Svetovanje
Kategorije Filtri Izberi kategorijo
0 0
0
Big Bang Info Računalništvo Preklopite na tiskanje brez kartuš
Računalništvo

Preklopite na tiskanje brez kartuš

Seznam vseh člankov
07.07.2021.

Kartuše s črnilom so znane po kratki življenjski dobi in zelo visokih cenah. Zdaj, zahvaljujoč rezervoarjem za črnilo, obstaja alternativa, ki ni samo cenejša, ampak tudi dolgoročno boljša za okolje.

Kako tiskati s črnilnimi posodami?

Uporaba rezervoarjev za črnilo ni preveč drugačna od uporabe tradicionalnih tiskalnikov s kartušami za črnilo. Preprosto napolnite posode s črnilom v tiskalniku in začnete tiskati kot običajno. Ključna razlika je v tem, da kartuš s črnilom ni potrebno kupovati in zamenjati vsakič, ko jih zmanjka.

Polnilne posode s črnilom ali kartuše?

Jasna prednost pred običajnimi tiskalniki s kartušami je, da zaradi velike količine rezervoarjev s črnilom ni treba tako pogosto polniti. Običajno lahko v en rezervoar vstavite 70 do 140 ml črnila. Za primerjavo, običajna kartuša s črnilom vsebuje le 5 do 15 ml črnila, kar pomeni, da lahko natisnete več strani z rezervoarjem kot s standardnim tiskalnikom. Tiskalniki s polnilnimi posodami so primerni tudi za porabnike, ki natisnejo dva do tri tisoč strani. Druga ključna prednost so skupni stroški, posode s črnilom stanejo manj, približno 1 cent na stran.

Kaj je treba upoštevati pred nakupom?

Vnaprejšnji stroški tiskalnikov s posodami za črnilo so lahko večji od običajnih tiskalnikov. Dolgoročno pa se ta naložba splača, ker je kupovanje črnila zaradi svoje velikosti redko potrebno. Tudi črnilo je veliko bolj dostopno.

Pomembno je upoštevati tudi osnovno opremo, ki jo potrebujete za obe možnosti tiskanja. Ne glede na vrsto barvila, kartuše ali rezervoar, so vsi tiskalniki ob prvem nakupu popolnoma napolnjeni s črnilom. A čeprav je zagonska kartuša dovolj le za približno 100 strani, lahko črnilne posode natisnejo do 11.000 strani. Če bi z vložkom tiskali enako količino strani, bi morali v kartuše vložiti približno 1600 €.

Rezervoarji, ki jih je mogoče ponovno napolniti

Črnilo, ki ga je mogoče ponovno napolniti, je na voljo v plastenkah s črnilom, ki jih je enostavno uporabiti za polnjenje rezervoarjev za črnilo. Upoštevati je treba, da je treba steklenice popolnoma izprazniti v rezervoar, tako da tiskalnik ve, kdaj je treba črnilo napolniti. Rezervoar lahko z zunanje strani tudi vidite in si še vizualno predstavljate raven črnila.

Boljše za okolje

Medtem ko običajna tiskarska oprema povzroča veliko količino odpadkov iz plastike, rezervoarji za črnilo zmanjšajo ta vpliv na okolje, s tem, da ni potrebno odstranjevati kartuš vsakič, ko jih menjate.

cenejše tiskanje, okolju prijazno tiskanje in printanje

Epson EcoTank - prvi te vrste

Kot prvi dobavitelj brizgalnih tiskalnikov z rezervoarji za ponovno polnjenje se je Epson leta 2014 z EcoTank uveljavil kot vodilni na nemškem trgu. Zahvaljujoč visoki kakovosti uporabljenega črnila lahko z napravo tiskate do tri leta s povprečnim obsegom tiskanja 140 strani na mesec - šele nato je treba črnilo napolniti.

Tudi stroški na stran so izredno nizki - 400 strani stane manj kot evro. Če so rezervoarji prazni, so na voljo steklenice s črnilom Epson Original velike velikosti, ki jih lahko napolnite za manj kot 10 evrov.

Eden izmed tiskalnikov družine EcoTank je EPSON EcoTank ITS L3150, ki omogoča brezžično povezavo z WiFi in WiFi direkt in ločljivost tiskanja 5760x1440.

Idealno za domačo in pisarniško uporabo

Paleta tiskalnikov EcoTank ponuja širok spekter funkcij za domačo in pisarniško uporabo, vključno z obojestranskim tiskanjem, tiskanjem A3+, pomnilniško kartico SD in prilagodljivimi povezavami, kot sta WiFi ali Ethernet, odvisno od modela. Zahvaljujoč Epson Connect lahko tiskalna opravila nadzirate kjer koli s pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali namiznim računalnikom.

epson tiskalniki, tiskanje brez kartuš, kako tiskati brez kartuš, printerji epson, tiskalnik epson ecotank, poceni tiskanje, poceni printanje, cenejše tiskanje

Polnilna črnila

V Big Bangu najdete tudi vsa potrebna polnilna črnila. Črno za vse črno-bele dokumente, za barvaste pa potrebujete kombinacijo treh stekleničk, cyan, magenta in yellow. Tiskalnik nato sam nameša ustrezne barve in natisne vaše datoteke

Tehnologija tiskanja brez toplote

Ne moremo se izogniti dejstvu, da se soočamo z globalno podnebno krizo. Če se stvari ne spremenijo, bo v ekosistemu našega planeta kmalu prišlo do drastičnih sprememb. Ena od stvari, ki jih lahko spremenimo, je način porabe energije.

Pri izgorevanju fosilnih goriv za proizvajanje elektrike nastanejo ogromne količine izpustov CO2. V tem trenutku moramo kot podjetja in posamezniki ukrepati glede varčevanja z energijo in začeti uporabljati obnovljive vire energije. Izbrati trajnostno ni več možnost, temveč nuja.

Zagotoviti moramo svet brez segrevanja

Preklopite na tehnologijo tiskanja brez toplote za nizko porabo energije. Celo male spremembe lahko pomagajo. Če bi vsakdo na planetu naredil eno majhno spremembo, ima to lahko izjemno velik pozitiven učinek. Začnimo stran za stranjo in skupaj spremenimo zgodbo.

Tiskalnike in črnila Epson pa lahko osvojite tudi v Big Bangovi Veliki nagradni igri! Velika nagradna igra je edinstvena priložnost, v sklopu katere bomo dvema srečnežema opremili dom z izdelki v vrednosti 5.000 €, zraven pa bomo podarili tudi več manjših nagrad. Vsaka stranka, ki bo opravila nakup nad 100 € se bo uvrstila v žreb za nagrade (100 € nakupa pomeni ena srečka za sodelovanje, za člane našega Kluba Big Bang pa 100 € pomeni dve srečki za sodelovanje).

Velika nagradna igra bo potekala od 16. junija do 15. avgusta, v tem času pa bomo izvedli dva žreba.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.