Ali imajo vsi izdelki v Big Bangu proizvajalčevo garancijo?

Vsi izdelki imajo proizvajalčevo garancijo, je pa seveda od proizvajalca in vrste izdelka odvisno, koliko časa garancija traja.

Kaj proizvajalčeva garancija nudi?

Gre za predpisano jamstvo proizvajalca naprave za odpravo napak, zamenjavo naprave, vračilo kupnine ali za drugo obliko varstva kupca v primeru, da naprava ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, ki so navedene v garancijskem listu.

Kakšne vrste dodanih zavarovanj še omogočate?

Izbiraš lahko med spodnjimi vrstami dodatnih zavarovanj:

Big Bang Kasko
Je storitev, s katero lahko napravam bele tehnike ter zabavne in hišne elektronike zagotoviš dodatno zaščito in zavarovanje za naključno škodo. 

Na voljo so naslednje možnosti: 
Dodatna zaščita in zavarovanje za naključno škodo - za svojo napravo lahko izbereš dodatno zaščito in zavarovanje za naključno škodo za obdobje 3 ali 5 let. Takšna zaščita presega trajanje garancije proizvajalca. Svojo napravo zaščitiš za primere morebitnih napak v izdelavi, materialu ali obliki, izračunu, servisiranju ali sestavljanju pri proizvajalcu, in/ali za poškodbo ali uničenje, ki je krito v zakonsko zahtevanem garancijskem roku proizvajalca, in hkrati za primere nepredvidenih poškodb. Zaščita je na voljo za naprave v vrednosti do 5.000 €. Dodatna garancija se k redni garanciji NE prišteje, temveč prične teči vzporedno.

Dodatna zaščita in zavarovanje za naključno škodo - za mobilne telefone - pri mobilnih telefonih lahko izbereš storitev, ki velja 2 leti, na voljo pa je za telefone v vrednosti do 1.000 €.

Zavarovanje za naključno škodo - če ima tvoja naprava že 5-letno garancijo proizvajalca, lahko izberete samo zavarovanje za naključno škodo za obdobje 5 let. Tako bo tvoja naprava zavarovana v primeru nepredvidenih poškodb.

Zaščita Plus
Zaščita Plus je zavarovanje, ki ga nudimo za elektronske naprave v vrednosti do 200 € ter za naprave bele tehnike v vrednosti do 2.500 € in ne vključuje naključne škode. Dokupiš lahko dodatno obdobje zavarovanja za 2 ali 3 leta po preteku obvezne proizvajalčeve garancije, do skupne zavarovalne dobe 4ih let.

 

Zakaj bi se odločil za nakup dodatnega zavarovanja?

Vsi smo že doživeli okvaro stroja tik po prenehanju garancijskega obdobja ali pa smo uspeli poškodovati električno napravo na način, da poškodba ni bila krita pod osnovno proizvajalčevo garancijo.  V primeru, da ob nakupu novega izdelka izberemo eno od Big Bang zavarovanj, se nam zgornje nevšečnosti ne bodo več dogajale.

Kot primer: menjava počenega stekla na pametnem telefonu lahko stane tudi do 90 €, v okviru Big Bang Kaska pa lahko za približno isto ceno pridobiš dodatno zaščito in zavarovanje za naključno škodo, in to za obdobje kar 2 let. 

 

Kakšna je razlika med redno garancijo, Kasko zavarovanjem in Zaščito plus?

Redna garancija je predpisano jamstvo proizvajalca naprave za določeno število let.

Zaščita Plus je dodatno obdobje zavarovanja za 2 ali 3 leta po preteku obvezne proizvajalčeve garancije, do skupne zavarovalne dobe 4ih let, ki ne vključuje naključne škode.

Big Bang Kasko pa je dodatna zaščita izdelka in zavarovanje izdelka za naključno škodo za obdobje 3 ali 5 let.