Išči

Opremi se za zimo!

Zima je tu, z njo pa hladne in dolge noči. To je čas, ko se bolj zadržujemo doma, kjer je  udobno in prijetno. Poleg centralnega ogrevanja, ki ga imamo, je dobro poskrbeti za dodatno ogrevanje, saj si s tem lahko hitreje in učinkoviteje ogrevamo prostore.

Pri ogrevanju pa je treba tudi poskrbeti za kvaliteto zraka, ki ga dihamo. V času raznih viroz, je to še toliko bolj pomembno. S primerno izbiro čistilnikov in razvlažilnikov zraka, nam je ta skrb prihranjena. 

Na kvaliteto zraka vpliva tudi sušenje perila v stanovanju. Če smo bili v toplejših dneh vajeni sušiti perilo zunaj na zraku, nam je to sedaj zaradi  vremenskih razmer onemogočeno. V primeru, da se odločimo sušiti perilo v notranjih prostorih, pa obstaja velika verjetnost nastanka zidne plesni. To pa ponovno ključno prispeva k slabši kvaliteti zraka. 

Na tem mestu je zato priporočljivo, da razmislimo o nakupu kvalitetnega sušilnega stroja. Z njim posušimo naše perilo hitreje in učinkoviteje.

Grelniki zraka
Grelniki zraka

Da bi si zagotovili ustrezno temperaturo v mrzlih dneh, so električni grelniki so odličen način ogrevanja. Pomembno je, da izberemo zase najbolj primernega, saj se ob poplavi različne ponudbe hitro izgubimo. 

Pri infrardečih grelnikih zraka glavna prednost ta, da skoraj ne potrebujejo časa, da vas ogrejejo. Takoj, ko začnejo oddajati infrardečo svetlobo, grejejo telesa in predmete, ne zraka. 

Kaloriferji so idealni za manjše prostore, a izredno učinkoviti. Pri določenih enotah, v primeru pregretja, senzor omogoča izklop grelca.  Če se grelec prevrne, se stikalo izklop. To je dobrodošla lastnost pri modelih višjega cenovnega razreda. Izredno je uporabno, če sobo uporabljajo tudi otroci in/ali hišni ljubljenčki.

 

Klik do najboljše ponudbe grelnikov zraka 

Čistilniki zraka
Čistilniki zraka

Do 99,95 % škodljivih alergenov iz zraka je mogoče odstraniti s pomočjo čistilnika zraka. Hepa filter ob primernem tesnjenju, je pri tem ključen, zato posegajte po priznanih znamkah.

Upravljanje čistilnikov zraka je lahko izredno preprosta naloga, saj je to omogočajo aplikacije pri številnih modelih. S pomočjo aplikacije imate vedno na voljo aktualne podatke o prostoru npr. temperaturi, vlagi in onesnaženosti zraka.  Njegovo delovanje lahko prilagajate od kjerkoli in kadarkoli.

 

Čistilec zraka je idealen za:

 • Odstranjevanje bakterij
 • Odstranjevanje prahu, alergenov in dima
 • Skrb za stalno kroženje zraka v zaprtih prostorih
 • Prikazovanje kakovosti zraka v vašem domu prek pametnih naprav
 • Filtriranje notranjih alergenov, mikro delcev in škodljivih plinov,
   

Klik do najboljše ponudbe čistilnikov zraka

Razvlažilniki zraka
Razvlažilniki zraka

30 % in 60 % je oprimalna višina vlage v zraku v prostorih, kjer se zadržujejo ljudje. Dobro počutje zaradi takega zraka je posledica tega, da tak zrak ni zrak ni ne presuh, ne prevlažen.

Pravilen nivo vlage v zraku zagotavlja uporaba razvlažilnika. Zaradi te naprave bo zmanjšala vlažnost zidov (posledično bo manj možnosti za nastanek zidne plesni) in poskrbela za dobro počutje stanovalcev.

 

Razvlažilnik zraka je idealen za:

 • Preprečuje širjenje virusov v zraku
 • Odpravlja nadležno smrčanje
 • Preprečuje nastanek suhe kože
 • Lajša simptome alergij
 • Ogreva prostor
   

Klik do najboljše ponudbe razvlažilnikov zraka

Sušilni stroji
Sušilni stroji

Sušilni stroj je senzacionalna inovacija, saj lahko na relativno majhnem prostoru in v kratkem času posušimo svoje perilo, ki je nato pripravljeno za takojšnjo ponovno uporabo. S tem, pa ne vplivamo na kakovost zraka v stanovanju. Sušilni stroji imajo več načinov delovanja: kondenzacijsko, senzorsko sušenje, sušenje in osveževanje s paro.

Kondenzacijski sušilni stroj dopušča več možnosti postavitev, saj ne potrebuje posebnega odvoda vlage. Vlaga v perilu se kondenzira in shranjuje v kondenzacijski posodi, ki je nameščena v sušilnem stroju. Kondenzacijski sušilni stroji s toplotno črpalko so varčnejši, saj nudijo tudi do 50 % prihranka energije pri sušenju enakih količin perila. 

Senzorsko sušenje poteka pod nadzorom senzorja, ki uravnava vlago in prilagodi način sušenja glede na izbran program. Sušenje se prekine takoj, ko je dosežena določena stopnja vlažnosti. Izbirate lahko med programi kot so: suho za v omaro, suho za likanje, ipd ... 

Program sušenja in osveževanja s paro je lahko v pomoč vsem tistim, ki si želijo manj likati, saj para učinkovito zravna zmečkano perilo. Osveževanje perila s pomočjo pare je enostavno in hitro opravilo, namenjeno odstranjevanju neprijetnih vonjav iz perila, ki je nošeno le kratek čas in potrebuje le osvežitev.

 

Kliko do najboljše ponudbe sušilnih strojev

Merilniki in detektorji
Merilniki in detektorji

Za ustrezno kakovost zraka moramo najprej opraviti meritve. V pomoč nam bodo pametni merileci kakovosti zraka v zaprtih prostorih.

Te meritve nam podajo številke na podlagi katerih se lahko odločite za ustrezno zračenje, gradbene posege v domu in uporabo čistilca zraka...

Najlepše pri tem pa je spremljanje meritev kar preko pametnih naprav. Tako še lažje in učinkoviteje poskrbimo za kvaliteto bivanja.

 

 • Digitalni detektor radona
 • Pametno merjenje kakovosti zraka z monitorjem za plesen
 • Merjenje temperature, vlage in hlapne organske spojine
 • Nadziranje kakovosti zraka v zaprtih prostorih

 

Klik do najboljše ponudbe merilnikov in detektorjev

 

Cached: Wed, 24 Apr 2024 16:44:16 GMT