Kategorije Filtri Kaj te zanima?
0 0
0
Big Bang Info Zdravje in nega Udobna, varna in dolgotrajno učinkovita depilacija za kožo brez dlačic - Philips Lumea IPL
Zdravje in nega

Udobna, varna in dolgotrajno učinkovita depilacija za kožo brez dlačic - Philips Lumea IPL

Seznam vseh člankov
23.05.2017.

Bodite letošnje poletje brez skrbi. Poskrbite za dolgotrajno, varno in udobno depilacijo za kožo brez dlačic s Philips Lumea IPL laserskim odstranjevalcem dlačic. Spoznajte njegovo delovanje in vse prednosti. 

Verjetno je med nami bolj malo žensk, ki si ne bi želele svilnato gladke kože brez odvečnih dlačic. Prav tako je težko najti tako, ki uživa v voskanju, depiliranju ali britju. Za večino žensk to predstavlja neprijetno opravilo, ki se ga je v primeru britja potrebno lotevati tudi večkrat na teden, zlasti v poletnih dneh. Druge pa so že odkrile nebolečo, dolgotrajno in učinkovito metodo, kako preživeti poletje (in tudi zimo!) brez odvečnih skrbi glede poraščenosti nog, rok, obraza ter področja bikini ali pod pazduhami. Se vam zdi dolgotrajno gladka koža v le nekaj korakih nedosegljiva? Berite dalje in se prepričajte, kako do 92 % manj poraščene kože v že 3 varnih in udobnih korakih doma! philips lumea

Kaj je IPL in kako deluje odstranjevalec dlačic s to tehnologijo?

Verjetno ste že slišale za relativno razširjeno in učinkovito metodo odstranjevanja dlačic z laserjem v dermatoloških centrih. Tehnologija, ki se uporablja tam, se je izkazala za učinkovito metodo dolgotrajne (a ne doživlejnjske) odstranitve dlak, a je hkrati tudi draga ter precej specifična, saj jo lahko uporabljajo le izkušeni profesionalci oziroma zdravniki. philips-lumea-ipl Pri Philipsu so se odločili, da tehnologijo odstranjevanja dlačic s pomočjo svetlobe prilagodijo tako, da bo varna za uporabo tudi doma, brez sklepanja kompromisov pri varnosti in učinkovitosti. V tesnem sodelovanju s profesionalnimi dermatologi so skozi več kot 15-letne raziskave razvili znanje, s katerim lahko zagotavljajo, da odstranjevanje dlak z laserjem sorodnim IPL-aparatom Lumea izpolni pričakovanja uporabnic in je varen za uporabo doma. Depilacija z intenzivno pulzno svetlobo (IPL) deluje tako, da aparat dlake osvetli z nežnimi svetlobnimi impulzi različnih valovnih dolžin. Melanin (pigment) v dlakah svetlobo vpija, ta pa se pretvarja v svetlobno energijo, ki v lasnih koreninah spodbudi fazo mirovanja mešičkov. To pomeni, da dlake naravno odpadejo, ponovna rast pa je posledično za nekaj časa zamaknjena, kar uporabnici zagotavlja dolgotrajno svilnato gladko kožo. Rezultat nato vzdržuje s ponovitvijo preprostega tretmaja na nekaj tednov, ki traja le 15 minut.

Je IPL-odstranjevalec dlačic primeren zame?

Dejstvo je, da vsak tip kože zahteva različno nego. Najprej se je seveda potrebno prepričati, ali bo IPL-odstranjevalec dlačic za domačo uporabo res deloval tako, kot mora – da bo torej varno in učinkovito odstranil dlačice. Učinkovitost svetlobnih odstranjevalcev dlak je namreč odvisna od količine melanina (barvnega pigmenta) v dlakah, zato lahko preprosto preverite, ali bo aparat IPL deloval na vaši koži. philips-lumea-ipl Depilator IPL, kakršen je Philipsova Lumea, lahko uporabljate, v kolikor je barva dlačic na vašem telesu temno blond, rjave ali črne barve. V primeru sivih, rdečih ali zelo svetlih dlačic pa katerikoli IPL-aparat ne bo učinkovit. Prav tako se uporaba odsvetuje ljudem z zelo temno kožo. Zato velja pravilo: bolj kot so dlačice temne in koža svetlejša, bolje bo tretma s sistemom IPL deloval. Da ocenjevanje, kateri ten kože imate, ne bo prezahtevno opravilo, novo Philips Lumeo Prestige odlikuje poseben senzor, ki to opravi za vas. Senzor SmartSkin namreč priporoča najboljšo nastavitev za izbrani del telesa, da bo odstranjevanje dlačic zares uspešno in varno. Odstranjevalca dlačic IPL ne smejo uporabljati ženske z vnetji in poškodbami kože ter bolezenskimi stanji, kot so kožni rak, lupus, motnje strjevanja krvi, bolezni imunskega sistema, epilepsija ter alergija na svetlobo. Prav tako je uporaba IPL-naprav prepovedana na področju ob piercingih, tetovažah in permanentnih make-upih ter osebam s srčnim spodbujevalcem, nosečnicam in doječim materam. Osebe, ki jemljejo zdravila, ki povečujejo občutljivost na svetlobo, pa se morajo pred uporabo obvezno posvetovati z zdravnikom.

Varno

Svojo kožo vsakodnevno izpostavljate tako zunanjim dejavnikom, kot tudi mnogim pogledom, zato je popolnoma razumljivo, da jo želite zaščititi. V kolikor boste dosledno upoštevali priložena navodila in napotke za uporabo, so kakršnekoli skrbi odveč. Zaradi temeljitih raziskav, opravljenih na preko 2000 uporabnicah v številnih državah sveta pod vodstvom priznanih strokovnjakov na področju dermatologije, Philips zagotavlja, da je izdelek Lumea varen, v kolikor se držite navodil za uporabo. Prav tako so skrbi glede škode ob dolgotrajni uporabi povsem odveč, saj se ta tehnologija uporablja že od leta 1997 in doslej ni zabeleženega nobenega primera stranskih učinkov ali poškodb zaradi njene uporabe. Seveda pa aparat Philips Lumea izpolnjuje vse varnostne predpise za domače aparate. philips lumea laserski odstranjevalec dlačic Z določenimi IPL-odstranjevalci dlačic, kot je Philips Lumea BRI956, je tudi odstranjevanje dlačic na obrazu popolnoma varno. Obrazna koža je namreč občutljivejša in bolj izpostavljena soncu, poškodbe pa lahko preprečite s posebnim nastavkom za obraz z UV-filtrom, ki preprečuje morebitno večjo možnost poškodovanja kože. Z aparatom, ki ima takšen nastavek, lahko varno odstranite nezaželene dlačice na ličnicah, zgornji ustnici in bradi, ni pa primeren za obrvi.

Udobno

Varno se počutite takrat, ko vam je udobno. Zato je domača uporaba IPL-aparata več kot privlačen izgovor za razvajanje v udobju doma, najnovejši aparat pa lahko zaradi posebne zasnove uporabljate tako žično kot brezžično. Nič več nerodnega lovljenja kabla – odločitev je popolnoma v vaših rokah. Poleg tega, da je Philips Lumea BRI956 edini IPL za domačo uporabo, ki ga lahko uporabljate žično ali brezžično, ga odlikujejo tudi edinstveni nastavki, ki se prilagajajo vsakemu delu telesa, kar omogoča zares učinkovito obravnavo želenega predela. Nastavek za obraz ima ravno okence s posebnim UV-filtrom, nastavek za telo je vbočen, medtem ko sta nastavka za pazduhe in bikini predel izbočena.

Cenovno ugodno? Ko seštejemo stroške, je!

Cene aparatov IPL se razlikujejo glede na proizvajalca in model. Ponudba na trgu je bolj pestra, kot bi morda pričakovali. Ker gre za nakup naprave, ki stane nekaj 100 evrov, lahko govorimo kar o investiciji. Zato je vredno premisliti, v kaj boste investirali, da se bo ta tudi izplačala. Zato izbirajte blagovne znamke, katerim zaupate in ki so preverjene ter ponujajo največ. Morda se zdi začetna investicija v IPL-odstranjevalec dlačic kar visoka, vendar je v primerjavi z obiskom lepotilnih salonov zanemarljivo nizka in se zelo hitro povrne. Prav tako, če ocenite stroške in vaš vloženi čas za britje večkrat tedensko v roku dveh desetletij, kolikor traja okvirna življenjska doba IPL odstranjevalca dlačic Philips Lumea BRE956, s katero pa se depilirate le še vsakih 6-8 tednov po cca. 15 minut, hitro vidimo, da strošek ni več visok. Četudi zasledite posebej ugodno ponudbo lepotilnega salona, imejte v mislih, da cena navadno velja le za eno področje telesa ter da z enim obiskom ne boste trajno odstranile vseh dlačic. Vedno bo potrebnih več tretmajev, na koncu katerih bo koža morda res svilnato gladka, vendar je spet vprašanje, kako dolgo. Tretmaje je namreč treba ponavljati, saj trajne oblike depilacije še nismo odkrili. Ravno tako bodite pozorni na različne modele IPL-sistemov za domačo uporabo. Ti se razlikujejo po življenjski dobi, področjih delovanja oziroma priloženih nastavkih, tehnologijah za zaznavo odtenka kože ter žičnem ali brezžičnem delovanju, ki vam omogoča večjo svobodo in udobje pri uporabi. Pozorni bodite tudi pri odločitvi glede izbire modela, da nekatere IPL-naprave uporabljajo zamenljive sijalke in so cenovno sprva privlačne, vendar lahko navedeni strošek kar hitro preseže ceno najdražjih modelov.

Učinkovito

Da bo odstranjevanje dlak z odstranjevalcem dlačic IPL kar najbolj hitro in učinkovito, je treba predele, ki jih želite depilirati, najprej dobro očistiti, morda kar s pilingom, in nato še obriti. To bo svetlobnim pulzom prek melanina v preostanku dlačice v mešičku omogočilo najboljši dostop do korenine dlake, ki bo posledično prešla v fazo mirovanja. Epilacija torej ni priporočljiva, saj tako odstranite dlako s korenino vred, kar bo onemogočilo učinkovito delovanje svetlobe na korenino. philipslumea5 Uporabo IPL-odstranjevalca dlačic med kliničnimi preizkusi ni nobena ženska opisala kot boleče, če so na svoji Philips Lumei uporabljale pravilno nastavitev glede na tip kože in bravo dlačic. Nekaj jih je sicer navedlo kratkotrajne občutke toplote, bodljikavosti in srbenja, zato je priporočljivo, da opravite nekaj preizkusov osvetlitev z najnižjo priporočeno nastavitvijo blizu predela, na katerem želite odstraniti dlačice. V kolikor je uporaba prijetna, lahko intenzivnost svetlobe povečate, sicer pa uporaba nikoli ne sme postati neprijetna. Tretmaje izvajajte na 2 tedna in jih tako pogosto philipslumea6ponavljate toliko časa, dokler dlačice še rastejo. Do 92 % manj poraščene kože je mogoče zaznati že po samo 3 tretmajih, za dolgotrajno gladko kožo pa tretma, kljub temu, da vam dlačice še ne rastejo, ponavljate na približno 6-8 tednov. Število ponovitev ob začetku uporabe je lahko tudi manjše, vendar pa je to odvisno od posameznice, saj je aparat IPL učinkovit takrat, ko dlačico ujame v začetni fazi njene rasti. Zato ne nasedajte obljubam o takojšnji in trajni odstranitvi dlačic s tehnologijo IPL in preverite drobni tisk. Odstranjevanje dlačic z IPL-odstranjevalcem dlačic Philips Lumea tudi ni zamudno opravilo, saj je povprečen čas tretmaja na spodnjem delu nog 8,5 minut, okoli bikinija 4 minute, pod pazduhami 2, nad zgornjo ustnico pa bo tretma trajal le minuto.

Nenazadnje pa še...

... zamenjajte odvečne skrbi zaradi poraščenosti za bolj prijetne poletne misli. Uživajte v popolni svobodi že to poletje z IPL odstranjevalcem dlačic Philips Lumea BRE956, ki je poleg enostavne žične in brezžične uporabe, posebnega senzorja za varno uporabo ter edinstvenih nastavkov tudi malce naša. Nova Philips Lumea je namreč narejena v Sloveniji!

Dermatologinja o odstranjevanju dlačic z IPL-tehnologijo

Koža mora biti pred postopkom temeljito očiščena in obrita. Jakost sevanja izberite glede na fototip kože. Ne obsevajte je dvakrat na istem mestu, saj s tem ne povečate učinkovitosti, temveč le verjetnost neželenih učinkov. Uporaba se odsvetuje neposredno po fizični aktivnosti, vroči kopeli in v primeru razdražene in vnete kože. Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije

 

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.