Išči

PANKRTI - LP/RDEČI ALBUM

ID: 20989263
29,99 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Želite ponudbo za podjetje? 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od jutri, 9.5. naprej
Osebni prevzem - spletni nakup*
Brezplačno v izbrani poslovalnici z razpoložljivo zalogo  predvidoma od jutri, 9.5. naprej
Prodajalec: Big Bang
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka

Založba ZKP RTV Slovenija izdaja ponatis vinilne plošče Rdeči album skupine Pankrti v omejeni, oštevilčeni nakladi 500 kosov. Plošča je na voljo na kvalitetnem 180 g rdečem vinilu s posebej zanj restavriranimi posnetki in novim LP masteringom, dodan pa je še tekst publicista in glasbenega promotorja Igorja Vidmarja.

 

ZKP RTV Slovenija izdaja ponatis vinilne plošče Rdeči album skupine Pankrti v omejeni, oštevilčeni nakladi 500 kosov. Plošča je na voljo na kvalitetnem 180 g rdečem vinilu s posebej zanj restavriranimi posnetki in novim LP masteringom, dodan pa je še tekst publicista in glasbenega promotorja Igorja Vidmarja. Z vinilnim albumom prejmete tudi pretočno kodo, ki omogoča prenos skladb v digitalnem formatu. Plošča je prvič pri ZKP RTV Slovenija izšla leta 1984, na njej pa se nahaja ena njihovih najbolj znanih pesmi, Bandiera rossa. Ob njej na njem najdete še skladbe: Slavni razglas, Gora, Volkovi, Moja punca je vsak dan, Lokalne pizde, Sarajevo 84, Kaj nardit, Vodja, Oj! Oj! Oj!, Udarnik sle in Lov.

„Rdeči album je eden od kritikov leta 1984 označil za roza album, kar je sovpadalo s takratno držo ljubljanske intelektualno-progresivne struje na eni, ter hardcore drže na drugi strani, ki so Pankrte že pri svojih rosnih 29 letih označili za prodane stare prdce. Sledili so trendom iz Anglije, ki je takrat predstavila oi punk, bulerje in drogo. Take in podobne nazore je bil denimo kaj kmalu po začetku delovanja deležen tudi Novi rock, na katerem so prej omenjeni penati najraje za šankom Križank razpravljali o temu, kako je notri vse prodano in kaka pizda je organizator. Nehvaležna mladina. Rdeči album take kritike pomete pod preprogo in poleg narodne Bandiere rosse ponudi na prvo žogo klasike, kot so Gora, Udarnik sle in Slavni razglas, v bistvu pa na plošči ni ene šibke skladbe. Njeno avantgardnost in presežnost še najbolje ponazori orientalsko uspavana pesem Sarajevo 84 z verzom: »Zgodovina nas uči, da se znamo ljubit mi«, ki pa je bila mišljena kot opis nekakšne čudne atmosfere, ki je takrat že počasi prihajala v mesto. So pa zadeli z Lokalnimi pizdami, ki »prečešejo vse ceste, da bi koga prodale, za kos mesa človeškega, za krpo blaga, za mal dnarja tujega.« Minil je čas državnih ljubimcev in na tej plošči je moral iti vodja v lov in boj,“ je o albumu zapisal ML.

Tehnične podrobnosti
Zvrst albuma
slovenski izvajalci
Vrsta albuma
omejena izdaja, omejena izdaja
Število kosov v kompletu
1
Leto izdaje
2023
Založba
rtv slo
Cached: Wed, 08 May 2024 06:57:21 GMT