Išči

Robotski sesalniki (167)

Robotski sesalniki so odlični za vsakodnevno pospravljanje – pobiranje potepuških drobtin, mačjih stelj, dlak vseh vrst, muck z oblačil in kosmov prahu ter vsega drugega, kar se znajde na tleh. Primerni so tudi za pisarniške prostore in naravnosti odlični za sostanovalce, saj pomenijo, da je treba postoriti eno opravilo manj.

Čiščenje se lahko izvaja večkrat na dan, nekateri roboti, ki podpirajo aplikacije, pa omogočajo celo opazovanje napredka med čiščenjem. Robotski sesalniki so na voljo v vseh vrstah oblik in velikosti ter po različnih cenah. Kot pri večini stvari v življenju: več ko porabite, več funkcij dobite. Med najbolj iskanimi Big Bang modeli ta trenutek prevladujejo xiaomi, roomba 675, roomba 960, roomba 980 in irobot 604.

Podlaga

Začnite z raziskovanjem doma. Razmislite, ali imate večinoma trda tla ali preprogo. Če imate preprogo, kako debela je? Pomislite tudi na hišne ljubljenčke – ali bo robotski sesalnik moral pobrati debelo dlako?

Razlika v zmogljivosti med posameznimi modeli se razlikuje – nekateri so boljši na preprogah, drugi pa na trdih tleh. Poleg vsega tega je treba upoštevati tudi proračun; robotski sesalniki lahko stanejo od približno 200 pa vse do več kot 1000 eur.

Večina robotskih sesalnih modelov zlahka obvlada čiščenje tako preprog kot trdega lesa, nekateri pa so boljši pri čiščenju enega ali drugega. Robotski sesalniki višjega cenovnega razreda, kot je Roomba S9+, lahko naredijo hitre spremembe površine, tako da povečajo moč, ko zaznajo preprogo, in nato zmanjšajo pritisk, ko zaznajo trdi les.

Proračun

Robotski sesalniki višjega cenovnega razreda bodo imeli boljše zmogljivosti kartiranja in običajno vključujejo funkcije, kot so zaščitene cone, čiščenje posamezne sobe in čiščenje ciljnih območij za prostore z velikim prometom. Imajo tudi več dodatnih funkcij, kot so polnilne postaje s samodejnim praznjenjem smetnjakov in nastavki za brisanje.

Robotski sesalniki nižjega do srednjega cenovnega razreda imajo dolge čase čiščenja, velike koše za smeti in nizke profile, vendar se zaradi prihranka nekaj eurov pogosto odrečejo takim stvarem, kot sta povezljivost Wi-Fi in prefinjena navigacija. Torej, namesto da bi se urejeno premikali po sobi, bodo naključno igrali ping-pong, dokler delo ne bo opravljeno.

Tudi modeli za manj kot 200 EUR čistijo enako dobro kot modeli, ki stanejo tri do štirikrat več. Samo ne pričakujte preveč modnih funkcij. Upoštevajte tudi, da mnogi proizvajalci spustijo cene starejših modelov takoj, ko izdajo nove.

Hišni ljubljenčki

Na srečo mnogi proizvajalci izdelujejo robotske sesalnike, ki so primerni za čiščenje za hišnimi ljubljenčki. Modeli, kot sta Roomba S9+ in Roborock S5 Max sta pri tem še posebno odlična, saj pobereta vso dlako hišnih ljubljenčkov na trdem lesu in preprogah. In če imate alergije, imajo ti robotski sesalniki visoko učinkovite filtre, ki pomagajo odstraniti alergene v zraku.

Seveda je slaba stran robotskega sesalnika za hišnim ljubljenčkom ta, da boste morali poskrbeti tudi za pogosto vzdrževanje. Stvari, kot so valjčna krtača, stranske ščetke in filtri, se sčasoma obrabijo in jih je treba zamenjati. Ne želite razmišljati o tem?

Zdaj je na voljo več robotskih sesalnikov s samopraznilnimi smetnjaki, kot so iRobot Roomba i7+ in Roomba i3+.

Življenjska doba baterije

V povprečju lahko robotski sesalnik čisti do uro in pol, nekateri modeli višjega cenovnega razreda pa zdržijo celo dve uri. Številni sesalniki se bodo celo vrnili do svojih baznih postaj, napolnili in nato končali čiščenje, da bodo opravili delo.

Robotski sesalnik in pomivalec tal ali robotski sesalnik za suho in mokro čiščenje

Hibridni robotski sesalniki lahko sesajo in pomivajo. Med najbolj učinkovitimi predstavniki so Roborock S7, Roborock S6 Max in irobot Braava.

Pametni robotski sesalniki

Internet je veličastna stvar, ki nam pomaga, da ostanemo povezani, ne le z drugimi ljudmi, ampak tudi z našimi napravami. Večina robotskih sesalnikov zdaj ponuja spremljevalne aplikacije za pametni telefon, ki vam omogočajo popoln nadzor nad vašim botom, kjer koli že ste. Tudi sesalniki, ki ne podpirajo kartiranja, kot je iRobot Roomba 675, so povezani z WiFijem vašega doma in jih upravljate prek aplikacije. Čeprav se funkcije razlikujejo glede na proizvajalca in model, vam večina aplikacij za robotski sesalnik omogoča zagon in ustavitev bota, načrtovanje čiščenja ter povečanje ali zmanjšanje intenzivnosti sesanja.

Če ima robotski sesalnik zmožnosti aplikacije, to pogosto pomeni, da ponuja tudi integracijo Amazon Alexa ali Google Assistant. Če je tako, lahko omogočite njegove zmožnosti glasovnega ukazovanja in rečete "Roborock, start celaning!" in čiščenje se bo začelo.

Med pametnimi robotskimi sesalniki najdemo tudi Xiaomi robotski sesalnik, ki postaja vedno bolj priljubljena izbira. 

 

Še vedno obstaja nekaj začetnih robotskih sesalnikov, ki imajo daljinski upravljalnik namesto povezave z aplikacijo. Čeprav boste lahko tako prihranili nekaj denarja, bi lahko bila uporaba vseh funkcij sesalnika težavna, če daljinski upravljalnik izgine. Pametni robotski sesalniki imajo vgrajen gumb za vklop/izklop, tako da tam te težave ni.

 
Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 29 May 2024 09:49:22 GMT