Zrak vsebuje kisik, ki povzroča oksidacijo vina in po določenem času zmanjša intenzivnost okusa. Z vakuumiranjem lahko slednje preprečite, tako da enostavno odstranite zrak iz steklenice. Če vino dodatno zaščitite pred svetlobo in hranite ohlajeno v hladilniku, bosta okus in aroma ohranjena še dlje. Dobre kapljice tako zagotovo ne boste zlili stran. Primerno le za vakuumske naprave Solis. 2 zamaška za steklenice Za uporabo z napravo za vakuumiranje. Zapiranje vinskih steklenic Za daljši užitek pri pitju. Enostaven za uporabo Zamašek namestite na odprtino steklenice. Nato cevko povežite na napravo za vakuumiranje in jo pritisnite z gumijastim koncem na sivi ventil zamaška. Za večkratno uporabo Cela steklenica vina se redko spije v enem večeru. Enostavno čiščenje Preprosta uporaba za veliko užitkov. Vključuje komplet za povezovanje cevke Cevko povežite na napravo za vakuumiranje in jo pritisnite z gumijastim koncem na sivi ventil zamaška. Zrak v steklenici se izsesa, kar ustvari vakuum.