VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Moška nega (424)

Urejen moški je zadovoljen moški! Preverite ponudbo izdelkov za moško nego v spletni trgovini in si olajšajte jutranjo rutino. 

MOŠKA NEGA

Moška nega ni več tabu tema, kot je bila včasih, ko je veljajo, da se negujejo le ženske. Dandanes vemo, da izraz »pravi moški« ne označuje moškega, ki ima neurejene lase, zavozlano in zanemarjeno brado, nečisto kožo in je na splošno videti kot oseba, ki se je pravkar pretepala z medvedom.

Moška nega ni izraz, ki bi se ga morali bati, saj moški, ki se neguje, ni »poženščen«, temveč skrbi zase, zato je prav, da se to tudi opazi in ceni.

LASJE

Moški dolgi lasje niso danes nič posebnega. Moški dolgi lasje v preteklosti? Simbol za zanemarjenost, zapuščenost in slabo higieno.

 

Pravijo, da bi si moral vsak moški pustiti rasti dolge lase vsaj enkrat v življenju, zato spodaj sledi nekaj razlogov zakaj bi se morali morda moški dolgi lasje znajti tudi na vašem seznamu prihajajočih podvigov:

  • Moški dolgi lasje vas bodo naučili potrpežljivosti. Kratki moški lasje v veličastno grivo rastejo kar dolgo – običajno približno leto ali dve preden dosežejo ramena in celo tri leta ali več, če ima moški zelo skodrane lase.
  • Seveda je internet poln nasvetov za hitrejšo rast las – jemanje biotina (ali drugih dodatkov), nanašanje kokosovega olja, dnevno nežno masiranje lasišča, da se tam poveča pretok krvi, izvajanje »inverzijske metode«, vendar v resnici za hitrejšo rast las ne morete storiti veliko razen tega, da jih vmes negujete kot narekuje tipična moška nega: s šamponom, občasnim balzamom in negovalnim prirezovanjem.
  • Morda boste presenečeni, kako dolgi lasje izgledajo. Večina moških nikoli ne izve, kakšen je njihov pravi tip las. Nekateri ugotovijo, da imajo pravzaprav precej valovite ali kodraste lase, za kar nikoli ne bi vedeli, če bi se vse življenje strigli na kratko.
  • Dolgi lasje so vsestranski. S kratkimi lasmi ne morete narediti veliko, razen če nanje nanesete kakšen izdelek, z dolgimi lasmi pa imate lahko vsak dan drugačen stil. Pustite, da vam padajo prosto, nadenite si klobuk, spnite jih v čop, itd. Lepo je imeti možnosti.
  • Pozimi vas bodo greli, poleti pa ščitili pred žgočim soncem.
  • Z njimi boste morda izgledali kot rok zvezda ali viking. Moramo reči še kaj?

BRADA - MOŠKI

Brada je tista, ki okviri moški obraz. Cilj sloga brade je dodati kontrast in dimenzijo obrazu, različne oblike obraza pa bi morale poudariti določene obrazne poteze, ker vsak slog ne izgleda dobro na vsakem moškem.

  • Kvadraten obraz: Brijte ali strizite z ostrimi, natančnimi linijami v bližini ličnic. Naj bo vaša brada kratka ob straneh in polnejša na bradi, da kar se da izkoristite svojo kvadratno čeljust.
  • Okrogla: vzdolž ličnic ustvarite kote ter tako zoožajte obraz. Pomagalo bo tudi ohranjanje polnih dlak na bradi.
  • Ovalna: Imate idealen obraz za skoraj vsak slog brade.
  • Pravokotna: poudarite to močno linijo in z dlakami nikakor ne zakrivajte celega obraza.

Naj bo vaša brada krajša spodaj in daljša ob straneh, da pokažete svojo močno strukturo obraza.

MOŠKA NEGA OBRAZA

Moška nega obraza zajema čiščenje, mazanje s kremo, prirezovanje dlačic in britje. Ne pozabite, da moška nega obraza ne pomeni, da preveč skrbite zase in ne boste izpadli dovolj moški. Poskrbite, da bodo vaši lasje vedno čisti, pa če so vam ljubši kratki ali moški dolgi lasje, prav tako pa ne pozabite na britje in prirezovanje dlačic, če imate brado.

Nega obraza za moške se deli na dnevno in nočno. Dnevna nega obraza za moške običajno zajema striženje, britje in prirezovanje dlačic ter čiščenje kože z blagim milom, medtem ko nočna nega obraza za moške zajema predvsem počivanje kože na obrazu: večerno čiščenje s čistilnim tonikom, umivanje obraza in nanos morebitne nočne kreme, ki nahrani kožo ter zavira proces staranja.

 

Moška nega obraza je zelo pomembna, saj imajo moški običajno krajše lase ali so celo plešasti, tako da je obraz bolj izpostavljen vremenskim vplivom in drugim dejavnikom okolja, kot npr. ženski. Pri pravilni moški negi obraza igra največjo vlogo namreč prav nega moške kože.

V nego moške kože ne spadajo le losjoni, kreme ter drugi kozmetični pripravki, temveč tudi redno skrb za dlake na moški bradi ali redno britje. Le tako je namreč moška nega obraza res temeljita.

INTIMNA NEGA ZA MOŠKE

Intimna nega za moške je prav tak poglavitnega pomena. Morda moška nega obraza in urejeni moški dolgi lasje privabijo poglede, vendar pa moški prav s pravilno intimno nego poskrbi, da vse ne ostane le pri pogledih.  Tudi intimna nega za moške še zdaleč ne zajema več le rednega umivanja intimnih predelov, temveč tudi prirezovanje dlačic ali celo britje, zato poskrbite, da se je boste tudi sami pravilno lotili.  

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Mon, 22 Jul 2024 19:40:00 GMT