Kategorije Filtri Izberi kategorijo
0 0
0
Big Bang Info Zvok in slika Avdio se spreminja in doživlja novo pomlad.
Zvok in slika

Avdio se spreminja in doživlja novo pomlad.

Seznam vseh člankov
11.04.2016.

Avdio glasbeni sistemi so bili v preteklih petih do desetih letih dokaj pozabljeni tako s strani potrošnikov, kot proizvajalcev. Proizvajalci so tako večinoma nergali kako prodaja avdio izdelkov počasi, a stabilno pada. Problem je bil, da so se tega stanja kar privadili in niso želeli stopiti iz obstoječih tirnic. Na strani potrošnika so bili to časi digitalizacije televizije, prihoda pametnih naprav, tabličnih računalnikov, pametnih telefonov in družabnih omrežij. Zdelo se je, da so se potrošniki vzljubili vse te novosti na trgu pametnih naprav in tudi sami pozabili na pomembnost, ki jo ima glasba v našem življenju. Glasba je postala z digitalizacijo (MP3, WAW) vse lažje dostopna, vendar pa je kakovost poslušane glasbe močno padla.

Čas za spremembe

Proizvajalci so v zadnjih dveh letih le stopili iz svojih udobnih zavetij in se podali v neznano. Tako je prišel čas za spremembe. Potem, ko se je evforija okrog pametnih naprav polegla smo tudi potrošniki ugotovil, da je kakovost poslušane glasbe še kako pomembna. Glasba ima veliko pozitivnejših učinkov, v primerjavi s sodobnimi pametni napravami, ki na nas včasih delujejo stresno. Glasba pomirja, oživlja in osrečuje. Če pa je kakovost poslušane glasbe na visokem nivoju, nas to nedvomno navdušuje in v nas sproža prijetne občutke. Nekateri proizvajalci avdio sistemov so že pogumno stopili v nov svet, kjer smo potrošniki vseskozi povezani v svetovno omrežje in kjer je digitalna glasba dostopna na vsakem koraku.

shutterstock_258780473

Prenosni pametni bluetooth zvočniki

NOVI CHARGE 2 LIFESTYLENajprej so velik prodajni bum doživeli prenosni bluetooth zvočniki. Enostavna povezljivost preko bluetootha in kakovosten zvok je vse kar potrebujemo, da je glasba vedno z nami, kjer koli že smo. Bluetooth zvočniki so v zadnjih letih močno napredovali predvsem na področju kakovosti zvoka, dizajna, priročnosti in kapacitete vgrajenih polnilnih baterij. Večina jih danes ponuja kar 10 do 15 ur užitkov ob priljubljeni glasbi z enim polnjenjem. Največji in najboljši proizvajalci vsako leto menjajo  in dopolnjujejo svojo ponudbo, da zadovoljijo željam potrošnika po novih produktih. JBL bluettoth zvočniki so s svojim inovativnimi oblikovalskimi dosežki, kakovostjo zvoka in vgrajenimi materialov postali med najbolj iskanimi prenosnimi zvočniki tako v Evropi, kot v Sloveniji.

Hi-Fi in Multiroom

Proizvajalci Hi-Fi komponent so prav tako ugotovili, da morajo nekaj močno spremeniti. Yamaha, eden največjih proizvajalcev Hi-Fi ojačevalcev in AV sprejemnikov je v zadnjih treh letih večkrat zamenjala svojo prodajno ponudbo, kot prej v 15 letih. Spremembe so vodilo razvoja in ravno s spremembami in prilagoditvijo ponudbe modernemu »online« potrošniku je YAMAHI uspel ponoven preporod. Njihov način povezovanja glasbenih sistemov v en velik povezani svet se imenuje Musiccast. Musiccast enostavno pomeni, da lahko s pomočjo brezplačne aplikacije preko tablice, telefona upravljamo z vsemi glasbenimi sistemi v hiši. Poljubno lahko izbiramo glasbo in jakostjo v določeni sobi. Najbolj pa navduši možnost, da preko omenjene aplikacije lahko glasbo pošiljamo tudi na vse bluetooth naprave, ki so v bližini.

musiccast-header

V prvih dveh mesecih letošnjega leta se je po dolgih letih ponovno zgodilo, da so v Evropi YAMAHINI AV sprejemniki razprodani in da kupci že težko pričakujemo novo linijo AV sprejemnikov, ki pride na slovenski trg v mesecu aprilu in maju.

Opticon detail 6Hi-Fi zvočniki

DALI, danski proizvajalec visokokakovostnih zvočnikov je prav tako naredil velike korake naprej. Popolnoma so prenovili svojo spletno stran, ki je sedaj res ena boljših na trgu. V lanskem letu so na trgu ponudili novo serijo zvočnikov OPTICON. Nova serija je bila pri kupcih zelo dobro sprejeta. OPTICON zvočnike si lahko ogledate in poslušate v Big Bangovi poslovalnici BTC Ljubljana.

Pomlad prinaša nove proizvode

Kot že rečeno bomo v pomladnih mesecih pričakali novo serijo AV sprejemnikov YAMAHA. Zaenkrat še nimamo konkretnih informacij o novih izdelkih. Takoj ko bomo informacije dobili jih bomo z veseljem predstavili na naši spletni strani in na našem info portalu.

V zadnjih letih nas je večina pozabila, kako je poslušati kakovostno avdio glasbo. Iz tega razloga vas bomo ob prihodu novih Hi-Fi produktov povabili v naš Hi-Fi studijo v poslovalnici BTC Ljubljana, kjer bomo uživali ob poslušanju visokokakovostne glasbe iz naših premium Hi-Fi naprav YAMAHA in zvočnikov DALI.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.