Nesreča nikoli ne počiva. Neroda tudi ne.

Zato izberite eno od naših zavarovanj in se izognite dodatnim stroškom, ki lahko nastanejo zaradi poškodbe, odtujitve izdelka ali napake proizvajalca.

Naša zavarovanja veljajo kjerkoli na svetu, medtem ko se vse storitve iz naslova zavarovanja in popravil izvajajo izključno v Sloveniji. Izjema je le Big Bang Asistenca.

1. Big Bang Kasko zavarovanje

Big Bang Kasko zavarovanje krije vsako poškodovanje ali uničenje izdelka ter odtujitev kot posledico vlomske tatvine ali ropa, pri tem pa veljajo tudi nekatere izključitve, ki so navedene v splošnih pogojih.

Velja za izdelke skupin 1 (bela tehnika), 2 (televizorji) in 3 (elektronske naprave).

Zavarovanje velja 3 ali 5 let od nakupa izdelka.

 

2. Big Bang Kasko zavarovanje za mobilne naprave

Zavarovanje poleg poškodovanja ali uničenja izdelka krije tudi odtujitev in stroške nepooblaščene uporabe, če je naprava odtujena z vlomsko tatvino ali ropom. Kriti so stroški klicev in drugih telekomunikacijskih storitev, ki so nastali v 24 urah po nastanku zavarovalnega primera, do višine 500 € vključno z davkom.

Velja za izdelke skupine 4 (mobilne naprave).

Zavarovanje velja 1 ali 2 leti od nakupa izdelka.

 

3. Big Bang Zaščita Plus

Zavarovanje Big Bang Zaščita Plus krije odpravo napak po preteku proizvajalčeve garancije, če izdelek ne deluje brezhibno oziroma nima lastnosti, ki bi jih moral imeti. Kritje velja, če je vzrok napake v izdelavi, materialu, obliki, izračunu, servisiranju ali sestavljanju izdelka pri proizvajalcu.

Velja za izdelke skupin 1, 2, 3 in 5.

Zavarovanje velja do 7 let od nakupa, glede na skupino, v katero se izdelek uvršča:

  • Skupina 1 (bela tehnika): 5 ali 7 let (vrednost izdelka se ne znižuje - ni amortizacije)
  • Skupina 2 (televizorji): 5 ali 7 let
  • Skupina 3 (elektronske naprave): 4 ali 7 let
  • Skupina 5 (prevozna sredstva): 3 leta

Za izdelke skupine 5 (prevozna sredstva) lahko dodatno sklenete zavarovanje asistence.

Zavarovanje za 7 let se lahko sklene, če ima izdelek najmanj 4 leta (skupina 3) oz. 5 let (skupina 1 in 2) proizvajalčeve garancije.

 

4. Big Bang Asistenca

Dodatno zavarovanje za izdelke skupine 5 (prevozna sredstva).
Krije tri zavarovalne primere na leto.

Zavarovanje vključuje kritje stroškov asistenčnih storitev:

  • pomoči doma in na cesti;
  • prevoza zavarovanca in prevoznega sredstva;
  • nastanitve v hotelu;
  • informacij o načinu odpravljanja posledic dogodka.

Velja 1, 2 ali 3 leta od nakupa izdelka.

Velja na območju Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske.

Različna zavarovanja za različne skupine izdelkov.

  Big Bang Kasko zavarovanje Big Bang Kasko zavarovanje s kritjem stroškov nepooblaščene uporabe Big Bang Zaščita Plus Big Bang Asistenca

Skupina 1

X   X  
Skupina 2 X   X  
Skupina 3 X   X  
Skupina 4   X    
Skupina 5     X X

 

Skupina 1 – bela tehnika: pralni stroji, sušilni stroji, pralno-sušilni stroji, hladilniki, zamrzovalniki, vinske vitrine, pečice, kuhalne plošče, štedilniki, pečice (vgradne, mikrovalovne, mini, parne ipd.), nape, pomivalni stroji

Skupina 2: televizorji

Skupina 3 - elektronske naprave: namizni in prenosni računalniki, strežniki, tiskalniki, optični čitalniki, monitorji, projektorji, mrežna oprema tipkovnice, računalniške miške, zunanji prenosni diski in optični pogoni, fotoaparati, kamere, navigacijske naprave, mali gospodinjski aparati, avdio-video predvajalniki in snemalniki, zvočniki, ojačevalniki, mikrofoni, slušalke, TV komunikatorji, digitalni pretvorniki, satelitski sprejemniki, antenske naprave, igralne konzole in dodatki, VR očala, klime, grelniki, vlažilniki, razvlaževalniki, ventilatorji, vrtalna kladiva, vijačniki, žage, brusilniki, naprave za pametni dom in vremenske postaje

Skupina 4 – mobilne naprave: mobilni telefoni, tablični računalniki, tablični in prenosni računalniki v enem ter pametne ure

Skupina 5: prevozna sredstva

 

Vse, kar morate vedeti o amortizaciji.

Zavarovanje je omejeno na vrednost novega izdelka, zmanjšano za amortizacijo. Amortizacija je padanje vrednosti izdelka zaradi obrabe, starosti in ekonomske ali tehnične zastarelosti. Ob nakupu je (zavarovalna) vrednost izdelka enaka ceni izdelka, ki jo kupec plača Big Bang-u, nato pa se zniža za vrednost amortizacije, pri čemer za različne skupine izdelkov veljajo različne vrednosti:

Skupina 1: Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka zniža za 2 % cene novega izdelka. Amortizacija se ne obračuna za izdelke z zavarovanjem Big Bang Zaščita Plus.

Skupina 2 in 3: Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka zniža za 2 % cene novega izdelka.

Skupina 4: Prvih 6 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka zniža za 3 % cene novega izdelka.

Skupina 5: Prvih 24 mesecev se amortizacija ne obračuna, nato pa se vsak naslednji mesec zavarovalna vrednost izdelka zniža za 2 % cene novega izdelka.

Zavarovalna vrednost zavarovanega izdelka znaša najmanj 40 % cene novega izdelka.

Dokumentacija:

Brošura Splošni pogoji Informacije o zavarovalnem produktu Obvestilo o zasebnosti

 

Hitra in preprosta prijava škodnega primera.

Spletni obrazec

080 555 555 klicni center Zavarovalnice Triglav

Trgovine Big Bang

Kaj morate predložiti ob prijavi škode?

1. Številka potrdila o zavarovalnem kritju.

2. Osnovni podatki: osebni podatki, datum nastanka škode, opis škodnega dogodka, stanje izdelka in kontaktni podatki za prevzem izdelka.

Zavarovani izdelek kot darilo.

Naša zavarovanja so vezana samo na izdelek, kar pomeni, da so prenosljiva.

Kadar želite izdelek podariti kot darilo, je zato treba le priložiti potrdilo o zavarovalnem kritju, s katerim bo lahko novi lastnik izdelka uveljavljal morebitno škodo.