Išči

Miške (763)

Miške so eden izmed najbolj uporabljenih kosov računalniške strojne opreme. Zamenjava miške vam lahko pomaga izboljšati delo in igro, poleg tega pa lahko pomaga preprečiti poškodbe zapestja in prstov. Sledi nekaj nasvetov, s katerimi lahko poskrbite, da bo nakup nove miške potekal kar najbolj gladko.

RAČUNALNIŠKA MIŠKA, KI USTREZA VAŠIM POTREBAM

Miška za računalnik s tremi gumbi (kjer kolesce za pomikanje deluje kot tretji gumb) je nekakšen standard in prepričani smo, da bo za večino uporabnikov dobro opravila svoje delo. Toda za posebne naloge, ne morete brez posebej oblikovane miške, zato spodaj sledijo različne vrste računalniških mišk.

 

Gaming miške

Gaming miške ali igričarske miške so, kot nakazuje že izraz, miške, ki so namenjene igričarjem, ki veliko časa posvetijo igranju igric. Takšna računalniška miška vas ne bo naredila boljšega igralca, vendar pa vam bo zelo olajšala igranje.

Najboljša gaming miška nudi ergonomske prednosti, zaradi česar je udobnejša za dolgotrajne igre. Ima bolj kakovosten senzor, ki izboljša natančnost in kar je najboljše, ima gumbe, ki jih lahko konfigurirate, da olajšate izvajanje ponavljajočih se opravil. Morate dvigniti ostrostrelsko puško ali uporabiti medicinski pribor? Vse to lahko dosežete z le eno potezo gaming miške. Enemu gumbu lahko dodelite celo zapletene makre.

Veliko gaming mišk ima DPI stikala, s katerimi lahko preklapljate med višjo DPI nastavitvijo (za hitrejše hitrosti kazalca) in nižjo DPI nastavitvijo (za bolj gladek in natančen nadzor). Najbolj priljubljena je prav gotovo Razer miška, tesno za petami pa ji sledi Logitech miška.

 

Mini miška

Mini miška je druga vrsta računalniške miške za posebni namen. Večina je le standardnih enot z dvema ali tremi gumbi, skrčenih zaradi kompaktnosti. Najpogostejša oblika mini miške je brezžična miška, vendar nekateri uporabljajo tudi mini miško s kratkim ali izvlečnim kablom. Običajno so tudi cenovno dovolj dostopne, da jih lahko enostavno zamenjate, če jih izgubite.

Glavna prednost mini miške je zmožnost, da se prilega v tesen prostor kot sta torba za prenosni računalnik ali torbica, vendar pa pogosto niso oblikovane z mislijo na ergonomijo. Mini miška je odlična, če ste veliko na poti, vendar ni primerna za intenzivno uporabo.

ERGONOMSKA MIŠKA JE BOLJŠA ZA INTENZIVNO UPORABO

Ergonomska miška je zasnovana tako, da se prilega vaši roki na bolj naraven način, kar zmanjšuje obremenitev vaših prstov in zapestja ter preprečuje bolečine v roki zaradi miške. Običajno imajo tudi dodatne gumbe, ki so na dosegu vaših prstov.

Ergonomija in udobje ob uporabi miške sta odvisna od številnih pogojev, vključno z vrsto oprijema, ki vam je ljubši. Nekateri uporabniki radi držijo roko ravno, drugi pa imajo raje pokrčeno in močno držijo miško. Najbolj iskan model je ergonomska miška Logitech.

 

Če iščete ergonomsko miško, jo najprej preizkusite in je brez tega ne naročajte preko spleta. Ali pa vsaj kupite od nekje z dobro politiko vračila.

Drugi dejavnik udobja, ki ga pogosto spregledamo, je hrup. Ko zavzeto delate, večina računalniških mišk oddaja nenehen zvok klikanja. Tudi če vas to ne moti, lahko moti druge v bližini. Za rešitev tega problema vam bo na pomoč priskočila tiha miška.

BREZŽIČNA MIŠKA

Brezžična miška je dohitela svoje žične kolegice do te mere, da njihove prednosti zdaj odtehtajo vse slabosti.

Zaostajanje je skoraj izginilo, pa čeprav bodo igralci iger še vedno raje imeli absolutno doslednost in zanesljivost, ki jo ponuja žična/kabelska različica. Če izberete pravi model, bo preteklo več let preden boste morali zamenjati baterijo.

Glavna prednost brezžične miške je priročnost. Kabel ni v napoto, poleg tega pa v primeru uporabe Bluetooth miške, ta ne bo zavzela USB vhoda. Brezžični doseg je tudi veliko boljši. To vam omogoča, da računalnik, pritrjen na projektor ali TV, upravljate na primer z razdalje do 30 metrov.

BLUETOOTH MIŠKE

Pri nakupu brezžične miške izbirate med radiofrekvenčnimi (RF) ali Bluetooth miškami. RF miške so morda nekoliko bolj odzivne in jih je veliko lažje nastaviti, saj jih preprosto priključite na ključek, ki je priložen. Slaba stran je v tem, da je ključek vključen v enega od vaših USB vhodov in ga je skoraj nemogoče zamenjati, če ga izgubite, kar pomeni nakup nove računalniške miške. RF naprave so tudi bolj nagnjene k motnjam.

 

Bluetooth miške so precej bolj priročne. Ne zaseda USB vhoda na računalniku, življenjska doba baterije pa lahko z lahkoto traja tudi leto ali dve. Prav tako je eno računalniško miško veliko lažje prenašati med več računalniki. Nastavitev Bluetooth miške sicer zahteva nekaj dodatnih korakov, prav tako pa morate počakati, da se ob zagonu ali prebujanju računalnika ponovno poveže, vendar pa večini uporabnikov prednosti, ki jih nudi takšna miška za računalnik, pretehtajo njene slabosti. Brezžična miška Logitech je največkrat iskan model tovrstne miške.

Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 29 May 2024 08:03:34 GMT