VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiOsebna negaŽenska negaEpilatorji in ženski brivniki

Epilatorji in ženski brivniki (97)

Epilacija in depilacija doma? Poskrbite za gladko kožo z najboljšimi aparati za odstranjevanje dlak.

Epilator je pripomoček za odstranjevanje dlak, ki dlake izpuli skupaj s korenino. Nekateri ga zamenjujejo z depilatorjem in čeprav sta oba namenjena odstranjevanju dlak, depilator dlako le prireže, medtem ko jo epilator popolnoma odstrani.

Epilacija je lahko zelo boleč proces, zato je pomembno, da se je lotimo s pravim epilatorjem, ki odstranjevanje dlak spremeni v prav prijeten postopek.

Depilacija vs. epilacija

Električni epilator ima teksturirano površino vrtljivih diskov, ki se oprimejo dlak in jih izvlečejo skupaj s koreninami. Pomembno je, da izberete epilator, ki se hitro vrti, da bo postopek čim hitrejši in neboleč. Po tem je še posebno znan Philips epilator, saj so zadnji modeli omenjene znamke zasnovani s hitrejšim vrtenjem diskov, ki poskrbijo za najhitrejše in najlažje odstranjevanje dlak. Philips epilator s hitrimi diski je tako učinkovitejši pri izkoreninjenju folikla, s čimer se izognemo ​​lomljenju dlačic in dolgo časa trajajočemu odstranjevanju dlak, kar je pogost učinek uporabe počasnejšega epilatorja.

 

Epilacija poskrbi, da brez dlak ostanemo dalj časa, saj dlaka na novo ne zraste tako hitro. Depilacija pa dlako le odreže, tako da depiliran predel v roku enega tedna postane ponovno vidno zaraščen. Hitrost rasti dlačic je še posebno dobro vidna tam, kjer je potekala bikini depilacija, depilacija intimnih predelov ali depilacija obraza.  Ko se gre za depilacijo nog, nekaterim dlake rastejo hitreje, drugim pa počasneje, tako da se različno hitro opazi tudi razlika.

Na splošno obstajajo tri vrste epilatorjev:

 • Električni vzmetni epilatorji: uporabljajo vzmetno tuljavo, ki se zvija, da zagrabi dlake. Izogibajte se zelo starim modelom, ki so manj trpežni od novejših.
 • Epilatorji z vrtljivimi diski: uporabljajo več manjših vzmeti, ki se vrtijo. Ti poskušajo ujeti odpadle dlake iz več smeri. Pazite na manj kakovostne različice le-teh. Imajo več gibljivih delov, ki se lahko zlomijo.
 • Epilatorji v obliki pincete: da zagrabijo dlake uporabljajo drobne plošče, podobne pinceti. Takšni so predvsem novi modeli epilatorjev.

Kateri epilator izbrati?

Med najbolj iskane prav gotovo spada epilator Braun (sploh Braun Silk Epil 9, Braun Silk Epil 3 145 in Braun Silk Epil fg 1100), sledi pa mu Philips epilator. Braun in Philips sta najbolj priznani znamki elektronskih kozmetičnih pripomočkov, tako da z nakupom katerega koli prav gotovo ne boste zgrešili. Najbolj poznane blagovne znamke poleg Philipsa in Brauna vključujejo še Panasonic in Remington.

 

Pri nakupu se osredotočite predvsem na hitrost vrtenja diskov, nato pa izberite le še svoj cenovni razpon in zadeva je opravljena. V mislih je dobro imeti tudi predel, na katerem boste epiliranje izvajali: bikini depilacija, depilacija intimnih predelov, depilacija obraza, depilacija nog in depilacija nosu se namreč izvaja drugače. Temu velja nameniti malo več pozornosti sploh, ko govorimo o depilaciji nosu, za katero je dobro uporabiti manjši pripomoček.

 

Ko razmišljate o nakupu, naj vam bodo v pomoč naslednje oporne točke:

 • število pincet ali vzmeti
 • nastavitve hitrosti
 • različni dodatki
 • vgrajena razsvetljava
 • če delujejo na suhih in mokrih predelih telesa
 • raven hrupa
 • kabelski ali brezžičnimi model

Nasveti za uporabo epilatorja

 • Epilator uporabite ponoči. Nekateri ljudje po odstranitvi dlak občutijo pordelost in draženje kože, kar bi moralo do jutra izginiti.
 • Nekateri epilatorji imajo različne nastavitve hitrosti. Začnite pri nizki nastavitvi in ​​nato postopoma povečujte hitrost, da vidite, koliko lahko prenesete.
 • Bodite potrpežljivi. Za najboljše rezultate boste morali napravo po telesu premikati počasi, zato si vzemite čas. Če se premikate prehitro, lahko kakšno dlako izpustite.
 • Po uporabi epilatorja navlažite kožo, da zmanjšate draženje.
 • Epilatorja ne pozabite očistiti po vsaki uporabi, da zmanjšate tveganje za okužbo kože. Odstranite morebitne zataknjene dlake in za čiščenje naprave uporabite alkohol.

 

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Sun, 21 Jul 2024 22:49:29 GMT