izhajali iz vsebine komentarjev, ki jih uporabnik objavi na spletni tržnici. BIG BANG eTRŽNICA ima pravico, vendar ni dolžan spremljati, urejati ali odstranjevati takšne aktivnosti in vsebine. BIG BANG eTRŽNICA ne prevzema nobene odgovornosti in obveznosti glede vsebin, ki jih objavi uporabnik ali tretja oseba.

12.4. Uporabnik se strinja, da nosi izključno odgovornost za podatke, datoteke, sporočila in druge vsebine (»prispevki«), ki jih objavi na spletnem tržišču.

12.5. Ko uporabnik objavi oceno/komentar na BIG BANG eTRŽNICA, je javnosti na voljo uporabniško ime pod katerim je bila podana ocena/komentar.

12.6. Uporabnik se zavezuje, da ne bo objavljal komentarjev, ki so v nasprotju z veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo ter z etiko in moralo.

12.7. Uporabniku je zlasti prepovedano: 

 • razširjanje informacij v nasprotju z javnim redom ali moralo;
 • delovanje v nasprotju z namenom platforme;
 • objavljanje informacij komercialne ali oglaševalske narave ali predstavljajo propagando tobaka, alkohola ali katere koli druge regulirane snovi, izdelka ali storitve,
 • razširjanje prispevkov, ki kršijo pravice tretje osebe ali obrekovalne, škodljive, nespodobne, pornografske ali žaljive narave ali spodbujajo diskriminacijo ali politično, rasistično, ksenofobično, seksistično ali homofobično nasilje;
 • objavljanje informacij v nasprotju z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, ki omogoča identifikacijo fizičnih oseb brez njihovega soglasja, zlasti njihov priimek, poštni naslov in / ali elektronski naslov, telefonska številka, fotografija, zvočni ali avdiovizualni posnetek, zbiranje in shranjevanje osebnih podatkov v zvezi z drugimi uporabniki;
 • prenos kakršnega koli sporočila, ki vsebuje računalniške viruse ali katero koli drugo kodo, datoteko ali program, namenjen predvsem motnjam, uničenju ali omejevanju funkcionalnosti katere koli programske opreme, računalnika ali telekomunikacijske naprave;
 • nadlegovanje drugega ali več drugih uporabnikov na kakršenkoli način;
 • objavljanje informacij, ki povezujejo druga spletna mesta (bodisi z ustvarjanjem hipertekstnih povezav bodisi s preprostim zagotavljanjem informacij), katerih vsebina bi verjetno kršila veljavne zakone ali predpise, zlasti pa bi kršila pravice ljudi in lastnine ter / ali pravic intelektualne lastnine;
 • objavljanje informacij, ki neupravičeno škodujejo ugledu Big Bang-a.

12.8. Uporabniku je prepovedano objavljati grozeče, žaljive, obrekljive ali nespoštljive pripombe BIG BANG eTRŽNICA in / ali njegovim zaposlenim in / ali trgovcem in / ali strokovnjakom.

12.9. Uporabniku je prepovedano objavljati neutemeljene komentarje, ki lahko škodijo ugledu BIG BANG.

12.10. Uporabniku je tudi prepovedano kršiti pravice intelektualne lastnine tretjih oseb.  Uporabnik se zavezuje, da bo spoštoval veljavno zakonodajo in predpise ter uporabljal samo vsebine, za katere ima pravice ali za katere je imetnik pravic dal izrecno soglasje za njihovo distribucijo ali ki nimajo nobenih pravic.

12.11. BIG BANG eTRŽNICA si pridržuje pravico (vendar ne prevzema obveznosti) takšne vsebine odstraniti ali urediti.

12.12. Vsak uporabnik, ki ravna goljufivo v nasprotju z določbami teg člena splošnih pogojev, tvega civilne in kazenske postopke. BIG BANG eTRŽNICA lahko pri pristojnih organih sproži navedene postopke proti uporabniku, ki ne bo spoštoval teh določb.

 

13. RAZVRSTITEV PONUDB NA SPLETNI TRŽNICI

13.1. Razvrščanje prikaza cen izdelka

13.1. 1. V primeru, ko isti izdelek na spletni tržnici prodaja več trgovcev, je na podlagi parametrov algoritmično določeno katera ponudba je za kupca na spletni tržnici vidna kot pred-izbrana ob pregledu izdelka. Kupec lahko na izdelku pregleda in izbere med preostalimi podanimi ponudbami trgovcev.

Kadar ima izdelek več ponudb različnih trgovcev (prodajalcev), se ponudbe razvrščajo na podlagi algoritma, ki upošteva (po tem vrstnem redu):

 • Stanje izdelka (nov, obnovljen, odprt, …),
 • Ceno izdelka in dobavni čas (pri čemer se upošteva, da je določena ponudba boljša, v kolikor ima boljšo ceno in dostavni čas za kupca)
 • In oceno trgovca.

V kolikor se ponudb ne da razvrstiti na podlagi prejšnjih kriterijev, so razvrščene po abecednem vrstnem redu.

13.1. Razvrščanje prikaza izdelkov na kategorijah in rezultatih iskalnikov

Izdelki na kategorijah in v rezultatih iskanj so sortirani na podlagi treh skupin (glede na pomembnost):

izdelki s košarico (1), zadnji kosi (2) in izdelki brez zaloge (3).

Znotraj vsake skupine se izdelki razporejajo na podlagi 'priporočenosti', ki je izračunana na podlagi

naslednjih parametrov:

 • Št. prodanih kosov na spletu v zadnjih 30 dneh,
 • Št. ogledov izdelka v zadnjih 30 dneh.

Dokler ima izdelek oznako 'NOVO', se poleg zgornjih parametrov upošteva še št. dni od objave izdelka.
13.3.BIG BANG eTRŽNICA si pridržuje pravico do upravljanja s parametri in algoritmom določanja razvrstitve ponudb, kar med drugim vključuje spremembe parametrov in algoritmov.

 

14. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

14.1. Vsa besedila, komentarji, dela, ilustracije, dela in slike, ki so reproducirane ali upodobljene na spletnem mestu, so zaščitena z avtorsko pravico in/ali drugo pravico intelektualne lastnine za celotno trajanje veljavnosti teh pravic in za celoten svet. Vsaka reprodukcija oziroma popolna ali delna upodobitev spletnega mesta oziroma vseh ali dela elementov spletnega mesta je strogo prepovedana.

14.2. BIG BANG eTRŽNICA vsem uporabnikom podeljuje ne izključno, osebno in neprenosljivo pravico do uporabe spletne tržnice in storitev za njihovo osebno uporabo. Ta pravica se podeljuje za čas uporabe spletne tržnice. Ta podelitev pravic ne pomeni prenosa kakršne koli intelektualne lastnine in/ali komercialne pravice na uporabnika.

 

Člen 15

15. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

15.1. Vaše osebne podatke uporabljamo skladno z zakoni in predpisi, temi pogoji uporabe, in Politiko zasebnosti BIG BANG eTRŽNICA. Dokumente pozorno preberite, saj vsebujejo pomembne pogoje, ki veljajo za vas. Obveščamo vas, da zbiramo (obdelujemo) vaše osebne podatke:

 • ki nam jih posredujete sami:
  • ob registraciji v BIG BANG eTRŽNICA (ime in priimek, naslov, pošta, elektronski naslov, telefonska številka, IP naslov),
  • ob spletnem nakupu (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, naslov za dostavo, telefonska številka, podatki o času in predmetu nakupa, IP naslov),
  • ob morebitnih pritožbah, reklamacijah, uveljavljanju garancije in drugih zahtevkih (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, podatki o času in vsebini ter o načinu reševanja teh zahtevkov, podatki o času in predmetu nakupa),
  • ob podajanju ocen in komentarjev izdelkov,
  • in na podlagi morebitne vaše izrecne privolitve ter izključno za namene za katere ste podali privolitev ob registraciji v BIG BANG eTRŽNICA; 
  • ki jih pridobimo sami skladno s Politiko zasebnosti in varovanja osebnih podatkov spletne tržnice .

15.2. Kot upravljalec osebnih podatkov (Big Bang, d.o.o.) bomo pridobljene osebne podatke v celoti hranili, varovali in obdelovali. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z najvišjimi standardi varnosti in diskretnosti ter vedno v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugimi predpisi s tega področja (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov idr.). Vaši osebni podatki so pri nas ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem ali neavtoriziranim dostopom s strani tretjih oseb, razen tistih, ki morajo vaše osebne podatke prejeti za izvedbo nakupa (trgovci – upravljalci osebnih podatkov).

15.2. Ko ustvarite račun na spletnem mestu, lahko BIG BANG eTRŽNICA vaše osebne podatke in podatke o uporabi spletnega mesta uporabi za zagotavljanje storitev v sklopu delovanja BIG BANG eTRŽNICA.

15.3. Ko opravite nakup prek BIG BANG eTRŽNICA,  upravljalec BIG BANG eTRŽNICA vaše osebne podatke (vključno z imenom in priimkom, naslovom, naslovom za dostavo, telefonsko številko, mailom) posreduje trgovcu (upravljalcu osebnih podatkov), ki jih lahko uporabi za izpolnitev vašega nakupa in vse v zvezi s samim nakupom (dostava, obračun in kreiranje ter posredovanje računa, plačilo, pomoč uporabniku, reklamacijski zahtevki, obveščanje o samem nakupu in izvedbe nakupa). V zvezi z varovanjem vaših osebnih podatkov pri trgovcih, se lahko seznanite na spletnih straneh posameznih trgovcev.

15.4. Za dostop do določenih storitev na našem spletnem mestu ali dostop do svojih podatkov, povezanih s storitvami BIG BANG eTRŽNICA, se morate prijaviti v svoj račun.

 15.5. Pri nakupu prek spletnega mesta se podatki o tem nakupu (npr. opis blaga/storitev, količina, cena, datum nakupa) shranijo.

 15.6. Kakršne koli zahteve v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov lahko posredujete na BIG BANG eTRŽNICA v skladu s Politiko zasebnosti Big Bang eTržnica. Obveščamo vas, da:

 • vaši osebni podatki ne bodo obdelovani za noben drug namen, kot za namen zaradi katerega so bili zbrani;
 • se bodo osebni podatki, pridobljeni na podlagi privolitve (soglasja) in za namen iz privolitve, obdelovali dokler vaše privolitve ne boste preklicali (umaknili). Ostale pridobljene osebne podatke pa bomo hranili do poteka zakonskega roka hrambe;
 • imate po zakonu pravico od upravljalca zahtevati dostop do podatkov, njihov popravek, izbris ali omejitev obdelave ter pravico vložiti ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov in zahtevo za prenos osebnih podatkov. Navedene pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, poslano na naslov Big Bang, d.o.o., Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov [email protected];
 • lahko pri upravljalcu pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov kontaktirate preko e-naslova [email protected];
 • lahko pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec RS) vložite pritožbo, če obdelava osebnih podatkov ne bi bila skladna s predpisi;
 • lahko osebne podatke obdelujejo tudi pogodbeni partnerji, s katerimi ima družba sklenjene pogodbe o obdelovanju osebnih podatkov in ki hkrati lahko zagotavljajo ustrezno visoko raven varstva osebnih podatkov;
 • osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam razen tistim uporabnikom, ki imajo za to podlago v zakonu, pogodbi ali izkažejo drugo pravno podlago (trgovci);
 • več informacij o varovanju osebnih podatkov v družbi lahko pridobite v »Politiki zasebnosti Big Bang eTržnica«, dostopni na povezavi   .

15.7. Spletno mesto BIG BANG eTRŽNICA vam omogoča vpogled v osebne podatke, povezane z vašim računom, in njihovo spreminjanje po potrebi in skladno s pogoji uporabe. Vaš uporabniški račun vsebuje vse obvezne podatke in podatke, ki ste jih vnesli prostovoljno.
15.8. Veljajo vsa določila glede piškotkov, kot so določena v Politiki zasebnosti BIG BANG eTRŽNICA. Svojo izbiro in nastavitve glede piškotkov si lahko kadarkoli ogledate in spremenite na spletnem mestu BIG BANG eTRŽNICA.

 

16. VARNOST IN ZASEBNOST

16.1. BIG BANG eTRŽNICA zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

16.2. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita podjetji Big Bang, d.o.o., in BANKART, procesiranje plačilnih instrumentov banke NLB. Avtorizacije kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 16.3. Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

16.4. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov med vašim računalnikom in spletnim mestom poteka preko varne šifrirane povezave oziroma s klikom na ikono GeoTrust na uvodni strani.

 

17. ODGOVORNOST  IN ODVEZA ODGOVORNOSTI BIG BANG eTRŽNICA

17.1. BIG BANG eTRŽNICA kot upravljalec spletne tržnice deluje kot posrednik za povezovanje trgovcev, uporabnikov/kupcev na spletnem tržišču.

17.2. Pred oddajo naročila za nakup določenega artikla preverite sprejemljivost trgovca/prodajalca in njegove pogoje poslovanja, saj ne dajemo nobenih jamstev in zagotovil glede izdelkov, ki jih trgovci ponujajo na spletni tržnici. Če se odločite za nakup prek spletne tržnice, se t.i. prodajna pogodba (v nadaljevanju: »pogodba«) sklene med vami in trgovcem.

17.3. BIG BANG eTRŽNICA: 

 • ni ena od pogodbenih strank v pravnem razmerju med kupcem in trgovcem in
 • ni odgovorna za pogodbo ali kakršnekoli zahtevke ali nesoglasja, ki bi iz nje izhajali, ter
 • ne deluje kot prodajalčev agent.

17.4. BIG BANG eTRŽNICA ne odgovarja za:

 • opise izdelkov in trgovcev ter širše za vse vsebine, ki jih zagotavljajo trgovci o značilnostih izdelkov kot o njihovem stanju ali njihovi ceni, pri čemer so trgovci izključno odgovorni za pravilno izvajanje svojih zakonskih predpogodbenih informacijskih dolžnosti kupcev, točnost in popolnost informacij ter vsebin, ki jih zagotavljajo;
 • upravljanje in obdelavo osebnih podatkov posameznikov s strani trgovcev (trgovci niso naši pogodbeni obdelovalci ampak so upravljavci osebnih podatkov);
 • točnost in ustrezno naravo komentarjev, ki jih objavijo kupci po svojih naročilih;
 • nasvete, ki jih na spletnem tržišču BIG BANG eTRŽNICA objavijo neodvisni strokovnjaki, dobavitelji itd.

17.5. Slike izdelkov na strani so informativne narave. Prizadevamo si kar najbolj točno prikazati barve izdelkov, ne moremo pa zagotoviti, da bodo te natančno prikazane tudi na zaslonu vaše naprave. Izdelki se lahko od slik nekoliko razlikujejo. Prizadevamo si za kar največjo natančnost, vendar lahko pride pri navedenih velikostih, težah, zmogljivostih, dimenzijah in merah do določenih odstopanj. Embalaža izdelkov se lahko razlikuje od prikazane na fotografijah na strani. Za stanje dostavljenih izdelkov je odgovoren vsak posamezni trgovec.

17.6. Poleg navedenega za BIG BANG eTRŽNICA ne velja splošna obveznost spremljanja informacij, ki jih trgovci posredujejo in hranijo na spletnem tržišču na svojem računu, temveč so za tovrstne informacije odgovorni sami trgovci.

17.7. Trgovci prodajajo izdelke na spletnem tržišču na lastno odgovornost in izključno v svojem imenu.

17.8. BIG BANG eTRŽNICA ne more biti in ni odgovoren za spore, povezane z naročili, oddanimi preko spletne tržnice.

17.9. BIG BANG eTRŽNICA ne odgovarja za kakršnokoli neizpolnitev svojih obveznosti po pogodbi ali zamudo pri njihovem izpolnjevanju, če je ta posledica dogodkov, na katere ne more vplivati. V tem členu je za tovrstne situacije terminološko opredeljen termin dogodek.

17.10. Dogodek, na katerega ne moremo vplivati, je vsako dejanje ali dogodek zunaj našega razumnega nadzora, vključno z vsakršnimi stavkami, izprtji ali drugim protestnim delovanjem delavcev tretjih oseb, javnimi nemiri, upori, vdori, terorističnimi napadi in grožnjami, vojno (razglašeno ali ne), grožnjo vojne ali pripravo na vojno, požarom, eksplozijo, nevihto, poplavo, potresom, pogrezanjem, epidemijo ali drugo naravno katastrofo, odpovedjo delovanja javnih ali zasebnih telekomunikacijskih omrežij ali nezmožnostjo uporabe železniškega, ladijskega ali zračnega prevoza in prevoza z motornimi vozili ali drugih oblik javnega in zasebnega prevoza.

17.11. Če pride do dogodka, na katerega ne moremo vplivati, ki vpliva na naše izvajanje obveznosti po pogodbi: 

 • vas bomo o tem nemudoma obvestili, ko bo to mogoče;
 • se naše obveznosti po pogodbi odložijo, pri čemer se čas za izpolnitev obveznosti podaljša za trajanje dogodka, na katerega ne moremo vplivati. Če dogodek, na katerega ne moremo vplivati, vpliva na datum dostave izdelka, se bomo z vami dogovorili za nov datum dostave po prenehanju dogodka, na katerega ne moremo vplivati. Če to ni mogoče, bomo začeli postopek vračila kupnine v znesku polne cene izdelka in povezanih stroškov pošiljanja.

17.12. Upravljavec BIG BANG eTRŽNICA stremi skupaj s trgovci k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.bigbang.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov [email protected] ali pa na telefon (01) 362 60 00, vašo informacijo pa bomo naprej posredovali trgovcu, ker je do morebitne napake prišlo. Upravljavec BIG BANG eTRŽNICA ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, prav tako ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih trgovcev, ki jih napišejo obiskovalci spletne strani. Upravljavec BIG BANG eTRŽNICA ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih. Prav tako ne odgovarjamo za manjša odstopanja na priloženih slikah artiklov zaradi različnih resolucij ekrana.

 

18. REŠEVANJE SPOROV, ZAKONODAJA IN PRISTOJNOST

18.1. BIG BANG eTRŽNICA je vzpostavil orodje, ki vsakemu uporabniku omogoča poročanje o kakršni koli objavi nezakonite narave na spletnem tržišču, zlasti o vsebini, ki promovira zločine proti človeštvu in teroristična dejanja, spodbuja rasno sovraštvo in diskriminacijo na podlagi spola, spolne usmerjenost, invalidnosti, pa tudi o otroški pornografiji, spodbujanju nasilja ipd.

18.2. Vsak imetnik pravice intelektualne lastnine lahko zahteva, da BIG BANG eTRŽNICA odstrani vsebino, zaščiteno s pravicami intelektualne lastnine.

18.3. Če uporabnik želi odstraniti vsebino, mora BIG BANG eTRŽNICA-U posredovati pisno sporočilo, v katerem opiše nezakonito vsebino, razloge za zahtevo za umik nezakonite vsebine in datum, ko je bila nezakonita vsebina opažena ter URL nezakonite vsebine. Pisno sporočilo lahko naslovi po pošti na naslov Big Bang, d.o.o., Madžarska ulica 12, 1000 Ljubljana s pripisom za BIG BANG eTRŽNICA ali pa na e-naslov [email protected].

18.4. Pogodbeno razmerje med BIG BANG eTRŽNICA in uporabnikom ureja slovensko pravo. V kolikor se te splošne pogoje prevede v kakšen drugi jezik, velja v primeru spora veljavnosti različnih verzij, slovenska verzija teh pogojev. Vse spore, nesoglasja ali zahtevke, ki izhajajo iz teh pogojev ali v povezavi z njimi, vključno s kršitvijo, odpovedjo ali veljavnostjo teh pogojev, dokončno razreši arbitraža v skladu z arbitražnimi pravili Stalne arbitraže pri Gospodarski zbornici Slovenije, ki sledi sodobnim mednarodnim trendom na področju institucionalne arbitraže in pogodbenicam zagotavlja hitro in učinkovito arbitražo. Arbitražno sodišče sestavljajo trije arbitri, pri čemer upravljalec imenuje enega arbitra in uporabnik drugega arbitra, tako imenovana arbitra pa imenujeta tretjega arbitra. Sedež arbitraže je Ljubljana, Slovenija. Jezik, ki se uporablja v arbitražnih postopkih je (i) slovenščina, če je trgovec registriran v Sloveniji, in (b) angleščina, če je trgovec registriran v drugi državi članici EU.

18.5. BIG BANG eTRŽNICA kot posrednik med uporabnikom in trgovcem blaga in storitev, na območju EU, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.  

 

19. SPLOŠNE DOLOČBE

19.1. Svoje pravice in obveznosti po pogodbi lahko prenesemo na drugo organizacijo, pri čemer to ne vpliva na vaše pravice ali naše obveznosti po teh pogojih. Če se to zgodi, vas bomo o tem obvestili na ustrezen način.

19.2. Svoje pravice ali obveznosti po teh pogojih uporabe lahko na tretjo osebo prenesete le z našim pisnim soglasjem.

19.3. Če je katera določba teh pogojev v nasprotju z veljavno zakonodajo in predpisi, to ne vpliva na veljavnost ostalih določil teh pogojev. Pogodbeni stranki se bosta, ob upoštevanju namena teh pogojev, dogovorili za novo ustrezno določbo, ki bo v skladu z zakonodajo in predpisi.

19.4. Če ne vztrajamo pri vašem izpolnjevanju obveznosti po teh pogojih uporabe do nas ali ne uveljavljamo svojih pravic v razmerju do vas ali z njihovim uveljavljanjem zamujamo, to ne pomeni, da smo se svojim pravicam v razmerju do vas odpovedali in da vam teh obveznosti ni treba spoštovati. Če se odpovemo uveljavljanju svojih pravic zaradi vaše kršitve, bomo to storili pisno, pri čemer to ne pomeni, da se samodejno odpovedujemo uveljavljanju teh pravic pri prihodnjih kršitvah.

19.5. Ti splošni pogoji se lahko spremenijo  v naslednjih primerih:

 • sprememb načina obdelave naročil in sprejemanja plačil;
 • sprememb veljavnih zakonov in regulativnih zahtev ali drugih podobnih sprememb in
 • v primeru drugih sprememb.

19.6. V primeru sprememb splošnih pogojev, bo upravljalec objavil na BIG BANG eTRŽNICA nove splošne pogoje vsaj 1 dan  pred veljavo novih pogojev.

 

19.7. 

Oceno je možno podati brez prijave v račun v spletni trgovini, možnost oddaje ocene izdelka pa je dostopna vsakemu obiskovalcu naše spletne strani. Trgovec ne opravlja preverbe ali je ocenjevalec, ki je oddal oceno ob artiklu v našem sistemu tudi zaveden ko kupec ocenjenega izdelka. Za oddajo ocene je potrebno vnesti poljubno ime, ki se bo na spletni strani prikazovalo ob oceni izdelka in komentarju in veljaven elektronski naslov, ki pa ni javno objavljen in je viden le upravljalcu spletne strani. Objavljene bodo vse ocene, ne glede na to, ali izražajo pozitivno ali negativno mnenje o izdelku. Ocenjevanje izdelkov in objave ocen izdelkov ne vplivajo na pogodbeno razmerje med trgovcem in kupcem. Ocene niso sponzorirane. Komentarji, ki vsebujejo žaljiv jezik in komentarji, ki vsebujejo osebne podatke zaposlenih v podjetju Big Bang ali osebne podatke strank, ne bodo prikazani na spletni strani.

Ob oddaji ocene je možno izdelek oceniti z 1 do 5 zvezdicami v razdelku 'Tvoja ocena', pri tem je 1 najnižja in 5 najvišja možna ocena. Ob oddaji ocene označitev z zvezdicami  (od 1 do 5) ni obvezna, v kolikor je ocena podana tekstovno v polju 'Tvoj komentar', ki je obvezno polje, brez katerega se ocene izdelka ne da oddati. Povprečna ocena (povprečje vseh oddanih ocen posameznega izdelka od 1 do 5) je prikazana na produktni in drugih straneh, kjer je izdelek izpostavljen, in sicer ob nazivu izdelka. Komentarji skupaj s posameznimi ocenami pa so prikazani na dnu produktne strani. Primarno so razvrščeni po datumu oddaje, od najnovejšega do najstarejšega, razporeditev pa je možno prilagoditi s poljubnim razvrščanjem. Obiskovalci spletne strani se lahko na že objavljene komentarje odzovejo in tako podajo mnenje, ki upravljalcu spletne strani in drugim obiskovalcem da vedeti, ali je bil objavljen komentar zanje koristen.

 

Ti pogoji začnejo veljati z dnem 26.1.2023.