VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiBela tehnikaŠtedilnikiSet vgradna pečica & plošča

Set vgradna pečica & plošča (3)

Kuhalna plošča in pečica v slovenskih kuhinjah prestavljata tradicijo, ki traja odkar so pečice na trgu. Običajno so na voljo v nekaj standardnih širinah, ki se jih držijo vsi proizvajalci: plošče velikosti 50, 55, 60 cm in obsegi 90, 100 in 110cm.

Pečica in kuhalna plošča: kakšno naj kupim?

Izbira primerne vrste goriva, ki napaja kuhalno ploščo in pečico, je, ne glede na to, ali želite natančno moč plinskega kuhanja ali zanesljive rezultate električne pečice, izbira, ki je pravzaprav najbolj odvisna od tega, kakšen kuhar ste.

Električna kuhalna plošča in pečica

Električen set pečice in kuhalne plošče je priljubljena izbira za vsakodnevnega kuharja, saj je enostaven za uporabo. Večina električnih pečic ima ventilator, ki po njej pomaga enakomerno porazdeliti toploto za popolnoma enakomerne rezultate.

Električna plošča se običajno pojavlja kot naveza indukcijska plošča in pečica ali kot komplet pečica in steklokeramična plošča.  Električne plošče namreč kuhajo z električnimi tuljavami ali gladko steklokeramično kuhalno ploščo.

 

Prednosti in slabosti električne kuhalne plošče in pečice

Električne kuhalne plošče v primerjavi s plinskimi kuhališči ponujajo stabilnejšo toploto za lonce in ponve in jih je enostavno očistiti. Po drugi strani, indukcijska plošča in pečica ter komplet pečice in steklokeramične plošče delujejo na elektriko ter tako porabijo veliko električne energije in med izpadom le-te ne delujejo. Ko iščete najboljši par, pa če je to set pečice in indukcijske plošče ali komplet pečice in steklokeramične plošče, poleg tega, da upoštevate obliko in funkcijo, pomislite tudi na slog in kako se usklajuje z drugimi kuhinjskimi aparati.

Plinska pečica in kuhalna plošča

Set plošča-pečica je lahko tudi plinski. Ta predstavlja najbolj tradicionalen način kuhanja. Natančna moč plinske kuhalne plošče vam omogoča, da dosežete popolno temperaturo za kuhanje, plinska pečica pa ustvarja odlične pogoje za peko sočne pečenke in drugih dobrot.

Plinski set plošča-pečica deluje na utekočinjen naftni plin. To pomeni, da lahko v moči in nadzoru kuhanja na plin uživate tudi, če v svojem domu nimate dostopa do plina.

 

Prednosti in slabosti plinske pečice in kuhalne plošče

Gorilniki na zemeljski plin vsebujejo gorilnike, ki oddajajo plamen. Kuhanje na plin tako omogoča natančnejši nadzor nad nivojem plamena in enakomerno porazdelitev toplote. Nekaj ​​slabih strani plina je, da je plamen lahko nestabilen in plinovodi lahko puščajo.

Če želite bolj komercialen občutek, imajo odprti gorilniki široko in enakomerno porazdelitev toplote za bolj enakomerno kuhanje. Nekateri najboljši seti pečice-plošče na trgu imajo dodatke, ki še olajšajo kuhanje, kot so integrirani cvrtniki, pa tudi zaščitne funkcije, kot so električni vžig in varnostni ventili za zmanjšanje tveganja nesreč.

Pečica in kuhalna plošča na dvojno gorivo

Pečica in kuhalna plošča na dvojno gorivo vam omogoča uporabo s plinom in elektriko. Takšen komplet pečice in kuhalne plošče je običajno opremljen s plinsko kuhalno ploščo na vrhu za takojšnjo toploto in natančen nadzor nad temi okusnimi jedmi. Spodaj se skriva moč in doslednost električne pečice - da lahko tisto nedeljsko pečenko res spečete do popolnosti.

Priljubljene postavitve setov kuhalnih plošč in pečic

Ta priljubljena vrsta aparata je na voljo v treh glavnih konfiguracijah, ki ustrezajo različnim postavitvam kuhinje.

  • Samostoječa kuhalna plošča in pečica: Prostostoječi kompleti imajo dodelane stranice in zadnjo ali sprednjo nadzorno konzolo. Te enote lahko postavite med omare ali samostojno. Običajno imajo pritrjeno hrbtno ploščo, ki vsebuje krmilne funkcije. Na dnu imajo večinoma predale za shranjevanje.
  • Slide-in/vstavljiva kuhalna plošča in pečica: Vstavljiva plinska in električna kuhalna plošča in pečica imata običajno bolj prilagojen videz. Takšni komplet imajo lahko dokončane ali nedokončane stranice. Dokončane različice se lahko uporabljajo v karkšni koli postavitvi, medtem ko morajo biti nedokončani modeli za pravilno namestitev na obeh straneh poravnani z omaricami. Prav tako nimajo pritrjenega hrbtnega pokrova, kontrole pa na sprednji strani ali na kuhalni plošči. Običajno imajo predale za shranjevanje.
  • Vgradna pečica in kuhalna plošča: Vgradna pečica in kuhalna plošča je podobna vstavljivi, s krmilniki na sprednji strani, vendar se opira na podnožje omare. Slednje pomeni, da je treba za tesno prileganje kdaj spremeniti obliko omarice. Na spodnjem delu nima predalov za shranjevanje. Najbolj priljubljen model takšne postavitve je vgradna pečica in steklokeramična plošča.
 
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Sun, 21 Jul 2024 23:28:16 GMT