Išči

Ameriški hladilniki (22)

Ameriški hladilnik ponuja veliko večjo zmogljivost kot standardni hladilnik z zamrzovalnikom, saj se ponaša tudi z veliko večjo kapaciteto shranjevanja hrane in pijače. Uživate lahko v vsem tem dodatnem prostoru, pri nekaterih modelih pa najdete tudi veliko odličnih dodatnih funkcij, vključno z možnostmi za led in vodo.

Izbirate lahko med veliko izbiro modelov vodilnih blagovnih znamk: Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Beko, Gorenje in celo Tesla.  

VRSTE AMERIŠKIH HLADILNIKOV

  • Hladilnik z zgornjim zamrzovalnikom ohranja zamrznjeno hrano v višini oči in prekat za svežo hrano spodaj. Ti hladilniki ponujajo nekaj najširših možnih polic v hladilnem in zamrzovalnem delu. Zaradi tega so odlična izbira za shranjevanje velikih ali nerodno oblikovanih predmetov, kot so zamrznjene pice in pladnji z narezki. Tradicionalno je bil to najpogostejši tip hladilnika, vendar pa jih v zadnjem času na trgu ni tako rekoč nič več.
  • Ameriški hladilnik s spodnjim zamrzovalnikom je dobra izbira za gospodinjstva, ki želijo svežo hrano v višini oči, saj se po njo ni treba sklanjati, izdelke v zamrzovalniku pa tako in tako rabimo redkeje. Zamrzovalni predel pri teh modelih je običajno predal, ki se izvleče za enostaven dostop do vaših najljubših zamrznjenih izdelkov. Številni hladilniki s spodnjim zamrzovalnikom vključujejo žične košare ali posode za shranjevanje, ki pomagajo organizirati vaše zamrznjeno blago. Posledično zagotavljajo manj uporabnega prostora, vendar večjo urejenost.

     Tipični predstavniki so: Samsung RF23M8090SG/EF, Tesla RM3400FHX, Beko GN1416231XPN ter LG GMX844MCKV.

  • Side-by-Side ali ameriški hladilniki drug ob drugem imajo notranji prostor razdeljen na levo in desno polovico, ki se odpirata ločeno: ena je hladilna, druga pa zamrzovalna. Takšna razporeditev omogoča enostaven dostop do vseh vrst hrane.

    Side-by-side imajo običajno ogromno prostora za shranjevanje v vratih, ki služi kot popoln dom za omake, pijače in druge manjše predmete. Zavedajte se le, da boste morali v primeru, da želite model z zunanjim razpršilnikom za led in vodo verjetno žrtvovati nekaj predalov za shranjevanje v vratih.

Tipični predstavniki so: GORENJE NRS8181KX, BEKO GN163241XB in BOSCH KAN93VIFP.

  • Francoski hladilnik z vrati je elegantna različica ameriškega hladilnika s spodnjim zamrzovalnikom. Običajno imajo 4 vrata: 2 zgoraj za hladilni del in 2 spodaj za zamrzovalni del.

   Največkrat iskani Big Bang francoski hladilniki so: LG GMX844MCK, SAMSUNG RF50N5970B1/EO, BEKO GN1416231XPN in TESLA RM3400FHX.

FUNKCIJE AMERIŠKIH HLADILNIKOV

Ko določite svoje potrebe po zmogljivosti in želeni slog, dajte prednost funkcijam, ki so za vas najpomembnejše.

  • InstaView: Vas zanima kaj je v hladilniku, pa ne želite odpirati vrat? Brez skrbi, nekateri ameriški hladilniki, npr. LG, imajo tudi funkcijo InstaView, ki to omogoča!
  • Več temperaturnih con: Večina hladilnikov ima dve temperaturni coni: eno za svežo hrano, eno za zamrznjeno. Vendar pa nekateri modeli vključujejo dodatne hladilne predele. Ti se običajno nahajajo med hladilnikom in zamrzovalnikom ter vzdržujejo temperature tik nad ali pod lediščem. Drugi modeli imajo cone, ki jih lahko prilagodite, da zagotovite sveže ali zamrznjeno shranjevanje, odvisno od vaših potreb v danem trenutku. Samsung to funkcijo imenuje FlexZone™, medtem ko je LG-jeva različica predal Full-Convert™. Različne znamke hladilnikov uporabljajo različna imena za te predelke, vendar imajo vsi isto funkcijo.
  • Izdelovalec ledu/ledomat: Notranji izdelovalci ledu uporabljajo filtrirano vodo za izdelavo ledenih kock, ki padejo iz zunanje strani vrat na hladilniku, kjer se nahaja ledomat.
  • Filtrirni razpršilniki za vodo filtrirajo vodo ter jo ohranjajo hladno. Pod nekatere lahko podstavite visoke steklenice ali imajo možnosti za "hitro polnjenje", da zagotovijo natančno količino vode, ki jo izberete. Omogočajo tudi, da kozarec napolnite s hladno vodo kar brez odpiranja vrat.
  • Skladiščenje steklenic ali manjših predmetov v sistemu vrat v vratih omogoča hiter dostop do njih, ne da bi odprli celoten hladilnik. To skrajša čas, ko je hladilnik odprt, zmanjša obremenitev hladilnega sistema hladilnika in zmanjša stroške energije. Tipičen predstavnik s to funkcijo je LG GSL760PZXV.
  • Wi-Fi/ pametni ameriški hladilniki: Večina hladilnikov, ki podpirajo Wi-Fi, vam omogoča spremljanje ali prilagajanje temperaturnih nastavitev kar preko pametnega telefona ali celo z glasovnimi ukazi.

 

Nekateri modeli vključujejo notranje kamere, tako da lahko med nakupovanjem živil vidite, kaj je v notranjosti. Drugi lahko shranjujejo sezname živil, iščejo recepte, prikazujejo digitalne zapiske, vremensko napoved in še mnogo drugih stvari.

Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 24 Apr 2024 16:47:48 GMT