Išči

Slušalke (1841)

Slušalke so postale skorajda nujen dodatek za številne sodobne naprave. Izbirajte med pestro ponudbo kvalitetnih slušalk po najugodnejših cenah na trgu. 

 

Slušalke so naprava, ki se priključi na izhod na računalniku, glasbenem predvajalniku ali samostojni zunanji napravi, kot je zvočnik ali telefon. Omogočajo poslušanje zvoka ali gledanje filma, ne da bi motili ljudi okoli sebe. Z lahkoto rečemo, da so postale nezamenljiv del našega vsakdana. Uporabljamo jih na poti v šolo, službo, v avtu, na kolesu, med športnim udejstvovanjem in celo na službenih sestankih.

Če smo včasih največ uporabljali navadne slušalke za v uho, pa so danes enako prodajane tudi slušalke z mikrofonom, ki jih odlikuje prostoročna uporaba. Ta nam pride še posebno prav ravno v primerih, ko naše roke zaposlujeta tipkovnica, telefon ali kakšna druga elektronska naprava.

 

Med najbolj zaželenimi so Big Bang slušalke Jbl, Iphone, Razer, Beats, Samsung, Sennheiser, Akg in Apple, pa tudi Huawei, Logitech, Plantronics, Sony, Steelseries, Hyperx in Huwaei slušalke Freebuds. Izbira blagovne znamka je popolnoma vaša, saj prav vsa omenjena podjetja proizvajajo kakovostne slušalke, ki pa so si različna predvsem po ceni in funkcijah.

 

Vzemimo jih, torej, pod drobnogled:

  • Slušalke za telefon se med seboj razlikujejo po obliki, vendar pa jih med seboj druži ena podobnost: z zgornjim delom so povezane preko telefonskega priključka, ki jih povezuje z mikrofonom, zvočnikom ter, običajno tudi, nadzorno tipko. Nekateri mislijo, da so enake kot tiste, ki se jih uporablja v računalnikih, vendar pa se lahko med sabo razlikujejo. Del, ki se priklopi na izhodni del računalnika ali telefona je lahko namreč drugačen. Odličen primer tega so npr. slušalke za iphone, ki se povečini prilegajo le v izdelke omenjene znamke, medtem ko nas pri vklapljanju v druge računalnike ali telefone lahko pustijo na suhem. 
  • Slušalke za računalnik so enake kot tiste za telefon, z značilnim priklopnim vhodom. Včasih so bile to naprave z velikimi, okroglimi naušniki, nad glavo povezanimi s širšim, običajno plastičnim, obročem. Danes to ni več nujno, saj mnogo ljudi, ki dela z računalniki, uporablja tiste z majhnimi čepki za uho, ki so tudi precej manj opazne in nerodne.
  • Slušalke z mikrofonom za računalnik so običajna izbira ljudi, ki veliko govorijo po telefonu ali uporabljajo pogovorne platforme. Običajno si jih najlažje predstavljamo na ljudeh, ki delajo v klicnih centrih, pa tudi na igričarjih, ki morajo imeti proste roke, da se lahko nemoteno lotevajo igranja igric. Od navadnih se razlikujejo po tem, da je njihov mikrofon zunaj osrednjega dela slušalk ter dobro viden okolici. Običajno zagotavljajo boljšo slišnost govorečega, tako da so med igralci igric zelo priljubljene.
  • Bose je precej dobro poznan proizvajalec letalskih slušalk, ki je v več kot 30 letih delovanja svoje poslovanje razširil in postal priljubljen tudi med navadnimi smrtniki. Poleg navadnih žičnih in brezžičnih slušalk za na in v uho ter letalskih trenutno proizvaja tudi vojaške. Najbolj so v porastu navadne, ki izničijo zunanji hrup, zaradi česar jih nekateri uporabljajo kot sredstvo za zagotavljanje tišine v glasni pisarni ali prometu.
  • Otroške slušalke so enake kot tiste za odrasle, le da so njihove dimenzije manjše, stopnja hrupa, ki jo omogočajo pa prav tako bistveno nižja.

 

Adapter za slušalke je majhen dvovhodni vmesnik: eno stran običajno priključimo v USB izhod elektronske naprave, npr. računalnika ali avtoradia, na drugi strani pa se nahaja odprtina v katero priključimo slušalke. Adapter tako omogoči priklop na različne vire zvoka, tudi če elektronska naprava sicer ni imela ustreznega vhoda zanje.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 17 Apr 2024 12:48:32 GMT