Kategorije Filtri Kaj te zanima?
0 0
0
Big Bang Info Računalništvo Poskrbite za udobno delo - izberite vrhunski računalniški stol UVI Chair
Računalništvo

Poskrbite za udobno delo - izberite vrhunski računalniški stol UVI Chair

Seznam vseh člankov
11.07.2017.

Vsak dan večina od nas sedi – doma ali v službi. Ker toliko časa preživimo v tem položaju, je potrebno poskrbeti, da bi bila ta drža za naše telo kar najmanj škodljiva, sedenje pa »zdravo« in udobno. Da bi se obvarovali pred poškodbami hrbtenice, je potrebno najti primeren stol, ki bo omogočal vse to.

Ste vedeli, da povprečen pisarniški delavec na stolu v svojem življenju sedi kar 85.000 ur, kar je nekaj več kot 9 let.

Investicija v kakovostni stol se še kako obrestuje, in čeprav tudi najboljši ne izničijo bolečin v hrbtu, pa jih vsaj omilijo. Še vedno mislite, da vaša zadnjica ne potrebuje kakovosti? UVI Chair stoli so zelo prilagodljivi, močni in udobni! Ker se tudi svet računalniških iger in e-športa čedalje bolj razvijata, ni nič presenetljivega, da tudi igričarji presedijo deset ali več ur na teden. Vendar lahko zaradi nepravilnega sedenja in nekakovostnih stolov, ki hrbtenici ne nudijo opore, tudi pri njih pride do kroničnih težav. Morda ne danes ali jutri, se bodo pa pojavile dosti prej, kot bi se drugače. Najpogostejše težave, s katerimi se srečujejo, so glavoboli, bolečine v vratu, ramenih, križu in kolenih.  Nastavitve stola so zelo pomembne za pravilno sedenje!V dobi intenzivnega razvoja igričarske industrije in sodobnega spletnega izobraževanja tudi vsi ostali vse več časa preživimo v primežih stolov. Uporaba nekakovostnih, cenenih bo na daljši rok gotovo vplivala na kvaliteto vašega življenja. Le kdo si želi sedeti z bolečinami? Vendar tudi nakup stola več ni preprosto opravilo. Kot vsakdo, si najbrž tudi sami želite dobiti čim bolj kvaliteten stol za tem manj denarja. Na izbiro je čedalje več znamk in tudi gaming stoli upravičeno pridobivajo na priljubljenosti. Čeprav so primarno narejeni za igralce iger, jih brez težav lahko uporabljamo tudi vsi ostali. Namenjeni so večurnemu sedenju in upoštevajo ergonomijo. Kot zanimivost obstaja tudi slovenska znamka igričarskih stolov – UVI Chair.  Zelo priljubljen stol med igirčarji, UVI CHAIR Gamer[/caption] Da bi izbrali pravilen stol, si moramo na začetku postaviti nekaj vprašanj. Za pravo udobje so pomembne naše navade sedenja, trdota stola, ergonomska oblika in dodatki, ki jih nekateri stoli ponujajo. A poglejmo si najprej, kako je sploh potrebno sedeti, da nam bo naša hrbtenica hvaležna.

Pravilno sedenje

Potisnite boke nazaj, kolikor se da

Če sedite na ravnem stolu s trdo podporo, zadnjico premaknite do zadnjega roba, ne bodite nagnjeni naprej. Hrbet in ramena naj bodo čim bolj ravna. Če sedite na stolu z mehko podporo ali kavču, imejte noge v celoti na tleh, hrbtenica naj bo ravna. Ramena držite, kolikor se da nazaj.

Ramena nazaj in raven hrbet

Kadarkoli sedite, imejte v mislih, da morate držati ramena, kolikor se da nazaj, hrbet pa naj bo raven, ne sključen. S časom lahko to povzroči kronične bolečine in glavobole.

Prilagodite višino stola glede na vašo višino

Sedež mora biti dovolj visok, da lahko imate noge v celoti na tleh in da so kolena v isti višini ali malo nižje kot boki. Če sedite prenizko, je hrbet bolj obremenjen, medtem pa se, če sedite previsoko, ramena hitreje utrudijo.

Če je mogoče, nastavite nagib naslonjala 100°–110°

Idealno naslonjalo ne bi smelo biti nameščeno povsem naravnost, ampak rahlo nad kotom 90°.

Poskrbite, da je celoten hrbet podprt

Dobri pasivni pisarniški stoli nudijo podporo za ledveni del in hrbtenico, tako da vas prisilijo, da sedite naravnost. Če vaš stol tega nima, si lahko blazino izdelate sami.

Prilagodite naslonjala za roke

Idealno so naslonjala za roke nameščena tako, da so ramena sproščena, zapestja pa na ravni tipkovnice. Seveda lahko naslonjala za roko mirno odstranite, če vam ne ugajajo, saj niso nujna za podporo so za zelo priporočljiva.  Pri podjetju UVI CHAIR se zavedajo kako zelo je pomembno udobje, nastavljivost in kvaliteta!

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu stola?

Velikost je pomembna. Če bomo kupili premajhen ali prevelik stol, ne bomo mogli izkoristiti prednosti, ki jih ponuja. Prav tako je potrebno vedeti, koliko prostora v sobi imamo in kako je miza z računalnikom zasnovana. Temu prilagodimo iskanje. Premisliti moramo, ali želimo kupiti stol z ročicami ali brez. Nekateri stoli omogočajo nastavitev naslonjal za roke po višini in levo ter desno. UVI stoli ponujajo vse to, če pa so vam ročice v napoto, jih lahko brez težav tudi odstranite. Priročne znajo biti za starejše ljudi in tiste, ki imajo težave s hrbtom, saj se lahko nanje naslonijo pri vstajanju in usedanju.  UVI CHAIR stoli so kvalitetno izdelani in uporabljajo najboljše materiale na trgu! Seveda je tudi izgled pomemben, ampak na dolgi rok je pomembnejša ergonomija. Ker so človeška telesa različna, ni nujno, da vam bo stol, ki ga priporočajo ostali, ugajal. Zato je pred nakupom vsekakor potreben tudi test. Če imate dostop do kiropraktika, ga lahko prosite, da vam slika obliko vaše hrbtenice. S to informacijo lahko lažje najdete stol, ki vas bo prisilil v pravilno držo.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7J6_0FdDR1I&feature=youtu.be

5 faktorjev, na katere morate biti pozorni ob nakupu stola

  1. Skoraj vsak stol na trgu je vsaj delno nastavljiv. Pri stolu si morate želeti več možnosti kot le prilagoditev višine in naslonjal za roke. Idealno naj bi bil stol nastavljiv v petih predelih, nekateri pa to številko ponesejo vse do štirinajst.
  2. Nastavljiva podpora za ledveni del. Bolečina v ledvenim delu vsekakor ni zabavna. Že vsak stol, vreden naziva, bo oglaševal podporo za ta del telesa. Kvaliteten stol bo šel še dlje in omogočal prilagajanje te podpore.
  3. Premični ali stacionarni stol. Če sedite za malo večjo mizo in se pogosto premikate, seveda potrebujete stol s koleščki. A tudi za manjšo mizo lahko to pride še kako prav. Vsekakor se tu splača investirati v malo bolj trpežen spodnji del, ki se zlahka pelje čez preprogo ali parket. Dobri stoli nudijo tudi možnost zamenjave uničenih koles in namestitev gume, ki je namenjena tršim površinam. Hiter pogled na splet vam bo povedal, da obstaja tudi več vrst koleščkov in kakšne se vam splača vzeti, glede na površino vašega doma.
  4. Vrtljiv glavni del. Tudi ta točka je podobna kot prejšnja, saj je vrtljivost glavnega dela kritična. Če se vaš stol ne obrača, se boste morali sami, kar lahko povzroči utrujenost in stres.
  5. Večina pisarniških stolov je izdelana iz sintetičnih materialov. Splošni uporabnik bo s tem zadovoljen, a poglejmo si, kako je s tem. Izbira pravega materiala je kot izbira obleke. Material, ki diha, bo dosti bolj udoben. Vsekakor želite tudi oblazinjenje, saj ne želite čutiti okvirja. Izbira materiala je prav tako pomembna kot ostali faktorji, na stolu se nikoli ne želite znojiti, zato so dražji stoli pogosto zasnovani tako, da vas hladijo, in medtem ko pravo usnjeno oblazinjenje vsekakor izgleda odlično, ni idealno za daljše sedenje. Večina naprednih stolov na trgu dandanes uporablja posebne materiale (PU umetno usnje), ki omogoča dihanje materiala.


UVI CHAIR stoli so zelo stabilni in varni! Profesionalna League of Legends igralca Roccat Phaxi in Splyce Mikyx na UVI CHAIR stolih. UVI CHAIR ga je popolnoma navdušil!

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.