Išči

Grafične tablice in dodatki (25)

V preteklosti, ko risarske tablice ali grafične tablice niso bile na voljo, so ljudje risali na papir s svinčnikom, tisti, ki jih je zanimalo slikanje, pa so uporabljali čopič. Z izumom grafičnih tablic lahko sedaj vsak postane umetnik. Bi radi postali tudi vi?

Kaj je grafična tablica?

Verjetno se vam v mislih poraja vprašanje: »Kaj mislite z grafičnimi tablicami?« Glavni namen grafične tablice je ustvarjanje ročno narisanih slik, animacij in grafik s pomočjo pisala. Pisalo je podobno svinčniku in skupaj z drugimi dodatki za grafične tablice poskrbi za lažje delo.

Na kup smo zbrali najboljše dodatke, ki vam bodo pomagali pri nakupu pribora za vaše grafične tablice.

Stojalo za grafične tablice

Stojalo za grafično tablico je zelo priljubljen in uporaben dodatek. Pri nekaterih grafičnih tablicah stojalo ni priloženo. Posledično boste morali morda sami kupiti stojalo, saj bo tako vaše risanje lažje in stabilnejše. Grafično tablico je namreč neprijetno postaviti na mizo in na njej risati. Stojala za grafične tablice omogočajo bolj ergonomično in udobno uporabo tablične naprave. Pri nakupu stojala za grafično tablico upoštevajte naslednje.

Velikost

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri nakupu stojala za vašo grafično tablico je, da se mora vaša grafična tablica prilegati stojalu. Včasih velikost ni vključena v embalažo grafične tablice, zato morate obvezno preveriti velikost modela, ki ga kupujete.

Nastavljiv kot

Stojalo mora biti primerno za manjše in večje zaslonske tablice. Da bi stojalo veljalo za uporabno, mora običajno imeti šest podpornih kotov.

Gumijasta podloga

Stojalo za grafično tablico mora biti za dodatno zaščito naprave opremljeno z gumijasto podlogo. Gumijaste blazinice so lahko zelo koristne pri zaščiti tablice pred naključnimi praskami.

Etui za grafično tablico

Etui za grafično tablico lahko vašo napravo zaščiti pred poškodbami zaslona ali naprave. Pri nakupu ohišja za vašo grafično tablico upoštevajte naslednje:

Odporen na udarce

Ohišje mora biti odporno na udarce. Številni ovitki za grafične tablice imajo dodatno zaščito s tremi ali več plastmi.

Vodoodporen

Ovitki za grafične tablice morajo biti vodoodporni ali vodotesni, tako da voda ne more priti v tablico.

Enostaven za rokovanje

Torbica mora biti enostavna za rokovanje in mora imeti tudi dvojne zadrge, ki se odpirajo zgoraj, da zagotovijo dodatno zaščito grafične tablice.

Pisalo za grafično tablico

Pri nakupu pisala, ki ga uporabljate za risanje na grafični tablici, morate upoštevati naslednje lastnosti:

Kakovost

Pisalo mora biti visoke kakovosti. Če pisalo ni kakovostno, vam ne bo dalo želenega rezultata. Gumijasta konica omogoča enostavno risanje po tablici.

Udobje

S pomočjo pisala lahko risbo na tablici naredite zelo enostavno. Izberite tistega, ki je najbolj primeren za vaše potrebe.

Brez baterije

Pisalo mora biti brez baterije, da lahko dlje časa delate na projektu. Upoštevajte, da je pisalo brez baterije tudi veliko manjše, kar olajša risanje.

Rokavice

Rokavice za grafično tablico so v pomoč pri izdelavi natančnih risb. Rokavice za risanje prav tako preprečujejo, da bi na zaslonu naredili madeže. Pri nakupu rokavic za risanje za vašo tablico upoštevajte naslednje:

Tkanina

Tkanina je zelo pomembna, saj mora biti kakovostna. Material tkanine mora biti prožen in ne deformirati. Običajno so rokavice za risanje izdelane iz lajkre, ki omogoča prehajanje zraka skozi njo in ima tudi visoko stopnjo trdnosti.

Primerne za obe roki

Prepričajte se, da je rokavica primerna za obe roki.

Velikost

Pri nakupu rokavic za vašo tablico za risanje morate biti prepričani, da ste izbrali tudi pravo velikost. V nasprotnem primeru rokavice ne boste mogli uporabljati.

Proti packanju

Ko položite roko na grafično tablico, lahko pusti ostanke olja ali razmaže zaslon. Z uporabo rokavic lahko preprečite razmazovanje. Rokavice morajo imeti zasnovo proti packanju, da preprečijo pojav kakršnih koli oljnih madežev na zaslonu.

Grafična tablica Big Bang

Grafična tablica Big Bang ni le ena določena tablica, temveč katera koli, kupljena pri nas. Na voljo imamo različne, najbolj priljubljena pa je vsekakor Wacom grafična tablica. Wacom grafična tablica je ena izmed najcenejših, pa tudi najdražjih svoje vrste. Poleg tega, da je lahko zelo poceni, kupci pohvalijo tudi njeno kakovost - in to ne glede na to, če se odločijo za dražji ali cenejši model. Wacom grafična tablica je splošno znana tudi v svetu, zato z lahkoto rečemo, da preostalo konkurenco pušča daleč za sabo.

 
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 28 Feb 2024 21:58:44 GMT