0
0
Moja košarica
Big Bang Info Zvok in slika Sony zvočniški modul HT-A3000, ki ustvari vseobsežno doživetje
Zvok in slika

Sony zvočniški modul HT-A3000, ki ustvari vseobsežno doživetje

Seznam vseh člankov
02.09.2022.

Sony predstavlja zvočniški modul HT-A3000, ki se v popolnosti poveže z dodatnimi zadnjimi zvočniki in ustvari vseobsežno doživetje prostorskega zvoka 360 Spatial Sound

 

  • Potopite se v svoje najljubše razvedrilo s Sonyjevo revolucionarno tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping, ki prinaša ultra široko območje poslušanja1.
  • Z dodatnim globokotoncem in zadnjimi zvočniki nadgradite zvok, da bo ta ustrezal vašemu prostoru.
  • Povežite zvočniški modul in televizor BRAVIA™ s sinhronizacijo Acoustic Centre Sync ter izkusite popolnoma usklajeno doživetje slike in zvoka.

Sony je danes predstavil zvočniški modul HT-A3000, ki ljubiteljem filmov in glasbe prinaša vrhunsko doživetje prostorskega zvoka 360 Spatial Sound. Dodatno Sony Europe ob tej priložnosti potrjuje tudi razpoložljivost težko pričakovanega zvočniškega modula HT-A5000.

 

Prostorski zvok na dosegu vaših prstov

HT-A3000 se ponaša s 3.1-kanalnim zvokom, kar vključuje tri sprednje zvočnike – vključno z namenskim srednjim zvočnikom za jasne dialoge – ter dvojni vgrajeni globokotonec za globoke base. Skupaj s tehnologijama Vertical Surround Engine in S-Force PRO Front Surround ustvarja virtualen prostorski zvok, ki prihaja iz vseh smeri. Na ta način lahko popolnoma uživate v vznemirljivem zvoku, ki ga omogočata formata Dolby Atmos® in DTS:X®.

 

 

Tehnologija 360 Spatial Sound Mapping

Zvočniški modul A3000 v povezavi z zadnjimi zvočniki SA-RS5 in SA-RS3S2 prinaša dostop do Sonyjeve revolucionarne tehnologije 360 Spatial Sound Mapping.

Z njo lahko občutite zvok iz vseh smeri in z vseh razdalj. Funkcija optimizacije zvočnega polja uporablja vgrajene mikrofone, ki izmerijo relativno višino in položaj zvočniškega modula ter zadnjih zvočnikov. Na podlagi podatkov o položaju nato s sintetizacijo zvočnih valov ustvari več navideznih zvočnikov3. Zahvaljujoč tej tehnologiji Sonyjevo široko zvočno polje zapolni vsak kotiček prostora in vsakomur v njem omogoči popolno obkroženost z zvokom.

 

Dodatni zvočniki na vaš način4

Če v sistem povežete dodaten brezžični globokotonski zvočnik za nizke frekvence, lahko sistem predvaja še udarnejše in močnejše nizke tone – takšne, kot jih še niste doživeli doma. Na voljo sta dva modela, ki sta zasnovana, da poskrbita za še globlje base, še čistejši zvok ter še natančnejšo reprodukcijo vseh vrst zvočnih vsebin.

 

 

Zvočnemu modulu lahko dodate globokotonec SA-SW5 s 300 vati globokih, bogatih basov, ki prihajajo iz 180-milimetrskega zvočnika s pasivnim elementom za oddajanje zvoka, ali pa izberete model SA-SW3 z 200 vati moči iz kompaktne bas-refleksne zasnove s 160-milimetrskim zvočnikom.

 

Za novo dimenzijo doživetja domačega kina sistemu dodajte še brezžične zadnje zvočnike SA-RS5 s skupno 180 vati moči za širok prostorski zvok. Ti z navzgor obrnjenimi zvočniki in vgrajenim baterijskim napajanjem ustvarjajo bogatejši in še popolnejši prostorski zvok 360 Spatial Sound. Lahko pa izberete tudi brezžične zadnje zvočnike SA-RS3S s skupno 100 vati moči.

 

Najboljši zvok s televizorji Sony

Z zvočniškim modulom HT-A3000 lahko doživetje domačega kina še dodatno izboljšate, če ga povežete z združljivim televizorjem BRAVIA XR. S funkcijo sinhronizacije Acoustic Center Sync5 zvočniški modul in televizor BRAVIA XR skupaj prevzameta vlogo sredinskega zvočnika v sistemu domačega kina. S tem se dogajanje in zvok natančno uskladita, kar ustvari popolno, vseobsežno doživetje slike in zvoka. Govor, ki ga boste slišali, bo tako prihajal z natančno tistega mesta, kjer se v prizoru nahaja oseba.

 

Dodatno se funkcija Acoustic Center Sync povezuje s tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping, rezultat tega pa so še jasnejši dialogi in popolna obkroženost z zvokom, kot še nikoli doslej.

 

Pretočno predvajajte svoje priljubljene skladbe

Z zvočniškim modulom HT-A3000 glasba zares oživi. Odkrijte nov način poslušanja z zvokom 360 Reality Audio6, ki prinaša resnično vseobsežen zvok za doživetje kot na koncertu v živo ali v snemalnem studiu.

 

 

V zvoku 360 Reality Audio lahko uživate s pretočno glasbo iz storitev Amazon Music HD, nugs.net in TIDAL7.

Zvočniški modul HT-A3000 dodatno omogoča enostaven dostop do glasbenih storitev, kot je Spotify, ter pretočno predvajanje vaših priljubljenih albumov in seznamov skladb s tehnologijami Chromecast, Spotify Connect™ in Apple AirPlay 2. Brezžično lahko pretočno predvajate tudi skladbe iz svojega pametnega 

telefona s tehnologijo Bluetooth ali uporabite vgrajeno povezavo Wi-Fi za predvajanje glasbe iz drugih naprav.

 

Ob tem velja izpostaviti še funkcijo DSEE Extreme™, ki s pomočjo umetne inteligence Edge AI v realnem času izboljšuje kakovost stisnjenih glasbenih datotek. Na ta način lahko obnovite visok dinamični razpon zvoka, ki se je izgubil s stiskanjem, ter si zagotovite bogatejšo in popolnejšo izkušnjo poslušanja.

 

Glasovno upravljanje

Zvočniški modul deluje z napravami, ki podpirajo storitev Google Assistant ter imajo vgrajeno funkcijo Chromecast built-in. Prav tako je združljiv tudi z napravami, ki podpirajo storitev Amazon Alexa8 9. Z aplikacijo Google Home samo dodajte zvočniški modul HT-A3000 v svojo skupino zvočnikov in že boste lahko predvajali glasbo, spreminjali glasnost ter upravljali mnoge funkcije kar s svojim glasom.

 

Elegantna oblika

Zvočniški modul HT-A3000 in dodatni zvočniki sledijo oblikovalskemu konceptu 'Omnidirectional Block'. Dovršeni zaobljeni robovi ustvarjajo monolitno obliko naprave, iz katere se na široko razlega zvok, medtem ko kombinacija vidnih tekstur materialov zagotavlja, da se zvočniški modul in dodatni zvočniki podajo k videzu vsake dnevne sobe.

 

Enostavno povezovanje

Zvočniški modul HT-A3000 je že takoj, ko ga vzamete iz škatle, skoraj pripravljen na uporabo. Samo povežite ga s televizorjem prek povezave HDMI eARC in ga vklopite. Na voljo so sicer vse povezave, ki jih potrebujete za uživanje v neverjetni izkušnji prostorskega zvoka: USB in optični zvočni vhod, pa tudi izhod HDMI (eARC) ter izhod S-CENTER za združljive modele televizorjev BRAVIA.

 

5.1.2-kanalni zvočniški modul HT-A5000 prinaša vznemirljivost kinematografskega doživetja naravnost v vaš dom. Zahvala za to gre tehnologijama Dolby Atmos in DTS.X ter Sonyjevim lastnim priznanim tehnologijam, vključno s tehnologijama Vertical Surround Engine in S-Force PRO Front Surround. Dodatno je A5000 opremljen tudi s Sonyjevo revolucionarno tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping, ki postavlja nov mejnik prostorskega zvoka v vašem domu. Možnost zvoka 360 Spatial Sound je mogoče vklopiti ob povezavi zvočniškega modula z zadnjimi zvočniki SA-RS3S ali novim brezžičnim zadnjim zvočnikom SA-RS5.  

 


O podjetju Sony

Podjetje Sony Corporation je v skupini Sony Group odgovorno za razvedrilo, tehnologijo in storitve. Sonyjeva vizija vključuje skrb za čustva ali Kando ter ustvarjanje občutka brezskrbnosti ali po japonsko Anshin. To želi Sony z raziskovanjem novih tehnologij in izzivov prinesti ljudem in družbi po vsem svetu, ter tako omogočiti uživanje v ustvarjenih izdelkih in storitvah s področij, kot so domača zabava in zvok, upodabljanje ter mobilne komunikacije.

Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto, za več informacij o Sony Slovenija pa tukaj.


 

1 Zahtevani so združljivi zadnji zvočniki (SARS3S, SA-RS5).

2 Zadnji zvočniki so naprodaj ločeno in morda ne bodo na voljo v vseh državah in regijah.

3 Število navideznih zvočnikov se lahko razlikuje in je odvisno od kombinacije zadnjih zvočnikov.

4 Izdelki v nekaterih državah ali regijah morda ne bodo na voljo.

5 Način sinhronizacije BRAVIA Acoustic Center deluje s televizorji naslednjih serij: Z9K, A95K, A90K, A80K, A75K, X95K, X90K, Z9J, A90J, A80J in X95J. Razpoložljivost izdelkov se lahko razlikuje glede na državo ali regijo.

6 Zahteva prenos aplikacije Sony | Music Center. Zahtevani so lahko naročnina na združljivo spletno glasbeno storitev, sprejem pogojev in določil tretjega ponudnika, ustvarjanje uporabniškega računa in plačilo storitve. Združljive storitve v nekaterih državah ali regijah morda ne bodo na voljo. Za preverjanje združljivosti aplikacije in storitve obiščite spletno mesto www.sony.net/360RA/.

7 Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na državo ali regijo.

8 Google, Google Home in Chromecast built-in so blagovne znamke podjetja Google LLC. Storitev Google Assistant v nekaterih jezikih in nekaterih državah ni na voljo.

9 Ponuja jo Amazon.com, Inc. ali njegove podružnice. Amazon, Alexa, Echo in vse povezane znamke so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

Mnenja drugih
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Tvoja e-pošta ne bo objavljena in se uporablja samo za odgovor na tvoj komentar.
Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.
Zatvori

Facebook Pixel
Google Ads
Doubleclick
RTB House
SalesManago
Adform
Teads

Google Analytics
Frosmo