Išči

Spletne kamere (163)

Spletne kamere so trenutno še večji hit kot so bile v preteklosti. Vsi sodelujejo na telekonferencah in mnoga podjetja razmišljajo o tem, da bi delo od doma uvedle kar za nedoločen čas. Če ne veste katera spletna kamera bi vam najbolj ustrezala, pustite, da vam pomagamo.

 

Če imate prenosni računalnik, že imate spletno kamero. Verjetno pa ni zelo dobra. Majhne leče, poševne barve, nerodna osvetlitev in zrnat notranji video so le nekatere od težav, ki se lahko pojavijo pri poceni vgrajenih spletnih kamerah za računalnik. Dobra namenska spletna kamera bo rešila te težave in vam omogočila, da jo usmerite kamor koli želite, ne da bi se spopadali s prenosnikom. To je, vsekakor, vredna naložba, sploh, če nameravate porabiti veliko časa za klice, snemanje vlogov ali kaj drugega z videoposnetki.

Spletne kamere: na kaj biti pozoren?

Če si želite kamero, ki ni le navadna spletna kamera za računalnik, temveč ste se odločili podati v vode, kjer prevladujejo najboljše spletne kamere, se je dobro poučiti o sledečih zadevah:

Ločljivost spletne kamere in hitrost sličic

Spletna kamera je lahko ostra le toliko, kolikor lahko njen senzor loči slikovne pike. 1080p je dokaj standardna ločljivost za dostojno spletno kamero, če pa res želite izboljšati kakovost slike (ali obrezati okvir in hkrati ohraniti ostro sliko), potrebujete spletno kamero 4K.

Hitrost sličic vpliva tudi na to, kako »tekoč« je videti vaš videoposnetek. Spletna kamera za računalnik s 60 sličicami na sekundo vam bo zagotovila veliko bolj realističen in naraven video vir kot spletna kamera za računalnik s 30 sličicami na sekundo, zato bodite pred nakupom pozorni na specifikacije.

Web kamere: objektivi in osvetlitev

Objektiv na web kameri je prav tako pomemben kot senzor, na splošno pa je večji tudi boljši. Objektiv določa, koliko svetlobe doseže senzor kamere, kar v primeru, da nimate dobre osvetlitve vpliva na vaš videz na kameri. To je znano kot velikost zaslonke in se pri večini vrst kamer meri kot f/(število). Nižja je številka, širša je zaslonka in več svetlobe vstopi. Web kamere ne oglašujejo pogosto svoje velikosti zaslonke, vendar se običajno gibljejo od f/2,0 do f/2,8.

Samodejno ostrenje

Poceni kamera za računalnik ima fiksni fokus. To pomeni, da se njen objektiv ne premika, da bi prilagodil sliko, in je preprosto nastavljen tako, da vas ujame na dovolj široki razdalji, da boste jasno prikazani. Popolnoma solidno deluje, če samo sedite neposredno pred kamero nekaj metrov stran, vendar v primeru, da se odmaknete od te točke, fokus postane zamegljen (še posebej, če želite nekaj prikazati od blizu).

Dražje web kamere imajo običajno samodejno ostrenje, kar pomeni, da se njihove leče ob vašem premikanju prilagodijo. To je vsekakor bolje, saj vam ni treba skrbeti, da ste vedno ravno na pravi razdalji glede na kamero.

Kamera za računalnik in mikrofon

Včasih lahko najdete kamero za računalnik z mikrofonom, ki zveni precej dobro, toda akustika vaše sobe in razdalja med spletno kamero in vašimi usti pomenita, da obstaja meja, koliko jasnosti boste dobili v svojem glasu.

Nekatere uveljavljene video kamere za računalnik v celoti opuščajo mikrofone. Takšna kamera za prenosnik se osredotoča samo na kakovost videa in domneva, da boste uporabljali namenski USB mikrofon ali igralne slušalke z mikrofonom, ki bodo zagotovile boljši zvok kot kateri koli mikrofon video kamere za prenosnik. Uporabo USB mikrofona ali slušalk priporočamo, če resno razmišljate o snemanju, pretakanju ali kakršnih koli videoklicih, ki bi jih lahko zajeli za prihodnjo uporabo. Vendar pa predstavljajo še dodaten strošek.

 

Pobrskajte po naši kategoriji ter ocenite katera spletna kamera Big Bang pa vam najbolj ustreza.

Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 17 Apr 2024 12:45:06 GMT