VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Nestrokovno o televizijski tehnologiji

Včasih je bilo nakupovanje televizorja precej enostavno, saj si izbiral le med črno-belim ali barvnim, ozkim ali širokim. Zdaj pa izbiraš med toliko različnimi tehnologijami, vendar še zmeraj zelo podobnimi.
 

Kot pravi komik Sašo Stare; ''Najti pravi TV je skoraj tako zakomplicirano, kot najti pravega prijatelja ali pa punco - ker TV je tak kot punca, mora ti dobro izgledati pa super je, če je smart.''
 

Z vsemi ostalimi podrobnostmi o televiziji in tehnologijami ti lahko pomagajo naši strokovnjaki v Big Bangu. Še preden pa se odločiš za posvet z njimi, si lahko pogledaš naš video, v katerem nestrokovno predstavljamo vse o televizijski tehnologiji.
 

 

QLED TELEVIZORJI

Televizorji QLED imajo vedno ploščo VA. To pomeni, da so črne barve zelo globoke, svetlost in kontrast pa zadostujejo za vsebino HDR. Omejen je le zorni kot, zato barve ob pogledu pod kotom rahlo izgubijo svetilnost in dobijo sivo meglico. Ko pa gledate televizorje QLED, boste opazili, da so izjemno nasičeni in barviti.

NANOCELL TELEVIZORJI

Televizorji LG NanoCell uporabljajo povsem drugačno tehnologijo. Tu se uporabljajo IPS plošče z različnimi osnovnimi značilnostmi. Tu je vidni kot precej širši, vendar črna barva ni tako globoka in enakomerna. Plošče IPS lahko zelo dobro obvladajo odseve in imajo dovolj svetlosti za boj proti številnim svetlobnim virom v sobi. Prikaz podrobnosti HDR je lahko pri NanoCell televizorjih precej težaven.

Zelo primerni so za zelo svetle prostore in gledanje televizije čez dan.

LASER TV

Laser TV ponuja boljšo kakovost slike zahvaljujoč novim tehnologijam laserskega in ultra kratkega projektorja. Laserji postajajo idealna zamenjava za žarnice UHP, ki se trenutno nahajajo v televizorjih z zadnjo projekcijo in prednji projektorji.

Po mnjenju strokovnjakov in strokovnih ocen so laserski televizorji manj škodljivi za naše oči. Zaslon nima elektromagnetnega sevanja, s tem pa varuje oči. Laserski televizorji so večinoma velike velikosti, z viri čiste svetlobe, svetlimi barvami in pristnostjo, podpirajo pa tudi ločljivost zaslona 4K.

 

OLED TELEVIZORJI

Poznana tehnologija, a gre za tehnologijo s posebnimi organskimi komponentami, ki ob prejetem toku zažarijo samostojno, sicer pa so lahko povsem ugasnjene. Takšni televizorji zato premorejo še boljše kontraste in povsem črne pike. Ker so precej tanjši in ker vir svetlobe ni postavljen tako globoko, je tudi idealni kot gledanja precej večji.

Najboljši televizorji OLED združujejo tehnologijo 4K in HDR. Našli boste tudi podporo za HDR10 + in / ali Dolby Vision ter HDR10 in HLG.

Cached: Sat, 15 Jun 2024 09:46:16 GMT