VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiRačunalništvoTablice & dodatkiDodatki za tablične računalnike

Dodatki za tablične računalnike (1225)

Tablični računalniki so danes postali standard: v službi, na poti in doma. Na trgu je ogromno dodatkov za tablične računalnike, ki lahko močno poenostavijo njihovo uporabo. Ker je ob poplavi vseh včasih težko razbrati kateri bi vam prišli prav, vam jih na kratko predstavljamo, da si boste lažje izbrali ustreznega.

Najpogostejši dodatki za tablični računalnik

Tipkovnica za tablico

Tipkovnica za tablico je morda manjša in pri nakupu tabličnega računalnika predstavlja dodatne stroške, vendar lahko v veliki meri spremeni vašo uporabniško izkušnjo. Obstaja veliko razlogov za nakup tipkovnice za tablične računalnike in nekaj razlogov, zaradi katerih se lahko ustavite.

Med njene glavne prednosti spadajo izboljšana produktivnost, boljši nadzor nad tablico ter več udobja pri uporabi. Med slabosti, ki spremljajo tipkovnico za tablico pa spada oteženo prenašanje oziroma več tovora pri prenašanju, majhnost ter dodaten strošek nakupa. Trenutno je najbolj priljubljena Bluetooth tipkovnica za tablico, ki se, kot ste lahko sklepali iz poimenovanja, s tablico poveže preko bluetootha ter tako omogoča dobro povezljivost. Sledi ji tudi tipkovnica za tablični računalnik Samsung ter tipkovnica za tablico Huawei.

 

Premislite, kako uporabljate tablico in se odločite sami. Če menite, da bi tipkovnica tabličnega računalnika lahko izboljšala vašo splošno izkušnjo, si jo vsekakor privoščite. Stavim, da vam ne bo žal.

Pisalo za tablico

Pisalo za tablico spada med bolj priljubljene dodatke za tablični računalnik, pa čeprav si tega sprva ne bi mislili. Najbolj znan primer je pisalo za tablico Samsung (S Pen), ki je priložen že njihovim pametnim telefonom Galaxy Note. Nekateri ljudje prisegajo nanje in trdijo, da so izjemno koristni in da je uporaba velikih zaslonov bolj intuitivna. Drugi pravijo, da povzročajo več težav, kot so vredni, in pogosto nepotrebni.

Med glavne prednosti pisala za tablico spada poenostavljeno risanje, pisanje z »ročno« pisavo, večja higiena med uporabo ter lažja uporaba tablice za tiste, ki imajo velike prste. Pisalo za tablico ima tudi nekaj slabosti: lahko je drag, s prsti mnogokrat tipkamo hitreje, poleg tega pa pisalo za tablico predstavlja še en dodaten pripomoček, ki ga je treba nositi s sabo.

Nosilec za tablico

Nosilec za tablico ali stojalo za tablico lahko močno olajša uporabo tabličnega računalnika, sploh, če ga uporabljamo večinoma na vedno istem mestu, npr. doma ali v pisarni. Poleg tega, da nam razbremeni roke, med njegove glavne prednosti štejemo to, da je lahek in zložljiv, poceni in trpežen. Glavni slabosti nosilca za tablico oziroma stojala za tablico sta vsekakor dejstvo, da v večini primerov tablice ne moremo dvigniti z njim in je prenašati naokoli, za nameček pa je to spet še ena stvar, ki jo moramo nositi s sabo.

Zadnje čase je čedalje bolj iskan tudi univerzalni avto nosilec za tablico, ki je pravzaprav običajni nosilec, ki se pritrdi na vetrobransko steklo (običajno z vakuumskim priseskom) ter tako olajša uporabo med vožnjo. Univerzalni avto nosilec za tablico je sicer res priročen, vendar nas lahko kaj hitro zavede, da tablico med vožnjo ne uporabljamo le za navigacijo, temveč tudi druge stvari, kar lahko ogrozi vožnjo.

Polnilec za tablico, torba za tablični računalnik, steklo za tablico ter ovitek za tablico

Pogosto iskani dodatki za tablični računalnik vključujejo še polnilec za tablico, torbo za tablični računalnik in steklo za tablico. Polnilec za tablico Samsung je največkrat iskan med njimi – verjetno zaradi priljubljenosti same tablice Samsung.

Torba za tablični računalnik je seveda zelo praktična, saj tablico zaščiti, za nameček pa nudi tudi veliko prostora, kamor se lahko udobno namestijo ostali dodatki za tablični računalnik, npr. pisalo za tablico, tipkovnica za tablico, nosilec za tablico, itd.

 

Poleg torbe za tablični računalnik lahko tablico dobro zaščitita tudi steklo za tablico in ovitek za tablico. Steklo za tablico vam lahko prihrani marsikateri siv las, saj se tako ob padcu ali udarcu tablice običajno poškoduje le zgornjo steklo, originalno pa ostane nepoškodovano. Tako lahko na preprost način prihranite, saj vam zaradi nezgode ni treba menjati cele tablice.

Ovitek za tablico služi podobnemu namenu kot steklo za tablico. Ovitek za tablico je treba kupiti glede na model tablice. Tako so med najbolj iskanimi ovitek za tablico Samsung Galaxy Tab a, ovitek za tablico Huawei t5, ovitek za tablico 10.1, ovitek za tablico Asus in pa tudi splošen silikonski ovitek za tablico.

 
Cached: Fri, 23 Feb 2024 23:02:05 GMT