0
0

Omrežna oprema

Končno imate čase, da si ogledate najljubšo serijo, novo kolekcijo oblačil v vaši najljubši spletni trgovini ali dokončate naslednjo stopnjo v igrici, pa je vaš WiFi tako počasen, da ga lahko prehiti še celo polž. Ne skrbite, mi vam lahko pomagamo!

Zakaj rabim ojačevalec Wifi signala?

Predeli vašega doma ali pisarne, kjer signal WiFi ni najboljši, lahko obstajajo tudi z najboljšim brezžičnim usmerjevalnikom. To lahko namreč povzročijo debele stene, gradbeni material v stenah in tleh ali motnje naprav.

Za boljši Wi-Fi običajno potrebujete tako hitrejšo kot tudi bolj zanesljivo povezavo z domačim omrežjem. Hitrosti Wi-Fi se danes zelo razlikujejo, kar vpliva na to, kako hitro lahko prenašate in nalagate datoteke ali pretakate svojo najljubšo oddajo. Številni dejavniki lahko vplivajo tudi na kakovost in zanesljivost vašega domačega omrežja.

5 razlogov za nakup wifi ojačevalnika:

  • V vašem domu so območja, ki ne prejemajo signala WiFi
  • V vašem domu so območja, ki imajo počasen WiFi
  • Želite najhitrejši možen WiFi
  • Vaš dom je velik
  • WiFi želite imeti tudi zunaj

Kaj je ojačevalec WiFi signala?

Ojačevalec WiFi signala je brezžična razširitev dosega. Osrednja točka za WiFi ojačevalce je "razširitev" pasovne širine WiFi. Če želite v celoti pokriti svoj dom in dvorišče, boste morda potrebovali več kot en ojačevalnik WiFi signala.

Brezžični ojačevalnik Wifi signala

Brezžični ojačevalnik WiFi signala se brezžično poveže z vašim obstoječim omrežjem. Namestitev brezžičnega ojačevalnika WiFi je podobna povezovanju brezžične naprave, kot je pametni telefon ali tablični računalnik, na brezžični usmerjevalnik oziroma router.

Večina brezžičnih ojačevalnikov WiFi je opremljena z gumbom za nastavitev, ki olajša njihovo namestitev. Samo pritisnite gumb za nastavitev in ojačevalnik WiFi signala se bo samodejno povezal z vašim usmerjevalnikom, tako da vam ne bo treba skrbeti za vnos dolgega gesla za WiFi.

 

Ojačevalnik WiFi signala mora biti nameščen na mestu, kjer lahko jasno ujame signal usmerjevalnika. Pomembno je, da ga hranite stran od debelih sten in naprav kot so mikrovalovne pečice, brezžični telefoni in elektronika, ki bi lahko povzročile motnje.

Brezžični podaljški dosega so samostojna oprema, ki se nahaja med vašim brezžičnim usmerjevalnikom in lokacijo, kjer želite boljšo brezžično pokritost. Podobno kot pri brezžičnem repetitorju tudi brezžični razširjevalnik dosega zajame obstoječi signal WiFi iz vašega brezžičnega usmerjevalnika in ga ponovno oddaja. Razširjevalci dosega se ponovno oddajajo na brezžičnem kanalu, ki se razlikuje od tistega, ki ga uporablja vaš brezžični router. Izziv pri razširitvah dosega je lokacija. Nepravilna postavitev pomeni, da razširjevalnik dosega morda od vašega routerja ne dobi dovolj signala WiFi za istočasno ponovno oddajanje, pretakanje in sodelovanje v spletnih igrah ali gledanju videoposnetkov. Če želite rešiti ta izziv, lahko na vaš router priključite žični razširjevalnik dosega, s čimer izboljšate hitrost celotnega omrežja.

Wifi Extender ali razširjevalnik omrežja WiFi

Wifi Extender je najboljši WiFi ojačevalniki za dosledno, zanesljivo visokohitrostno WiFi v vsakem nadstropju in kotičku vašega doma. Za razliko od repetitorjev ali podaljševalcev dosega, ki ponovno oddajajo obstoječe signale WiFi, ti komunicirajo neposredno z vašim prehodom ali WiFi usmerjevalnikom z uporabo žice.

Kot morda veste: bolj ko je naprava WiFi oddaljena od dostopne točke/usmerjevalnika WiFi, počasnejša je njena hitrost. Z uporabo pripomočka kot je Wifi Extender lahko skrajšate razdaljo med svojimi napravami WiFi in signalom WiFi v vašem domu, s čimer povečate hitrost vsake naprave in izboljšate zmogljivost. Najbolj iskan je TP Link Extender.

Kateri router je najboljši?

Med najbolj priljubljenimi so Asus router, Linksys router in TP Link router, zelo iskan pa je tudi mikrotik router. Router Big Bang lahko poskrbi, da bo vaše pretakanje vsebin ali drugo zabavno opravilo potekalo kar najhitreje, ne glede na to, če izberete Asus router, Linksys router ali kakega drugega. Če niste prepričani na kaj morate biti pozorni pri nakupu, se obrnite na naše prodajalce, ki vam bodo vedno priskočili na pomoč.

 
Prikaži več Prikaži manj
Nazaj na Računalniška oprema
Filtriranje
Odpri vse Zapri vse
Znamka
Prikaži več Prikaži manj
Cena
-
Potrdi
Povprečna ocena
Razpoložljivost
Garancija v letih
Na voljo v

Filtriranje
775 izdelkov
Prikazanih 32 od 775 izdelkov
Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.