VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Pametne ure (684)

Vedno imejte vse informacije pri roki, tudi, če kje pozabite telefon. Opravite klice, pišite sporočila, shranjujte podatke in plačujte kar s svojo pametno uro.

PAMETNA URA ZA ODRASLE

Pametna ura, ang. smart watch, je veliko več kot ura. Bolj je podobna zapestnemu mini računalniku, ki vas lahko obvesti – prek brezžične povezave – o dohodnih klicih, besedilih, neposrednih sporočilih in novostih na družbenih omrežjih.

Pametne ure imajo pogosto vgrajene senzorje – vključno z barometri in merilniki srčnega utripa – za spremljanje vaše telesne dejavnosti. Nekatere imajo lastne omrežne povezave, kar jim omogoča izvajanje številnih naprednih nalog, ne da bi jih uparili/povezali/seznanili z bližnjim pametnim telefonom. Ena izmed takšnih je npr. Apple Watch SE. Novi modeli, kot sta ura Apple Watch 7 in Samsung Galaxy Watch 4, imata še dodatne zmogljivosti, za katere obljubljajo, da se bodo s časom še izboljšale, vedno bolj priljubljena pa je tudi Mi Watch proizvajalca Xiaomi.

Modeli so iz velikih in okornih postali bolj elegantni in modno podkovani ter postajajo vse ožji. Spodaj sledi nekaj glavnih opornih točk, ki vam lahko pomagajo, da si izberete kar najbolj ustrezno pametno uro, na voljo pa so celo otroške.

OTROŠKA PAMETNA URA

Otroška pametna ura mora uravnotežiti željo po starševskem nadzoru in varnosti ter naraščajočo otrokovo potrebo po neodvisnosti in ustvarjalnem izražanju. Običajno so bolj preproste od tistih za odrasle in usmerjene predvsem v predvajanje glasbe, štetje korakov, prebiranje sporočil, igranje igric, ipd., saj otrok običajno še ne zanimajo naprednejše funkcije. Pametna ura za otroke je, posledično, običajno tudi cenovno precej ugodnejša.

KAKO IZBRATI PRAVO PAMETNO URO ZASE?

  • Združljivost: Pred nakupom pametne ure preverite, da lahko ta deluje z vašim telefonom. Na primer, Apple Watch delujejo samo z najboljšimi iPhone telefoni.
  • Funkcije za fitnes: če ste ljubitelj fitnesa, izberite uro s senzorjem srčnega utripa in GPS-om (za sledenje tekom).
  • Življenjska doba baterije: Pri nakupovanju bodite pozorni na življenjsko dobo baterije. Hibridne pametne ure, ki so bolj podobne analognim uram, imajo običajno najdaljšo življenjsko dobo baterije, vendar nimajo zaslonov na dotik.
  • Zamenljivi paščki za ure: Preverite, ali je zaponka ali sponka na paščku za uro enostavna za uporabo in enostavna za zamenjavo. Prepričajte se tudi, da boste zlahka našli nadomestne paščke.
  • Razpoložljivost aplikacij: Izbira aplikacij je dejavnik in nekaj, zaradi česar se Wear OS in watchOS razlikujeta med sabo. Kljub temu ni tako pomemben kot združljivost, dizajn in druge funkcije.
  • Vodoodpornost. Večina pametnih ur je vsaj nekoliko vodotesnih, vendar le nekateri modeli dopuščajo tudi potapljanje pod vodo. Če ste npr. vajeni prhanja z uro in je to za vas pomembna lastnost, pred nakupom raje preverite specifikacije.
  • Polnjenje. Nekatere pametne ure imajo priročne brezžične polnilnike. Druge imajo priklopne postaje za polnjenje, spet druge pa za napajanje potrebujejo kabel, ki se vklopi v uro.

 

Med najpogosteje iskanimi modeli pri nas so Apple Watch, še posebno Apple Watch SE in Apple Watch 6, Apple Watch 5, Apple Watch 3 in Apple Watch 4, Samsung Galaxy Watch, še posebno pametna ura Samsung Galaxy Watch 3 in Samsung Galaxy Watch Active 2, ter pametna ura Huawei, torej Huawei Smart Watch, pa tudi pamrtna ura Samsung.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Sun, 21 Jul 2024 23:13:52 GMT