Kategorije Filtri Kaj te zanima?
0 0
0
Big Bang Info Gospodinjstvo [RECEPT] Malinov sladoled s temno čokolado
Gospodinjstvo

[RECEPT] Malinov sladoled s temno čokolado

Seznam vseh člankov
07.06.2016.

Poletje je pred vrati in ko nas sonce z vsemi močmi objema si lahko doma pripravimo hitro, osvežilno, slastno in še zdravo sladico. Malinov sladoled s temno čokolado.

Za ohladitev 4 oseb potrebujemo:

  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja (od tega 50 ml vanilin sladkorja)
  • 50 ml vode
  • Strok vanilje
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 150 g zamrznjenih malin
  • 3 žlice sladkorja
  • 50 g temne čokolade

a Najprej pripravimo malinov pire. Zamrznjene maline odtajamo in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire. Pire damo v kozico in mu dodamo tri žlice sladkorja. Segrevamo toliko časa, da se sladkor raztopi, nato precedimo skozi cedilo, da se znebimo pešk. Sladkorni sirup pripravimo, tako da zmešamo vodo in sladkor ter zavremo in počakamo, da se sladkor raztopi (kuhamo približno 5 minut). Med tem časom stepemo sladko smetano z vaniljo (semena iz stroka). Beljakom med stepanjem dodajamo vrel sladkorni sirup in stepamo dokler ne dobimo čvrstega, svetlečega snega (spominja za peno za britje). Dodamo malinov pire. Pustimo da se mešanica nekoliko ohladi, nato primešamo stepeno sladko smetano in nazadnje koščke temne čokolade. Zmes prelijemo v posodo, v kateri bomo sladoled zamrznili in damo za nekaj ur v zamrzovalnik. Postrežemo s svežimi malinami, meto in čokoladnimi ostružki. Pa dober tek. Recept je nastal v sodelovanju z blogom "Gurmanije kar tako ... za vsak dan". Piše Urška Škorjanc

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.