Išči

Ročni mešalniki (30)

Kakovosten mešalnik je skoraj obvezna oprema vsake kuhinje. Pa znate izbrati pravega? 

Mešalnik, mikser ali blender je električni pripomoček, katerega glavni del predstavlja večja kuhinjska posoda, ki se uporablja za mešanje sestavin ali stepanje hrane. Vrste električnih mešalnikov se razlikujejo po velikosti in lastnostih, od ročnih modelov do paličnih mešalnikov in težkih modelov, nameščenih na stojala.

Vrste mešalnikov

Ročni mešalnik

Ročni mešalnik ima omejene lastnosti, običajno zagotavlja več hitrosti in dodatke za mešanje ali stepanje. Najboljši je za lahka opravila, kot so stepanje smetane ali beljakov, mešanje testa za torte in mletje krompirja. Pri mešanju testa ni tako dober kot stoječi mešalnik.

Večina najzmogljivejših ročnih mešalnikov ima žične metlice brez debelega sredinskega droga, ki ga najdemo na stepalnikih v tradicionalnem slogu. Žični stepalniki se dobro obnesejo in jih je lažje očistiti. Nekateri imajo dodatne nastavke, ki jih običajno najdete navedene pod specifikacijami izdelka.

Eden od nedvomnih plusov ročnega mešalnika je, da je enostaven za shranjevanje in ne zaseda prostora na pultu. Med najbolj iskanimi predstavniki sta ročni mešalnik Bosch (sploh Bosch ročni mešalnik mfq4030s).

Mešalnik s posodo/stoječi mešalnik/mešalnik za testo

Mešalnik za testo ali mešalnik s posodo je običajno večji od 3 litrov, večji modeli pa do šestih litrov in več. Mešalnik s posodo, ki ga je mogoče prilagoditi različnim funkcijam, ima lahko kavelj za testo, ploščat bič za stepanje, žično metlico, posodo za mešanje, mlinček za hrano, sokovnik in rezalnik ali drobilnik ter druge dodatke za pomoč pri pripravi hrane.

Mešalnik za testo lahko naredi vse, kar počne ročni mešalnik, vendar je bolj sposoben mešati gosto testo za piškote in testo za kruh. Ena izmed njegovih glavnih pomanjkljivosti je, da je težji in zavzame več prostora na pultu.

 

Nekateri uporabljajo dve metlici, ki se vrtita druga proti drugi. Spet drugi uporabljajo eno metlico, ki se vrti v eno smer in se premika po skledi v nasprotni smeri. Lahki modeli imajo običajno stacionarne metlici in skledo, ki sedi na vrtljivi plošči. Ko govorimo, da je nek mikser profesionalni mešalnik, mislimo prav na tega. Najbolj poznan predstavnik stoječega mešalnika je prav gotovo KitchenAid mešalnik.

Palični mešalnik/palični mikser

Palični mešalnik ali palični mikser je ročni aparat za mešanje v obliki palice, na kateri se nahaja nastavek za mešanje, sekljanje ali metlica za stepanje. Zmorejo veliko stvari, kot tudi tradicionalni ročni mešalniki in mešalniki s posodo, vendar imajo dodatne prednosti:

  1. So lahki, saj večina paličnih mešalnikov tehta od 900g do 2 kg.
  2. So enostavni za uporabo, saj le namestite izbrani nastavek in ga vključite.
  3. So kompaktni: palični mešalnik je najmanjši aparat za mešanje, tako da ga lahko enostavno pospravite v vsak predal. Idealen je za majhne kuhinje, ki nimajo veliko prostora za shranjevanje.
  4. So priročni: palični mešalnik lahko prinesete k hrani, ne obratno! Nič več prenašanja vroče juhe po kuhinji in vlivanja (po delih!) v stoječi mešalnik – si lahko mislite?! Palični mešalnik preprosto potopite v vse, kar želite mešati, in končali ste – ne da bi umazali dodatno posodo. Najbolj priljubljen je palični mešalnik Bosch.

Blender/smoothie maker/fitness blender/smuti mikser/mešalnik za frape/mikser za led

Blender in smuti mikser sta  za mnoge ena in ista stvar, vendar pa to pravzaprav ne drži. Blenderji se lahko spopadejo s širšim naborom kuhinjskih nalog, vključno z vsem, od pasiranja zelenjave za juhe in omake do sekljanja oreščkov, drobljenja ledu ter mletja začimb in kavnih zrn. Običajno imajo veliko osnovno enoto in številne nastavitve moči ali hitrosti ter nastavek za vrč za točenje. Med najbolj priljubljenimi je blender Philips.

 

Izdelovalec smutijev, oziroma po domače smuti mikser, fitness blender, mešalnik za frape, deluje na približno enak način, vendar je manj zmogljiv in ​​bolj kompakten kot blender. Njihova primarna funkcija je priprava smutijev, zato imajo običajno manjšo zmogljivost, ki je zasnovana za pripravo ene pijače naenkrat. Priloženi so tudi nastavki za skodelice, kar pomeni, da lahko svoj smoothie vzamete na pot, tako da preprosto odvijete skodelico in dodate pokrov. Med najbolj iskanimi je smuti maker Gorenje (sploh Gorenje smoothie maker bsm600lbw).

Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 24 Apr 2024 15:24:17 GMT