Preglednost in poročanje Akta o digitalnih storitvah

 

V skladu z Aktom o digitalnih storitvah (DSA) morajo ponudniki posrednih storitev, vključno s spletnimi platformami, izpolnjevati številne obveznosti glede preglednosti in poročanja. Po začetku veljavnosti  DSA bodo vse interesenti, vključno z javnimi organi in našimi strankami, lahko na tej strani našle ustrezne informacije.

 

Večina določb DSA bo veljala od 17. februarja 2024. Do 17. februarja 2023 smo morali ponudniki posrednih spletnih storitev objaviti število aktivnih prejemnikov storitev za vsako internetno platformo ali spletni iskalnik, ki ga upravljamo. To je namenjeno boljši preglednosti ter s tem povečanju zaščite uporabnikov in njihovih pravic na spletu.

 

Big Bang ima 673.000 aktivnih prejemnikov storitve (datum zadnje posodobitve: februar 2024). Ti podatki so objavljeni izključno za namene Akta o digitalnih storitvah in temeljijo na metodologiji iz tega zakona. Izračunana je bila na podlagi storitve spletne analitike Google Analytics in upošteva število aktivnih prejemnikov storitev iz držav EU, ki jih ocenjuje Big Bang.

 

Če imate kakršna koli vprašanja, se prosim z vašimi vprašanji obrnite na: [email protected] s pripisom zadeva Akt o digitalnih storitvah.

 

Kontaktna točka

Na naši spletni platformi smo vzpostavili spletno kontaktno točko preko katere je možna komunikacija v slovenskem in angleškem jeziku: [email protected]

 

Prijava nezakonite vsebine

 

Link do obrazca