VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

UAU trenutki z našimi najmlajšimi

Življenje je sestavljeno iz trenutkov. Dobrih in slabih, krajših in daljših. Hiter življenjski stil nas včasih prisili, da določena opravila preskočimo, jih opravimo čim hitreje ali s slabo voljo. S tem pa izgubljamo dragocen čas z našimi najljubšimi - čas z našimi malčki. 

Ja, saj vemo - umivanje zob pa res ne more biti zabavno. Tudi odnašanje smeti ne. Pa je res? Seveda ne, zabava nas lahko čaka na vsakem koraku, če si le dovolimo, da se nas dotakne! Oglej si ideje za preživljanje skupnega časa na zabaven in nenavaden način, za res UAU skupne trenutke. 

 

Klik do idej 

Ideje za preživljanje časa skupaj

Zobna nega na zabaven način

Kdo vse se je že spopadel s slabo voljo otroka zaradi umivanja zob? Kolikokrat pozabimo na to, ali preskočimo, ker smo preveč utrujeni za tak 'projekt'? Mami, oči, razumemo vaju. Zato smo pripravili nekaj idej, kako umivanje zob narediti zabavno in bolj prijazno. 

  • Umivanje zob povežemo z rutino, ki je otroku všeč. Na primer, vsak večer z otrokom med umivanjem zob naredita selfie (če uporabita različne filtre, bo še bolj zabavno!). Sliko lahko natisneta in izdelujeta Zoboalbum.
  • Zobe si umivamo skupaj. Otrok se uči po izgledu, zato si zobe vedno umivamo skupaj. Tako bo malčkom tudi lažje, če zobe umivamo skupaj, je to skupna aktivnost in ne zoprna naloga samo zanje. 
  • Iz umivanja zob ustvarimo igro. Igro si lahko izmislimo sami, ali pa si omislimo otroško zobno ščetko, ki ima svojo aplikacijo za otroke. Z njo si otroci zobe umivajo veliko raje, saj jih vodi skozi celoten proces, jih uči na zabaven način, hkrati pa za uspešno umivanje prejemajo nagrade. 

 

Klik do ščetk

 

Zaplešite skupaj

Otroci so naše bogastvo. Ampak včasih so lahko reeees zelo, zelo, zelo glasni. Pride trenutek, ko preprosto ne moreš več poslušat otroških pesmi ali njihove najljubše risanke. Najprej, dragi starši - to je povsem normalno. Imamo pa magično rešitev: slušalke! Ja, res. Pa ne samo, ker bo to prijazno do vaših ušes, ampak tudi zato, ker je lahko poučno. 

  • Zaplešite skupaj v tihem disku. To je super način, da otroci pokurijo odvečno energijo, hkrati pa je bolj prijazno do odraslih ušes. Vsak ima namreč svoje slušalke in svojo glasbo, zato vsak pleše na svoj ritem. Poskusite sami in zagotavljamo vam obilico smeha.
  • Posebna pesem za domača opravila. Otrok lahko pomaga pri sesanju in se uči drugih domačih opravil, pri tem pa posluša pesem, ki mu je res všeč. Obstaja pa eno pravilo - to pesem lahko posluša le ob točno določenih opravilih. 
  • Ugani, kaj govorim. To je zabavna igra, ki jo igrata dve (ali več) oseb. Ena oseba ima na glavi slušalke in posluša glasbo. Druga oseba nekaj pove. Cilj je, da oseba s slušalkami iz ustnic uspešno razbere, kaj želi sotekmovalec povedati. Ob igri se lahko še posnamete in se tako nasmejite še ob gledanju posnetkov. 

 

Klik do slušalk

Igranje, igranje, igranje

Ena najboljših lastnosti naših otrok je pristna otroška razigranost. Zaradi nje pa se hitro izgubijo v igri in pozabijo na okolico, še posebej, kadar igrajo igre na konzolah. Kar je včasih sicer super, da si lahko oddahnemo, lahko pa s tem izgubljamo skupne trenutke. Oglej si nekaj predlogov za igranje skupaj. 

  • Sestavite najvišji grad na svetu. Lahko je iz navadnih škatel, lahko pa iz Lego ali Duplo kock, vse, kar je pomembno, je da se potrudite narediti kar se da najvišji grad.
  • Rišite in pišite po zraku. Podobno kot pantomima, le da pojmov ne kažete s celim telesom, vendar po zraku rišete v roko. To lahko počnete sami, ali pa uborabite Pictionary Air, ki zagotavlja ogromno zabave.
  • Skupaj 'obrnite' vašo najljubšo igro. Kar je pomembno, je sodelovanje. Izberite torej igro za vsaj dva igralca in na vaši najljubši konzoli igrajte ure in ure. Naša najljubša je It Takes Two, ki je ne le zelo zabavna in otrokom prijazna, temveč zahteva tudi sodelovanje in pogovor med igralcema, da skupaj rešita naloge. 

 

Klik do iger in igrač

Cached: Sat, 20 Apr 2024 03:11:51 GMT