Išči
Big BangIzdelkiDomVremenske postajeBLAUPUNKT WS30BK vremenska postaja

BLAUPUNKT WS30BK vremenska postaja

ID: 20691074
46,99 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Želite ponudbo za podjetje? 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od srede, 19.6. naprej
Osebni prevzem - spletni nakup*
Brezplačno v izbrani poslovalnici z razpoložljivo zalogo  predvidoma od torka, 18.6. naprej
Prodajalec: Big Bang
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka

Vremenska postaja WS30BK za merjenj notranje in zunanje temperature in vlažnosti ter odčitavanje absolutnega zračnega tlaka, z indikatorjem trenda temperature in vlažnosti, uro s koledarjem in funkcijo alarma in podporo za do tri brezžične senzorje.

 

Poskrbite za toplotno ugodje ne glede na letni čas!

Pri tem vam bo pomagala vremenska postaja BLAUPUNKT WS30, ki prikazuje temperaturo in vlažnost tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Povedala vam bo, ali je vaša dnevna soba presuha ali prevlažna ali ravno pravšnja! Poleg tega boste izvedeli, kakšen je trenutni atmosferski tlak in kakšna je vremenska napoved za prihodnji dan. Ura z budilko in koledarjem vam bo zagotovo koristila v vsakdanjem življenju.

 

Termometer in higrometer sta vedno pri roki!

WS30 ima vgrajen senzor za merjenje temperature in vlažnosti v prostoru, kjer je nameščena. Priložen dodatni brezžični senzor lahko meri na prostem ali na kateri koli izbrani lokaciji. Merilni podatki za temperaturo in vlažnost se nenehno posodabljajo in prikazujejo na integriranem LCD zaslonu*. Poleg tega ima naprava spomin najnižjih in najvišjih vrednosti, tako temperature kot vlažnosti, ki se samodejno ponastavijo, ko se začne naslednji dan. Vrednosti temperature so lahko prikazane v stopinjah Celzija ali Fahrenheita.

 

Odkrijte trende okoli sebe ... vremenske trende seveda.

Poleg odčitavanja temperature in vlažnosti so na voljo indikatorji trendov teh parametrov. Puščice, ki se pojavljajo na zaslonu, kažejo, kako so se izmerjene vrednosti spremenile v zadnji uri. Puščica, obrnjena navzgor, pomeni, da je parameter povečal svojo vrednost, ko je obrnjena navzdol, pomeni zmanjšanje vrednosti parametra, vodoravna puščica pa, da se dana vrednost ni spremenila.

 

Ni vam treba čakati na vremensko napoved – samo poglejte na vremensko postajo!

Na zaslonu vremenske postaje WS30 je na voljo tudi grafična vremenska napoved za naslednjih 12-24 ur. Upoštevajte, da je ta napoved izračunana na podlagi nihanja temperature in vlažnosti ter ima omejeno natančnost, vendar je uporabno orodje za ocenjevanje vremenskih razmer v naslednjih urah na določeni lokaciji. Odvisno od prevladujočih razmer so na voljo piktogrami za napovedovanje sončnega vremena, delne oblačnosti, oblačnosti, dežja ali snega.

 

Padec tlaka – čas za kavo!

Vremenska postaja WS30 ima vgrajen senzor za merjenje absolutnega atmosferskega tlaka, odčitani podatki pa se prikažejo na zaslonu. Če občutite nenaden upad energije ali ste meteopat, morate samo pogledati na zaslon in če je pritisk nizek, je to znak, da si morate pripraviti skodelico kave.

Upoštevajte, da ta vremenska postaja odčitava absolutni atmosferski tlak, ki se lahko razlikuje od uradne vremenske napovedi. Razlog za to razliko je, da je relativni pritisk, naveden v uradnih vremenskih napovedih, zmanjšan na morsko gladino. Absolutni tlak, prikazan v tem modelu, je tlak, izmerjen na dani lokaciji na ustrezni nadmorski višini.

 

Povečajte specifikacije!

Vremenska postaja WS30 je bila natančno kalibrirana v naši proizvodni lokaciji, če pa želite iz kakršnega koli razloga meritve prilagoditi svojim potrebam, lahko ročno umerite vrednosti notranje temperature, notranje vlažnosti in tlaka. Območje kalibracije temperature je +/- 5 stopinj, vlažnosti +/- 10 % in tlaka +/- 9 hPa. Pri postavitvi vremenske postaje lahko tudi ročno prilagodite pripadajoče piktograme vremenske napovedi.

 

Koliko je ura in kateri dan je danes?

Na LCD zaslonu je tudi ura, ki lahko prikazuje trenutni čas v 12- in 24-urnem formatu. Zahvaljujoč temu je postaja tudi uporabna ura. Poleg ure je na voljo tudi koledar, ki vam pove, kateri dan v mesecu in kateri dan v tednu je. Imena dni v tednu so na voljo v sedmih jezikih (DE, EN, FR, IT, SP, DU in DA) in jih je mogoče spremeniti pri nastavitvi koledarja.

 

Zdravo! Zbudi se!

Vremenska postaja WS30 ima tudi funkcijo budilke, tako da če se morate zgodaj zbuditi, samo nastavite uro, ko želite, da se alarm vklopi in mirno spite. Budilka se bo vklopila samodejno in če želite spati še dlje, vklopite funkcijo dremeža in alarm se bo prestavil za 5 minut. Budilka ima zvok, ki traja 2 minuti – dovolj dolgo, da zbudi še tako velikega zaspanca. Poleg tega lahko nastavite druge ure budnosti ob delavnikih in druge ob vikendih. Budilko lahko uporabite tudi ne le za prebujanje – lahko deluje kot opomnik na nekatere pomembne stvari čez dan, ki jih ne želite zamuditi.

 

LCD zaslon! Zatemnite, kot želite.

Vremenska postaja WS30 je opremljena s kvalitetnim barvnim LCD zaslonom, ki ima funkcijo zatemnitve in ne, ne goljufa, le spreminja svetlost osvetlitve ozadja in, kar je pomembno, tega ne počne sam. Sami se odločite, kdaj boste zatemnili zaslon, da se ne blešči ali da bo bolj viden.

 

Ali bom moral postrgati stekla avtomobila?

Na to vprašanje boste dobili odgovor, preden zapustite hišo, saj ima vremenska postaja WS30BK tudi indikator točke ledišča. Takoj, ko izmerjena zunanja temperatura doseže spodnjo mejno vrednost 3°C, naprava odda zvočni signal in na zaslonu se prikaže ustrezen grafični simbol. Ko se temperatura dvigne, se indikator točke ledišča samodejno izklopi.

 

Oh, kako udobno!

Toplotno ugodje v prostoru je zelo pomembno in vpliva na naše počutje, pa tudi na različne predmete v našem domu. Kadar je preveč vlažno, lahko zacvetijo plesen in glivice, v domu pa se lahko pojavi neprijeten vonj. Prekomerna vlaga lahko povzroči tudi poškodbe različnih elektronskih naprav v vašem domu. Presuh zrak pa lahko negativno vpliva na naše zdravje. Zato je vredno poskrbeti za zagotavljanje najprimernejših pogojev, vključno z indikatorjem stopnje toplotnega udobja, ki vam na zaslonu vremenske postaje WS30 prikazuje, kdaj je prostor presuh, kdaj prevlažen in kdaj je vlažnost najbolj optimalna.

 

Tako vroče tukaj! Tako vroče…

Poznate ta občutek, ko vam je vroče, radiator pa še vedno greje kot nor? Ali pa vas še vedno zebe, ker niste prižgali ogrevanja. Za nadzor prave sobne temperature lahko v vremenski postaji WS30 nastavite alarme, ki vas bodo opozorili, da ste presegli predhodno nastavljene temperaturne razpone – tako za vgrajeni senzor postaje kot za zunanjega. Deluje takole: nastavite temperaturno območje za notranji senzor v območju od 19°C do 23°C in če se zrak segreje nad ali ohladi pod tem območjem, se oglasi zvočni signal in ustrezna ikona se prikaže na zaslonu vremenske postaje. Takšen opomnik vam bo pomagal preprečiti pregrevanje ali ohlajanje prostora – ali ni koristno? Nastavite lahko tudi omejitve za zunanji senzor, ki vas bo opozoril na ekstremno nizke ali visoke zunanje temperature.

 

Ali meritev z enim senzorjem ni dovolj?

Brez problema! Postaja podpira do tri zunanje senzorje, tako da lahko dokupite dodatna dva opcijska senzorja Blaupunkt ACC20WS, ju nastavite na ustrezne kanale (senzorji imajo 3 kanale, preklop ročno), da signali ne motijo in ju postavite kamor koli želite. Morate spremljati temperaturo in vlažnost v spalnici, garaži ali domači shrambi? Nič preprostejšega! Tam pustite senzor in na zaslonu vremenske postaje WS30BK lahko odčitate izmerjene vrednosti. Z zasloni LCD, vgrajenimi v izbirne senzorje ACC20WS, lahko preverite tudi vrednost temperature in vlažnosti, kamor jih želite postaviti.

 

Napajanje.

Priključite vremensko postajo WS30BK na električno omrežje s priloženim napajalnikom 5 V, 1200 mA, brezžični zunanji senzor pa se napaja z dvema priloženima baterijama AA. Da postaja ob izpadu električne energije shrani nastavitve, morate kupiti gumbasto baterijo CR2032. Postaja lahko deluje brez nje, vendar boste po izpadu električne energije morali znova vnesti ustrezne nastavitve. Poleg tega je na LCD zaslonu na voljo indikator napolnjenosti baterije z zunanjim senzorjem, tako da veste, kdaj se baterije izpraznijo, in jih pravočasno zamenjate.

 

Stoječe ali viseče?

Ohišje postaje je zasnovano tako, da lahko celotno napravo postavite na mizo ali okensko polico, pa tudi obesite na steno, saj je na zadnji strani na voljo luknja za kavelj, napajalni kabel pa se nahaja v posebnem ohišju, da ne motite namestitve. Priloženi brezžični senzor ima tudi stoječo in visečo možnost. Ne pozabite, da senzor postavite tam, kjer bo zaščiten pred vetrom in dežjem ter v senci, brez neposredne sončne svetlobe, ki lahko negativno vpliva na odčitavanje vrednosti temperature in vlažnosti.

 

Lastnosti:

Termometer in higrometer – za merjenje trenutne temperature in vlažnosti tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

Indikator absolutnega atmosferskega tlaka – uporaben za meteopate in ljudi, občutljive na nihanje tlaka

Podprti so do 3 zunanji senzorji – dodatni senzorji BLAUPUNKT ACC20WS (WH/BK) so naprodaj ločeno

Pomnilnik dnevnih meritev najvišje in najnižje vrednosti temperature in vlažnosti

Indikator trenda temperature in vlažnosti – za prikaz nihanj merilnih vrednosti v urnem intervalu

Grafična vremenska napoved – s piktogrami napoveduje sončno vreme, delno oblačnost, oblačnost, dež in sneg.

Ura in koledar – 12/24-urni prikaz in dnevi v tednu v 7 jezikih

LCD zaslon (z zatemnitvijo) z dimenzijami 126 x 82 mm

Budilka s funkcijo dremeža – za bujenje ali opomin na pomembne dogodke

Indikator ledišča – za grafični in zvočni prikaz padca temperature pod 3 stopinje Celzija.

Indikator toplotnega udobja – za spremljanje primerne vlažnosti v prostoru

Temperaturna opozorila – uporabna za vzdrževanje prave temperature v prostoru in označevanje izjemno nizkih ali visokih zunanjih temperatur.

Omrežno napajanje – 5 V, 1200 mA napajalnik priložen

Viseča ali stoječa montaža

 

Merilna območja:

Razpon notranje temperature: -10 ~+50 ℃ / 14 ~122 ℉.

Razpon zunanje temperature: -30~+60℃ / -22~140℉.

Območje merjenja notranje in zunanje vlažnosti: 1%–99%

 

Mere in teže:

Dimenzije enote: 160 x 19 x 115 mm

Dimenzije zaslona: 126 x 82 mm

Neto teža naprave: 0,206 kg

Dimenzije senzorja: 38 x 19 x 100 mm

Neto teža senzorja: 0,032 kg

 

Vsebina pakiranja:

Vremenska postaja – 1 kos

Brezžični zunanji senzor – 1 kos

AA baterije - 2 kos.

Omrežni napajalnik – 1 kos

Uporabniški priročnik – 1 kos (jeziki: EN, PL, CS, SK, LT, LV, ET, HU, BG, RO, EL, HR, SL)

Garancijski list – 1 kos

 

* Natančnost meritev: temperatura: +/- 1°C v območju od 0 do 50°C in +/- 1,5°C izven tega območja | vlažnost: +/- 5% v območju od 40 do 70% in 8% izven tega območja

Tehnične podrobnosti
Garancija v letih
2
Zaslon, občutljiv na dotik
ne
Vir napajanja
elektrika, 2x AA, gumb baterija
Solarno napajanje
ne
Projiciranje slike
ne
Prikaz zunanje vlage
da
Prikaz zunanje temperature
da
Prikaz vlage
da
Prikaz ure in datuma
da
Prikaz temperature
da
Osvetljen zaslon
da
Napoved vremena s trendom
da
Brezžični senzor
da
Barva
črna
Cached: Thu, 13 Jun 2024 17:02:34 GMT