VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Otočne kuhinjske nape (1)

Kuhinjske nape so bile pred stotimi leti stvar fantazije, danes pa si brez njih ne moremo predstavljati kuhinje ali kuhanja. Časi odpiranja oken med kuhanjem in, posledičnega, zmrzovanja v hladnih dneh in potenja v vročih, so mimo.

Kuhinjska napa, ki ji običajno rečemo le napa, je je električni ventilator, postavljen nad kuhalno ploščo z nalogo odstraniti smrdljive vonjave, hlape, maščobo in vlago iz kuhinje. Pri nakupu nove kuhinjske nape morate upoštevati nekaj stvari, od velikosti in mesta montaže do načina odsesavanja in vročega območja.

Kuhinjske nape: vrste

Vgradna napa

Vgradna napa je majhna, ​​kompaktna in kot nalašč za manjše kuhinje. Običajno so vgrajene v kuhinjsko stensko omaro. To pomeni, da vgradne nape niso idealna izbira, če imate večjo kuhalno ploščo ali kuhinjo, saj ne bo mogla tako hitro očistiti zraka.

Klasična kuhinjska napa

Klasična kuhinjska napa z vizirjem je idealna za manjše kuhinje. So ena izmed cenejših vrst kuhinjskih nap in se pod pravim kotom zlahka prilegajo na vašo kuhinjsko steno ter tako nudijo lep in urejen zaključek.

Podvgradna kuhinjska napa – izvlečna napa

Podvgradna kuhinjska napa ali izvlečna napa se, podobno kot vgradna napa in klasična kuhinjska napa, dobro prilega, če imate omejen prostor. Nekateri modeli imajo celo raztegljiv teleskopski del, ki lahko pokrije večje kuhalne plošče.

Napa v stilu dimnika

Dimniške nape dajejo vaši kuhinji tradicionalen videz. Razlikujejo se po velikosti, tako da se lahko popolnoma prilegajo vaši kuhinji, ne glede na velikost. Za najboljše rezultate imejte v mislih, da bo napa, ki jo kupite, enake velikosti ali večja od vaše kuhalne plošče.

Stropna napa

Stropna napa sedi poravnana s stropom, kar pomeni, da je na poti, če vam je ljubši tisti »čisti« minimalističen videz. Stropna napa je na voljo v različnih velikostih, tako da ne boste imeli težav z iskanjem prave za vašo kuhinjo.

Otočna napa

Otočna napa se odlično prilega, če je vaša kuhalna plošča nameščena na kuhinjskem otoku. Otočna napa namreč visi s stropa nad vašo kuhalno ploščo ter prostoru daje eleganten in osupljiv videz. Običajno so tudi precej velike, kar pomeni, da lahko tudi velike kuhinje odprtega tipa ohranijo popolnoma brez dima in vonja.

Pultna napa/potopna napa

Pultna napa, tudi potopna napa, je namenjena vsem, ki si za svojo kuhinjo želite minimalističnega videza. Pultna napa je eden izmed najdražjih modelov nap, saj se, ko jih ne uporabljate, skrijejo pod vašo delovno ploščo, ko jih rabite, pa pritisnete na gumb in napa se dvigne iz pulta. Od tu torej tudi ime: napa, ki se potopi v pult.

Prezračevana kuhalna plošča z vgrajeno napo/kuhinjska napa brez odvoda zraka

Prezračevalna kuhalna plošča je indukcijska ali keramična kuhalna plošča z vgrajenim izsesovalnim ventilatorjem v sredini. Ta vrsta kuhalne plošče je popolna, če razmišljate o postavitvi na kuhinjski otok, saj ne boste potrebovali nape na vrhu, vendar pa vam bo prostor zavzela pod kuhalno ploščo. Nekateri jo imenujejo tudi kuhinjska napa brez odvoda zraka.

Katera je prava zame?

Med našimi najbolj priljubljenimi kuhinjskimi napami prevladujejo kuhinjske nape Gorenje, pa tudi Elica napa, Bosch napa, napa Samsung, Beko kuhinjska napa ter Faber nape. Sploh slednje v zadnjem času postajajo čedalje bolj iskane. Verjetno, ker Faber nape slovijo po izjemni tehnološki dovršenosti in posebnostih. Te vključujejo dodatno funkcijo Intensive Speed, Perimeter Aspiration in Evo Diffuser tehnologijo.

 
Na voljo v
Cached: Sun, 21 Jul 2024 21:48:33 GMT