Svetovanje
Kategorije Filtri Izberi kategorijo
0 0
0
Big Bang Info Prosti čas Nadgradnja fotoaparatov Z 7II in Z 6II
Prosti čas

Nadgradnja fotoaparatov Z 7II in Z 6II

Seznam vseh člankov
26.02.2021.

Posodobitev programske opreme (t.i. »firmware update«) na različico 1.10 brezzrcalnima Z 6II in Z 7II prinaša dodatne videozmogljivosti RAW in izboljšave na področju samodejnega ostrenja z zaznavanjem očes.

Po nadgradnji bosta fotoaparata zmožna bolje zaznavati oči ljudi tudi v primerih, ko so portretiranci bolj oddaljeni oz. so oči v kadru manjše. Izboljšave bodo opazne pri fotografiranju v načinih ostrenja AF s samodejno izbiro območja (ljudje) in AF s širokim območjem (L-ljudje).

Posodobitev vdelane programske opreme Z 6II dodaja zmogljivost videosnemanja v načinu 4K UHD/60p v formatu DX in obenem tako Z 7II kot Z 6II dodaja še možnost video izhoda v surovem zapisu RAW (1,2) na zunanje snemalnike Blackmagic Design. Videoustvarjalci bodo lahko po posodobitvi snemali v načinu 4K UHD (3,4) v dveh surovih zapisih; Blackmagic RAW (5) in ProRes RAW.

 

nikon z 7II, nikon Z 6II, nikon nadgradnja, nikon fotoaparati, programska oprema nikon, strojna programska oprema za nikon, nadgradnja kikona

 

Blackmagic RAW je preprost, a zmogljiv kodek, ki ponuja vse prednosti videosnemanja v obliki zapisa RAW. Blackmagic RAW zagotavlja posnetke brez vizualnih izgub podatkov, ki so kot nalašč za delo z visokoločljivostnimi posnetki, ali posnetki z visokim številom sličic/s ter širokim dinamičnim razponom.

nikon z 7II, nikon Z 6II, nikon nadgradnja, nikon fotoaparati, programska oprema nikon, strojna programska oprema za nikon, nadgradnja kikona

Strojno programsko opremo različice 1.10 za Z 7II prenesite tukaj.
Strojno programsko opremo različice 1.10 za Z 6II prenesite tukaj.

 

 Opombe:

 (1) Zmogljivost videosnemanja v surovem načinu RAW je plačljiva in se omogoči na Nikonovi pooblaščeni servisni točki. Fotoaparati Nikon Z 6II, kupljeni kot del novega osnovnega kompleta za videosnemanje, imajo to zmogljivost že omogočeno in (do)plačilo ni potrebno.

(2) Sfotoaparatom Z 7II lahko v načinu full-HD RAW videosnemanje poteka v formatu FX, v načinu 4K UHD RAW pa v formatu DX. S fotoaparatom Z 6II lahko v obeh načinih 4K UHD in full-HD RAW videosnemanje poteka tako v FX, kot DX formatu.

(3) Videosnemanje v surovem načinu RAW trenutno omogočajo zunanji snemalniki Atomos NINJA V in odslej še Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR ter 7" 12G HDR. Nikon ne jamči za možnost uporabe te zmogljivosti na drugih podobnih zunanjih snemalnikih (na dan 25. februar 2021). V formatu ProRes RAW je zagotovljena tudi združljivost z možnostmi nadzora vrednosti iSO in nastavitev beline v Applovem programu Final Cut Pro ver. 10.4.9 (ali kasnejši), kar razširja možnosti videografske postprodukcije v programu Final Cut Pro.

(4) Videozapis RAW v načinu 4K UHD/60p ni podprt.

(5) V prihajajoči nadgradnji strojne programske opreme še s strani Blackmagic Design bo podpora za fotoaparata Nikon Z 7II in Z 6II dodana zunanjim snemalnikom serije Video Assist 12G

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.