KLAUSBERG kuhalnik šunke 1,5L. Omogoča pripravo do ~1,5 kg mesnega izdelka naenkrat. Na strani lonca je vtičnica z luknjo, ki omogoča neposredno merjenje temperature mesa. V ta namen se uporablja trdno izdelan termometer iz nerjavečega jekla, idealen za peko različnih vrst mesa. Posebna lestvica natančno kaže idealno temperaturo pečenja perutnine, svinjine, teletine, jagnjetine in govedine. Temperaturno območje 0°C - +120°C. V kompletu so tudi vrečke iz folije, namenjene pršutarju, 10 kom v paketu. Uporaba vrečk olajša vlaganje mesa v posodo kot tudi odstranjevanje končnega mesnega izdelka. Mere pršutalnika: Premer izdelka: 10,5 cm Višina izdelka: 21 cm Pršutalnik je popoln pripomoček za domačo pridelavo narezkov, kot so šunke, svinjske krače ali mesnine. Domači izdelki zagotavljajo edinstven okus in zdrave sestavine, brez kemikalij. Upravljanje šunkare ni zapleteno: v šunkaro morate vstaviti namensko vrečko. Nato ga tesno napolnimo z mesom do 3/4 višine posode. Na koncu prepognite konec vrečke in nanj položite zgornji del naprave ter močno pritisnite. Pripravljen šunkar skupaj z mesom postavimo v lonec, ki ga do 3/4 višine naprave napolnimo z vodo. Mešanico je treba kuhati 2-3 ure pri 95 °C. Po navedenem času je treba napravo ohladiti in postaviti v hladilnik za najmanj 8 ur. Po tem času lahko uživate v okusu okusnega, domačega mesa.