VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiTelevizija & videoSoundbari & hišni kino

Soundbari & hišni kino (154)

Imeti domači kino je želja vsakega lastnika televizorja. Sistemi za domači kino so postali cenovno dostopni, tudi tisti najbolj sodobno zasnovani.

KAJ JE SOUNDBAR?

Soundbar ali, po domače, sistem za domači kino, je odlična rešitev za vse, ki se želite ob gledanju filma, posnetka ali predvajanju glasbe počutiti kot da ste del njega.

Čeprav mnogi televizorji danes ponujajo odlično kakovost slike, pa to ne velja za sam zvok. Pomanjkljivosti boste najbolj opazili, če boste gledali film ali TV-oddajo z dramatičnimi zvočnimi učinki. Ena odlična – in vse bolj priljubljena – možnost je, da si omislite soundbar.

 

Soundbar je sistem zvočnikov in elektronike za njihovo napajanje, ki se nahaja v tankem ohišju, ki ga povežete s televizorjem, za to pa ne potrebujete nobenega sprejemnika. Nekateri imajo ločen nizkotonec, običajno brezžični, nekateri pa imajo zadnje zvočnike, ki ustvarijo popoln sistem prostorskega zvoka.

Večina soundbar sistemov je nameščenih na steno ali postavljenih na polico nad ali pod televizorjem. Obstajajo tudi takšni v slogu podstavka, na katerem lahko sedi vaš televizor.

 

NAJBOLJŠI SOUNDBAR IN VRSTE

 • Bose soundbar ponuja različne sisteme, običajno višjega cenovnega razreda. Med njimi najbolj izstopa Bose soundbar 700, ki je tudi najbolj priljubljen.

 

Bose Soundbar 700 je namreč zelo dober za glasbo. Ima dobro uravnotežen zvočni profil, zaradi česar je primeren za poslušanje najrazličnejših glasbenih zvrsti. Manjka mu nekaj nizkih basov, vendar se lahko kupi ločen nizkotonec, ki naj bi pomagal pri zmogljivosti nizkih tonov. Na srečo ima zaradi stranskih zvočnikov široko zvočno kuliso. Uporabite lahko tudi funkcijo popravljanja prostora, ki samodejno prilagodi zvočni profil glede na akustiko prostora, v katerem se nahaja. Bose soundbar 700 lahko pri največji glasnosti brez velike kompresije doseže zelo močno stopnjo.

 • Samsung soundbar ima različne cene, vendar so običajno zmerne do nekoliko drage. Najbolj znana sta Samsung hw r659 soundbar in Samsung soundbar q70r.
   

Samsung HW-R650 soundbar ima sistemsko nastavitev 3.1, ki ima dober frekvenčni odziv, vendar ji malce zmanjka na podbasu. Po drugi strani so glasovi in ​​frekvence dialoga zaradi namenskega osrednjega kanala natančni in jasni. Soundbar lahko postane dovolj glasen za večino namenov in deluje dobro, brez prevelike kompresije pri največji glasnosti. Ta soundbar sicer ne podpira Atmosa in nima namenskih višinskih kanalov. Kljub temu je ta sistem za hišni kino dobro zgrajen in ima zvočno reprodukcijo, ki bi morala zadovoljiti večino.

 

Samsung soundbar HW-Q70R izpopolnjuje tehnologijo akustičnega žarka podjetja in, zahvaljujoč Dolby Atmosu in DTS:X, zagotavlja impresivne kinematografske zvočne učinke. Zaradi tega je ta lep in dobro opredeljen soundbar idealen tako za filme kot za igranje iger. Glavna slabost sistema Samsung soundbar HW-Q70R je le en HDMI vhod.

 • Sony soundbar se ponaša z mnogimi osnovnimi sistemi ter 5.1-kanalnimi sistemi za domači kino. Sony soundbar pokriva vse cenovne razrede, tako da je v zadnjem času zelo priljubljen.
 • JBL 5.1 Soundbar se iz navadnega spremeni v pravi brezžični sistem za domači kino. JBL 5.1 soundbar je tako primeren za epsko izkušnjo poslušanja filmov in glasbe. Ima namreč JBL SoundShift®, ki prek Bluetootha omogoča takojšnje preklapljanje med zvokom s televizorja in zvokom z vašega mobilnega telefona ali tablice.

VZPOSTAVLJANJE POVEZAV

Za povezovanje različnih avdio in video virov boste potrebovali različne vhode, zato se prepričajte, da se vhodi na soundbaru ujemajo z izhodi na izvornih komponentah.

 • HDMI: Nekatere zvočne vrstice imajo enega ali več vhodov HDMI in lahko vključujejo izhod HDMI za televizor, kar vam omogoča, da soundbar uporabljate za preklapljanje med komponentami video vira. Številne HDMI povezave zdaj podpirajo povratne kanale zvoka – bodisi ARC ali eARC, slednji z več pasovne širine za višjo ločljivost in poglobljene zvočne formate – funkcija, ki televizorju omogoča pošiljanje zvoka nazaj na sistem za domači kino. Če nameravate predvajalnik Blu-ray ali predvajalnik Blu-ray ultra visoke ločljivosti povezati z zmožnostjo videa 4K HDR, poskrbite, da ima soundbar prehodno funkcijo za pošiljanje teh signalov na vaš televizor.
 • Bluetooth soundbar: Bluetooth dandanes podpira vse več soundbarov, kar omogoča brezžično pošiljanje glasbe z mobilnih naprav (tablic, telefonov ali računalnikov) na soundbar zvočnik. Nekateri podpirajo NFC, kar je hiter način za vzpostavitev začetne povezave Bluetooth. Nekateri imajo dvosmerni Bluetooth, ki vam omogoča pošiljanje glasbe s soundbara na zvočnike ali slušalke, ki podpirajo Bluetooth.
 • WiFi: modeli z vgrajenim WiFi vam omogočajo dostop do spletnih glasbenih storitev, kot sta Pandora in Spotify.
 • Avdio vhodi: večina sistemov soundbar zdaj pošilja digitalne zvočne signale prek kabla HDMI. Nekateri modeli, zlasti tisti brez HDMI, bodo vključevali optične ali koaksialne digitalne avdio vhode, pa tudi analogni stereo RCA (rdeči in beli) ali minijack vhode za povezovanje starejših kabelskih omaric, televizorjev, predvajalnikov diskov, prenosnih predvajalnikov glasbe in druge opreme.
 • Pretakanje: nekateri soundbari ponujajo dostop do pretakanja filmov ali TV-oddaj z Amazona, Hulu in Netflixa, internetnih radijskih postaj, kot sta Pandora in Spotify, pa tudi družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter in Instagram. To je vsekakor velika prednost v primeru, da vaš televizor nima vgrajene te možnosti in nima medijskega predvajalnika, kot je Roku ali Apple TV.
  Na voljo v
  Filtriranje
  Razvrščanje izdelkov
  Razvrščanje izdelkov
  Cached: Sat, 02 Mar 2024 06:20:15 GMT