VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Aktualna ponudba

Prenosni projektorji za na dopust

Velikost je pomembna

Velikost televizorja je seveda pogojena z dolžino diagonale. Prostor je potrebno najprej izmeriti in poiskati ustrezno diagonalo.

Dobra slika rabi dober zvok

Dober televizor in kvaliteten soundbar sta popoln par. Skupaj ustvarjata magično vzdušje domačega kina, ne glede na to, ali gledaš filme ali športne dogodke.

Koliko si pripravljen/-a odšteti za fantastično filmsko izkušnjo? 

Kako izbrati med različnimi tehnologijami?

Včasih je bilo nakupovanje televizorja precej enostavno, saj si izbiral le med črno-belim ali barvnim, ozkim ali širokim. Zdaj pa izbiraš med toliko različnimi tehnologijami, vendar še zmeraj zelo podobnimi.
 

Z vsemi podrobnostmi o televiziji in tehnologijami ti lahko pomagajo naši strokovnjaki na spletu ali v poslovalnicah. Še preden pa se odločiš za posvet z njimi, si lahko pogledaš naš video, v katerem nestrokovno predstavljamo vse o televizijski tehnologiji.

 

 

QLED TELEVIZORJI

 V primerjavi s klasičnimi LED LCD zasloni je prednost QLED televizorjev je predvsem močnejša svetilnost in širši spekter barv, zato jih priporočamo predvsem za svetlejše prostore

Cenovno imajo zelo širok razpon in različne tehnologije osvetlitve zaslona, kar v praksi pomeni, da imajo dražji modeli tudi bistveno boljši kontrast, nivo črnine in odzivni čas.

 

Izberi QLED

OLED TELEVIZORJI

Poznana tehnologija, a gre za tehnologijo s posebnimi organskimi komponentami, ki ob prejetem toku zažarijo samostojno, sicer pa so lahko povsem ugasnjene. Takšni televizorji zato premorejo še boljše kontraste in povsem črne pike. Ker so precej tanjši in ker vir svetlobe ni postavljen tako globoko, je tudi idealni kot gledanja precej večji.

Najboljši televizorji OLED združujejo tehnologijo 4K in HDR. Našli boste tudi podporo za HDR10 + in / ali Dolby Vision ter HDR10 in HLG.

Kako izberem pravi televizor zase?

Ko kupuješ televizor, se je včasih v poplavi ponudbe kar težko znajti. Brez skrbi, tukaj smo, da ti pomagamo. Ne glede na to, ali iščeš televizor, primeren za družine, za v prvo skupno stanovanje ali za nekoliko starejše oči - skupaj bomo našli pravega.

Popolni televizorji za družine

Najlepše je, ko se cela družina po napornem tednu skupaj zbere pred televizorjem za pravi družinski filmski večer. Za prave užitke ob gledanju pa je pomembno, da izberemo pravi televizor. 

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri družinskega televizorja?

 • Dovolj velika diagonala. Priporočamo diagonale od 48'' naprej. 
 • Dober zvok. Tukaj ni pomembna samo glasnost, ampak predvsem jasnost zvoka. 
 • Cena. Pomembno je, da najdemo pravo razmerje med kakovostjo in ceno.
 • Dodatne finkcionalnosti: Smart TV, Netflix podpora in podobno.

 

Vsi TV-ji za družine

Najboljša izbira za mlade pare

Vi poznamo občutek prve ljubezni, ki vodi do prvih skupnih korakov v življenju. Prva skupna selitev je lahko stresna, še posebej, če je potrebno kupovati tudi opremo. Zato smo za mlade pare pripravili UAU nabor televizorjev, ki ne bodo zlomili denarnice, hkrati pa bodo prve (in vse nadaljnje) večere na skupnem kavču naredili res posebne.

Kako izbereva pravi televizor za skupno stanovanje?

 • Diagonala v primerjavi s ceno. Priporočamo TV večjih diagonal, vendar z nekoliko nižjo ceno.
 • Cena. Nekoliko nižja cena ne bo nujno vplivala na kakovost televizorja. 
 • Dober zvok. Tukaj ni pomembna samo glasnost, ampak predvsem jasnost zvoka. 
 • Dobro delovanje. Najbolj pogosti so pametni televizorji, z operacijskim sistemom, ki omogoča enostavno povezovanje z drugimi napravami, seveda pa ne pozabimo na Netflix za bolj prijetne večere.

 

Vsi TV-ji za mlade pare

Za prave gamerje

Vsak pravi gamer ve, da igralna izkušnja ni popolna brez dobrega televizorja. S pravo izbiro je igranje ne samo lažje, temveč bolj prijetno in uspešno. Temu dodaš še slušalke z mikrofonom in zmaga je zagotovljena!

Kako izberem televizor za gaming?

 • Dobro delovanje in hiter osvežitveni čas s 120Hz zaslonom.
 • Nizek odzivni čas. Tako bo igra tekla bolj gladko, možnosti za napake pa bodo manjše.
 • Možnost priklopa. Priporočamo najnovejše HDMI 2.1 priklope za boljše povezovanje.
 • Osveževanje povezave. Pomemben je dober VRR, ki bo omogočil boljšo povezavo med konzolo in televizorjem, kar je še posebej pomembno za igranje na PS5 ali XboX Series X konzolah.
 • Dobra grafika. Tukaj zelo pomaga Nvidia Sync, ki pomaga prikazati bolj jasno in realno sliko.

 

Vsi TV-ji za gamerje

Veliki zasloni za starejše uporabnike

Tukaj niso več pomembne le napredne funkcije, ki so pogosto lahko kompleksne za uporabo. Pomembno je, da je televizor kakovosten, vendar za uporabo preprost, da je slika jasna in zvok dovolj močan. 

Kako izbrati televizor za starejše uporabnike?

 • Cena. Pomembno je, da je televizor dovolj ugoden, hkrati pa cena ne vpliva na kakovost.
 • Enostavna uporaba. Funkcije morajo biti jasne in preproste, kar pa ne pomeni, da televizor nima naprednih funkcij - pomeni le da mora biti sistem uporabniku prijazen, še bolje pa je, da je jezik slovenski.
 • Velikost. Ja, velik TV lahko dobiš tudi za malo denarja. Velik zaslon pa bo olajšal gledanje in poskrbel, da nihče ne bo spregledal niti najmanjše podrobnosti.
 • Jasen zvok. Glasnost je sicer pomembna, še bolj pa je pomembna jasnost zvoka, ki ga TV oddaja. Zato je zelo pomembno, kje so pozicionirani zvočniki in kako oddajajo zvok. 

 

Vsi TV-ji za starejše

Za nadebudne študente

Najboljša sprostitev po faksu je huda serija (in kozarec piva?). Za v študentsko sobo ali stanovanje, ki si ga deliš s cimri, ne potrebuješ najboljšega televizorja na svetu, tudi ne največjega. Pomembno je, da je slika dobra in da podpira veliko aplikacij.

Kako izbrati televizor za študente?

 • Cena. Za študentsko sobo ali stanovanje ni potrebno kupovati najdražjih televizorjev. Cena je lahko ugodna, pa to ne bo vplivalo na kvaliteto.
 • Funkcionalnosti. Izbiraj med različnimi Smart TV modeli, ki poleg gledanja televizije omogočajo še igranje iger, dodatne aplikacije in predvsem Youtube.
 • Netflix, seveda. Televizor naj ima vgrajeno Netflix aplikacijo za lažjo in hitro gledanje filmov in serij, še posebej, če nimaš namena gledati rednih televizijskih programov.

 

Vsi TV-ji za študente

Največja kakovost za filmske navdušence

Če si tehnološki navdušenec ali navdušenka, so tvoja pričakovanja ob nakupu televizorja seveda večja. Od televizorja si želiš več. Brez skrbi, tudi zate bomo poskrbeli.

Kaj je pomembno pri izbiri?

 • Najnovejše tehnologije. Vsako leto lahko spremljamo raznorazne novosti, ki jih v novih modelih predstavijo priljubljene blagovne znamke.
 • Najboljša povezljivost. Še posebej pomembna je najnovejša eARC povezljivost.
 • Najnovejši HDR standardi. S svojim izbranim HDR standardom bo slika natančno takšna, kot si je želiš.
 • Najboljši zvok. Izkušnja gledanja brez dobrega zvoka seveda ne bi bila prava.

 

 

Vsi TV-ji za najzahtevnejše

 

Cached: Sat, 02 Mar 2024 06:57:11 GMT