VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Dodatki za sesalnike (707)

Nekateri dodatki za sesalnike izboljšajo učinkovitost ali odpravijo del težkega čiščenja. Vendar naj vas pri nakupu sesalnika ne zaslepijo pripomočki, ki jih morda ne boste nikoli potrebovali ali uporabili. Spodaj sledi nekaj dodatkov za sesalec, ki jih je zagotovo dobro imeti v svoji lasti.

Večina sesalnikov ima priložene osnovne nastavke, ki bi morali zadostovati za večino čistilnih opravil: ozek nastavek za reže, majhno krtačo za sedežne in preproge ter okroglo krtačo za brisanje prahu. Dodatki, kot je npr. nastavek za čiščenje robov, včasih niso vključeni v komplet, vendar pa lahko poberejo ostanke pod celotno površino čistilne glave sesalnika, tako da so zelo koristni. To je uporabno tudi pri čiščenju preprog, ki pokrivajo cela tla (torej od stene do stene), saj sesalnik očisti vse do mesta, kjer se preproga sreča s steno.

Razmisliti velja tudi o sredstvih, kot je čistilo za vodni sesalec, ki vam bo prišel prav sploh pri odstranjevanju trdovratnejših madežev.

Vrečke za sesalec

Nekateri pokončni sesalniki in posode imajo v notranjosti vrečke za sesalec, spet drugi pa zbirajo umazanijo v koš. Sesalniki v vrečkah za sesalec običajno zadržijo več umazanije, zamenjava nove s staro pa v zrak sprosti manj prahu. Indikator vam pove, kdaj je vrečka za sesalec polna. Med sesalniki, pri katerih je treba menjati vrečke, slovijo še posebno znamke Electrolux, Rowenta, Bosch, Zanussi, Gorenje in Miele. Verjetno zato tudi ni nikakršno presenečenje, da iskalni izrazi kot so Electrolux vrečke za sesalec, Rowenta vrečke za sesalec, vrečke za sesalec Bosch G All ter vrečke za sesalnik Gorenje spadajo med najbolj iskane izraze v povezavi z dodatki za sesalnike.

S sesalniki brez vrečk lahko prihranite denar, saj vam ni treba kupovati vrečk, vendar ti uporabljajo več filtrov (kot je HEPA filter za sesalec), ki jih je treba občasno očistiti ali zamenjati. Nadomestni filtri, sploh HEPA filter za sesalec, so običajno bistveno dražji od vrečk. Še eno opozorilo: praznjenje koša za smeti in čiščenje filtra sta lahko zelo umazani opravili, to pa pa vas lahko tudi izpostavi prahu in drugim alergenom.

Filter za sesalnik

Vse več sesalnikov filtrira drobne delce, ki bi lahko prešli skozenj, izpuhi iz njega pa, posledično, ušli v zrak. Mikronski filtri lahko zagotovijo višjo stopnjo filtracije kot standardni modeli, ki filtrirajo bodisi skozi vrečko za sesalec ali ločen filter, vendar morda ne tako visoko kot HEPA filtracija. HEPA filter za sesalec bi lahko npr. koristil nekomu z astmo. V testih so modeli s filtrom HEPA zelo učinkoviti pri zmanjševanju emisij. Med najbolj iskanimi filtri za sesalnik je filter za sesalec Hoover, sledi mu hepa filter za sesalec Gorenje, hepa filter za sesalec Rowenta, pa tudi filter za sesalec Bosch.

Turbo krtača za sesalec

Če imate debele, razkošne preproge, bi morali resno razmisliti o turbo krtači za sesalec. To je nastavek, ki ima vgrajen lasten motor, ki mu pomaga doseči maksimalno sesanje in tako res dodobra očistiti želeno površino. Njegov močan motor pomeni, da je tudi dobra izbira za vse, ki se borijo z dlako hišnih ljubljenčkov, saj ta pride povsod in se upira večini poskusov, s katerimi se je želite znebiti.

Turbo krtača za sesalec ima vrtljive krtače, ki zagotavljajo, da sesalnik bolje odstrani umazanijo z globokih preprog ali bolje odstrani živalske dlake s tal. Turbo krtača za sesalnik je v osnovi naprava s precej velikimi sesalnimi usti. Z njo je sicer manj enostavno priti pod nizko pohištvo, vendar pa je odlična za vse, ki imate v hiši hišne ljubljenčke, preproge z dolgimi ščetinami ali grobe preproge, saj vam tukaj univerzalna krtača za sesalec ne bo kaj preveč pomagala.
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Sat, 15 Jun 2024 10:31:31 GMT