Išči
Big BangIzdelkiRačunalništvoNamizni računalniki

Namizni računalniki (814)

Namizni računalniki (PC) so na voljo v široki paleti specifikacij in izvedb. Da bi vam olajšali izbiro popolnega, smo izpostavili in razložili nekaj najpomembnejših stvari, ki jih morate upoštevati pred nakupom.

Poiščite pravega zase

Najprej ugotovite za kakšen namen boste svoj PC največ uporabljali:  

  • Socialen: PC običajno uporabljate za brskanje po spletu in ohranjanje stika s prijatelji in družino. Namizni računalnik potrebujete predvsem za družabne medije, obisk klepetalnic in internetno surfanje.
  • Razno: vaš računalnik mora biti večopravilen. Potrebujete ga za delo v paketu Microsoft Office, pretakanje vsebin, pregled elektronske pošte in brskanje po spletu.  
  • Ustvarjalen: ko gre za vaš osebni računalnik, želite moč, da oživite kreativne ideje. Potrebujete ga za urejanje fotografij in videoposnetkov in grafično ustvarjanje.
  • Igranje iger: všeč vam je, da vaše igre presegajo meje vaše konzole. Potrebujete računalnik za resno igranje iger in visoko FPS 4K grafično oblikovanje VR iger.

Vrste namiznih računalnikov:

Namizni računalniki niso le velike škatle, ki sedijo pod vašo mizo. Obstajajo različne velikosti in vrste, vsaka pa ima svoje prednosti.

Tower PC: funkcija nad obliko

Tower računalniki so tradicionalen, pod-mizni slog osebnih računalnikov. Čeprav so veliko večji od najnovejših mini računalnikov, so veliko bolj kompaktni, kot so bili pred nekaj leti. Glavna prednost stolpnega računalnika polne velikosti je, da lahko v notranjost namestite veliko zmogljivejše komponente kot v mini-PC, večnamenski računalnik ali prenosnik.

Dodaten prostor v stolpnem računalniku vam omogoča veliko lažje prilagajanje in nadgradnjo. Če potrebujete visoko zmogljiv računalnik za igranje iger, urejanje medijev, produkcijo glasbe ali oblikovanje, je stolpni računalnik odlična izbira. Najbolj iskani predstavniki: HP MO1-F1055na, HP Pavilion, Dell Inspiron 3891, Lenovo IdeaCentre, Acer Aspire TC-1660.

Vse v enem (all in one PC): tanek, eleganten in funkcionalen

Večnamenski računalniki so kombinacija monitornega in stolpnega računalnika. To pomeni, da lahko vse-v-enem postavite kamor koli, zaradi česar so idealni za prostore, kjer sta pomembna videz urejenosti in red, npr. v pisarni.

Nekatere večnamenske naprave imajo zaslone na dotik, ki odpirajo popolnoma nov način nadzora vašega računalnika. Preprosto se dotaknite, tapnite in povlecite po zaslonu za navigacijo po spletu in programski opremi: vse je na dosegu roke. Tipični predstavniki: HP Pavilion 24-kOOO3na, HP 23-dfOO15na, Dell Inspiron AIO 54OO, Lenovo IdeaCentre AIO 3i, Acer Aspire C24-1650, Apple iMac Pro 5K.

Mini PC: prilega se vsakemu prostoru

Mini osebni računalniki so najmanjši namizni računalniki, ki so danes na voljo. Kljub svoji velikosti delujejo tako kot njihovi kolegi v polni velikosti, z enakimi značilnostmi, funkcionalnostjo in združljivostjo programske opreme. Vendar pa mini računalniki nimajo prostora za visoko zmogljive komponente, zato so bolj primerni za vsakodnevna računalniška opravila, kot sta tipkanje v Wordu in brskanje po spletu. Najpogosteje iskani so: Acer Chromebox Mini, Gigabyte Brix Barebones, ASUS Chromebox 3 Mini.

Igralni, gamer ali gaming računalniki

Vsi igralni računalniki imajo zmogljive procesorje in namenske grafične kartice, ki jim omogočajo izpolnjevanje zahtev najnovejših in najzahtevnejših iger. Vsi naši igralni računalniki bodo izvajali katero koli igro, ki je trenutno v prodaji, čeprav zmogljivejši osebni računalniki zagotavljajo boljše slike in višjo hitrost slike za bolj poglobljeno izkušnjo. Najmočnejši igralni računalniki omogočajo celo igranje v 4k, če vaš monitor ali televizor le to podpira. Najbolj iskani PC gaming predstavniki: HP Omen, Acer Predator, Acer Nitro, PCSpecialist, Asus Rog Strix, Lenovo Legion.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 17 Apr 2024 12:29:05 GMT