VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Pričakujeta dojenčka? 

Najprej: iskrene čestitke! Vstopata v čudovito obdobje, ki pa je lahko za nekatere starše zelo stresno. Še posebej pri prvem dojenčku lahko predporodno obdobje spremljajo občutki zaskrbljenosti, strahu, negotovosti. Iz vseh strani nas bombardidajo z informacijami: kako ravnati z dojenčkom, kakšno opremo kupiti, kaj jesti. Dragi starši, ne skrbite. Vsi ti občutki so povsem normalni. Globoko vdihnite in zaupajte sebi. 

Kaj v resnici potrebuješ, ko pričakuješ novega družinskega člana? 

 

Poleg tega seveda potrebuješ še pleničke, oblačila in pripomočke za hranjenje. Zelo ti je lahko v pomoč tudi gugalnik za dojenčka, da bo počitek bolj miren in kakovosten.

Otroški vozički

Kako izbrati pravi voziček? Najbolj pomembno je, da je voziček funkcionalen in primeren za tvoj življenjski slog. Če želiš veliko časa preživeti na neasfaltiranih poteh, če želiš hoditi na sprehode po gozdu ali se z vozičkiom gibati v naravi, potem potrebuješ robusten voziček z velikimi kolesi, najraje s štirimi, saj nudijo večjo stabilnost. Če pa se veliko gibaš po mestu ali asfaltiranih površinah, pa bo bolj primeren lahek voziček z manjšimi kolesi. V tem primeru bo zate super izbira tudi trikolesnik, ki je sicer nekoliko manj stabilen, vendar lažje vodljiv. 

 

Oglej si vse vozičke

Otroški sedeži in jahači

Kaj je pomembno pri izbiri avtosedeža? Avtosedeži se delijo po starosti in velikosti otroka. Pri vsakem avtosedežu boste zato v opisu ali nazivu našli starostno skupino, na primer 0+ za novorojenčke. V kolikor imate možnost, je najbolje, da pred nakupom sedeža otroka izmerite, saj je pomemben položaj glave in ramen ob sedenju. Pomembna je tudi možnost namestitve sedeža v vozilo, saj vsak sedež ni primeren za vsak avto. Dobro je vedeti tudi, da proizvajalci sedežev in strokovnjaki odsvetujejo uporabo rabljenih sedežev, saj ne zagotavljajo enake varnosti. V kolikor je bil sedež udeležen v prometni nesreči, ga je potrebno zamenjati, tudi če na njem ni vidnih znakov poškodb. 

 

Oglej si vse sedeže

 

Previjalne mize

Kupiti previjalno mizo ali previjalno podlogo? Odvisno je predvsem od tvojega načina življenja in ureditve stanovanja. Če si veliko na poti, je smiselno, da si priskrbiš previjalno podlogo, ki jo lahko odneseš s sabo kamorkoli in jo tudi premikaš po stanovanju. Previjalna miza je sicer koristna zaradi shranjevalnega prostora. V veliki previjalni mizi s predali lahko shranjuješ vse, kar potrebuješ za previjanje in nego otroka, kar je super z vidika organizacije in rutine. Starši pa največkrat kombinirajo oboje - previjalno mizo s predali v otroški sobi in premično previjalno podlogo za drugje po stanovanju in na poti. 

 

Oglej si vse mize

Gugalniki in ležalniki za dojenčke

Zakaj je gugalnik priročen pripomoček za mlade starše? Gugalnik bo tebi in dojenčku omogočil, da se spočijeta v miru, vendar še vedno ostaneta v tesnem stiku. Po dolgih urah pestovanja bo gugalnik prinesel nekaj počitka utrujenim rokam, dojenček pa ima zaradi zibanja še vedno občutke umirjenosti, ki jih sicer prinese pestovanje. 

 

Oglej si vse gugalnike

Stajice

Stajice vsekakor niso namenjene temu, da otrok v njih preživlja veliko časa. Tak namen uporabe je za otroka stresen, dolgočasen in neprimeren. Ob primerni uporabi pa so lahko stajice učinkovit pomočnik staršem in lahko predstavljajo kratkoročno zabavo za otroka. Malčka, ki se že plazi, lahko na primer z najljubšo igračo postavimo v stajico za nekaj minut, medtem ko zlagamo perilo in se z njim pogovarjamo. Otrok se bo za nekaj minut zamotil na varen in kontroliran način, ti pa lahko med tem časom poskrbiš za opravke po hiši. 

 

Oglej si vse stajice

Stolčki za hranjenje

Elektronske otroške varuške

Cached: Sat, 20 Apr 2024 04:41:08 GMT