Izbirnik
Išči
Podpora

Pomoč in naročila

01 362 60 00

[email protected]

pon.–sob.: 9.00–20.00

Reklamacije

01 309 38 18

pon.–pet.: 9.00–18.00

Primerjaj 0
Košarica 0
Prodajalec: (Big Bang)
Top izdelki

Vgradni diski

Vgradni disk je vsekakor obvezna oprema vsakega računalnika. Da vam nikoli ne zmanjka prostora, si oglejte širok nabor trdih diskov, ki bodo zadovoljili  vsakega uporabnika.

Kaj je trdi disk?

Notranji ali vgradni trdi disk je naprava za shranjevanje podatkov, nameščena in uporabljena v namiznih računalnikih, delovnih postajah in strežnikih, pa tudi v nekaterih potrošniških elektronskih izdelkih (ti večinoma uporabljajo notranje trde diske majhnega formata), kot so digitalni fotoaparati in digitalni avdio/video predvajalniki.

Notranji trdi diski zagotavljajo ogromne zmogljivosti za shranjevanje vseh vrst podatkov, vključno s slikami, dokumenti, filmi, glasbo, igrami.

Kateri trdi disk kupiti?

Obstaja več dejavnikov, ki zagotavljajo združljivost notranjega trdega diska z različnimi napravami.

  • 3,5-palčni

3,5-palčni trdi disk je običajna izbira za namizne računalnike in trde diske delovnih postaj/strežnikov. Čeprav so ti trdi diski razmeroma veliki, zagotavljajo največje zmogljivosti za shranjevanje podatkov.

Uporabniki prenosnikov bi morali poznati 2,5-palčni trdi disk ali, po domače, trdi disk 2.5. Trenutno se trdi disk 2.5 uporablja tudi za shranjevanje v podjetjih, saj zavzame manj uporabnega prostora, zmanjša porabo energije in toplote ter poveča tudi zanesljivost.

  • 1,0-palčni

1,0-palčni trdi diski (Hitachi jih imenuje Microdrive) so zasnovani za majhno potrošniško elektroniko, kot so MP3 predvajalniki, digitalni fotoaparati in dlančniki. Zaradi svoje majhne velikosti so trenutne zmogljivosti le v enomestnih GB.

3,5-palčni notranji trdi diski lahko zagotovijo več kot 500 GB. Trdi disk 2.5 je dosegel 160 GB. Celo majhen 1,0-palčni trdi disk je dosegel neverjetno zmogljivost 8 GB. Tudi v prihodnje lahko pričakujemo, da se bodo zmogljivosti še naprej povečevale.

SSD disk ali trdi disk?

SSD disk ali SSD je, v primerjavi z mehanskimi (HDD-ji), nova, modernejša naprava za shranjevanje informacij. Izraz "Solid State" se dejansko nanaša na uporabo trdnega materiala za prenos električnih signalov med tranzistorji namesto prehoda, ki temelji na vakuumskih ceveh, kakor je bilo temu tako v preteklosti.

 

SSD disk je statična naprava brez premičnih delov. Namesto tega je zgrajena z IC (integriranimi vezji) za shranjevanje informacij v SSD. Te pomnilniške naprave so bistveno hitrejše od trdih diskov, saj bi ga vaš OS hitro zagnal in hitreje naložil programe.

Enote te vrste so varčnejše pri porabi energije, saj jim ni treba napajati/motorjev ali podobnih komponent. Prav tako so SSD diski drugačni po obliki in njihovih notranjih komponentah, vendar delujejo na enak način kot trdi disk.

Najboljši SSD disk

SSD disk za prenosnik je med precej iskanimi iskalnimi izrazi na straneh z elektroniko, saj želi večina uporabnikov kupiti kar najboljši SSD disk po najnižji ceni. Med najbolj iskanimi so Samsung SSD trdi disk 860 evo 1tb, Samsung SSD trdi disk 860 evo 500 gb, Kingston SSD disk 120 gb, Samdung SSD disk 860 qvo 1tb, med splošno iskanimi izrazi pa prevladujejo disk ssd 500 gb, disk ssd 250 gb ter 1tb ssd disk.

Prikaži več Prikaži manj
Nazaj na Računalniške komponente
Filtriranje
Odpri vse Zapri vse
Znamka
Prikaži več Prikaži manj
Cena
-
Potrdi
Kapaciteta diska
Prikaži več Prikaži manj
Tip diska
Tip priključka
Format pogona
Hitrost branja (MB/s)
Prikaži več Prikaži manj
Povprečna ocena
Razpoložljivost
Garancija v letih
Dodatne informacije o razvrščanju izdelkov na kategorijah in v rezultatih iskanj

Izdelki na kategorijah in v rezultatih iskanj so sortirani na podlagi treh skupin (glede na pomembnost): izdelki s košarico (1), zadnji kosi (2)  in izdelki brez zaloge (3).

 

Znotraj vsake skupine se izdelki razporejajo na podlagi 'priporočenosti', ki je izračunana na podlagi naslednjih parametrov:

  • Št. prodanih kosov na spletu v zadnjih 30 dneh,
  • Št. ogledov izdelka v zadnjih 30 dneh.

Dokler ima izdelek oznako 'NOVO', se poleg zgornjih parametrov upošteva še št. Dni od objave izdelka.

Nazaj na nakupovanje
Na voljo v

Filtriranje
Dodatne informacije o razvrščanju izdelkov
565 izdelkov
Dodatne informacije o razvrščanju izdelkov
Prikazanih 32 od 565 izdelkov
Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/nacrt-za-okrevanje-in-odpornost