Poletni ČRNI PETEK! Uporabi kodo POLETNIBF. Samo še do PONEDELJKA!

0h
0m
0s
Išči

Pokončni sesalniki (177)

Pri sesanju prostorov je užitek še večji, če vam družbo delajo praktični pokončni sesalniki. Najugodnejše in vrhunske sesalnike poiščite v spletni trgovini. 

Pokončni sesalniki temeljijo na eni segmentni palici, ki podpira ročaj in sprejemnik, ki sesa vso umazanijo. Običajno so opremljeni z vrtljivim valjčkom s krtačo, ki čisti površine in zbira ves prah. Glede na njihovo strukturno zasnovo obstajata dve vrsti pokončnih sesalnikov: sesalniki z neposrednim ventilatorjem in sesalniki z obvodnim ventilatorjem.

 

Glavna razlika med njima je v tem, da sesalniki z direktnim ventilatorjem porabijo manj energije, vendar imajo tudi manjšo moč čiščenja, medtem ko tisti z obvodom ventilatorja zahtevajo dvakrat več moči, vendar so primerni za uporabo tako pri čiščenju preprog kot tudi tal.

Modeli so opremljeni z enim pogonskim jermenom, ki se uporablja tako za glavni sesalni motor kot za vrteči se valj ščetk, ali pa imajo lahko ločene pogonske jermene, ki omogočajo, da po potrebi izklopite krtačni valj. Najbolj pogosti so pokončni sesalniki na kabel, vendar v zadnjem času na trg prihaja čedalje več akumulatorskih ali baterijskih sesalnikov, ki omogočajo še preprostejšo rokovanje z izdelkom.

Zmogljiv

Za sabo ima večletno evolucijo, kar pomeni, da lahko od njega pričakujete močno sesanje, ki ga podpira zanesljiv motor.

Ergonomski

Zasnovan je tako, da je udoben za uporabo, saj je preprost za manevriranje in premikanje, ker za sabo ni treba vleči okornega osrednjega dela. Poleg tega se lahko med tipi površin, ki jih menjamo med sesanjem, preklaplja kar s prsti na nogi ali roki, pri tem pa se ni treba sklanjati.

Enostavno shranjevanje

Ker ni potrebe po montaži ali sestavljanju, so pokončni sesalniki pripravljeni za uporabo, kjer koli ste. Ker so mnogi zasnovani tako, da so kompaktni, tudi v omari ne zavzamejo preveč prostora.

Ključne funkcije

  • Odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov

          Specializirana tehnologija za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov uporablja edinstveno palico za ščetine na zračni pogon, ki pomaga izpuliti dlake. Znamka Bosch ima običajno v ta namen še posebno veliko funkcij.

  • Čiščenje od stene do stene

          Tisti z glavo v obliki črke L imajo običajno nizek profil, zaradi česar so odlični tudi za čiščenje pod radiatorji. Če je vaš namen, torej, temeljito čiščenje, bodite pozorni na talno glavo v obliki črke L.

Kateri pokončni sesalnik kupiti?

Pri izbiri pokončnega sesalnika običajno že tako igra največjo vlogo praktičnost. Tovrstne naprave so namreč preproste za prenašanje in, posledično, odlične za čiščenje stopnic. Za tovrstna opravila še posebno prav pride baterijski ali akumulatorski sesalnik, ki nima kabla, tako da je njegova uporaba še dodatno poenostavljena. Po uporabi se ga preprosto namesti na polnilno postajo, kjer počaka na ponovno uporabo. Njegova slabost je v tem, da morate v primeru, da ga pozabite napolniti, počakati preden lahko z njim spet sesate.

Med najbolj iskanimi izdelki so trenutno: baterijski sesalnik 2v1 Electrolux, pokončni akumulatorski sesalnik Samsung, pa tudi Philips SpeedPro Max, Bosch bbh2204, Gorenje mvc72fw ter seveda Philips in Hoover.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Sun, 14 Jul 2024 08:33:43 GMT