VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Likalniki (180)

Likanje je postopek odstranjevanja gub s tkanine tako, da se likalnik segreje in pritisne na oblačilo. Hkrati je tudi opravilo, ki je všeč le redkim izmed nas. Če se seznanite s pravim postopkom in pravim likalnikom, je to opravilo veliko manj dolgočasno. Da, sem je všteto tudi likanje srajc.

Vsak likalnik je drugačen, med seboj pa se razlikujejo po lastnostih in cenah. Ker je na trgu ogromno naprav za likanje, je dober likalnik včasih zelo težko najti. Med nakupovanjem lahko preverite zahtevane lastnosti in cenovni razred v katerem želite svoj likalnik. Prav tako ne pozabite preveriti njegove vzdržljivosti, garancijske dobe, enostavnosti uporabe itd., še posebno, če kupujete prvi likalnik in ste tehničnih specifikacij še nevešči. Med najbolj iskane spadajo: likalnik Philips (sploh parni likalniki Philips, Philips sistemski likalnik PerfectCare Performance ter likalnik Philips gc9642 60), likalnik Tefal (sploh Tefal parni likalnik), in parni likalnik Rowenta, pa tudi drugih znamk, npr. Gorenje, Russel Hobbs ter Braun.

Vrste likalnikov:

  • Ročni likalnik
  • Parni likalnik/likalnik na paro
  • Majhen ali potovalni likalnik
  • Pametni likalnik

1. Osnovni likalnik

Osnovni model za oblačila je najpogosteje uporabljen likalnik. Ima gumb za nadzor temperature glede na vrsto tkanine ter kovinsko podplatno ploščo. Te vrste likalnikov so poceni in so zlahka dostopne na trgu. Običajno so precej težki in nimajo dodatnih funkcij, npr. samodejnega izklopa. Osnovni model naprave za likanje je običajno tudi prvi likalnik, ki ga kupimo.

2. Parni likalnik/likalnik  na paro

Parni likalnik oziroma likalnik na paro je najbolj priljubljen pri šiviljah, modistkah, oblikovalcih in drugih, ki delajo v industriji mode. V delu takšnih likalnikov je majhen prekat za vodo. Ta del omogoča, da likalnik proizvaja paro – iz tukaj izvira tudi njegovo poimenovanje: parni likalnik. Para poskrbi za lažje ravnanje globokih gub, zlasti na oblačilih iz bombaža ali lana. Druge lastnosti, ki jih običajno prav tako najdemo pri njem, sta samodejni izklop in izvlečni kabel. Najpogosteje iskana sta parni likalnik Rowenta in parni likalnik Philips,  zadnje čase pa raste predvsem priljubljenost ročnega parnega likalnika.

3. Navpičen/ročni parni likalnik

Navpičen/ročni parni likalnik je novost na področju likalnika. Čeprav je lahko tudi horizontalen, slednji običajno stanejo več, tako da dandanes trg nadvladujejo predvsem navpični. Navpičen likalnik na paro proizvaja paro tako kot običajen parni likalnik, vendar je pri odstranjevanju gub bolj agresiven in se običajno izkaže za boljšo alternativo tradicionalni metodi likanja, sploh, ko se gre za likanje srajc. Ljudje ga pogosto shranjujejo kar v omari z oblačili, sploh med srajcami in oblekami, saj jih nekateri uporabljajo izključno kot napravo za likanje srajc.

4. Potovalni likalnik

Potovalni likalnik je manjši in lažji od standardnega. Je zelo koristen za popotnike, saj je kompakten in tako odličen za pakiranje, nekateri pa imajo celo funkcijo zlaganja. Lahko ponujajo tudi funkcijo pare. Likalnik brez kabla je še posebno priljubljena možnost – odvisno od finančnih sredstev, ki so kupcu na razpolago. Če ste popotnik, bo ta vrsta likalnika za vas najbolj primerna. Izberite potovalni likalnik, ki je majhen in enostaven za uporabo ter dobro ustreza vašim osebnim potovalnim potrebam.
Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Fri, 12 Apr 2024 19:13:25 GMT