Išči

Ohrani svežino in popolno temperaturo v svojem domu

 

Ohladi svoj dom, ustvari prijetno toplino, poskrbi za svežino in se znebi prekomerne vlage s pravilno izbrano klimatsko napravo, hladilnikom, zamrzovalnikom, ventilatorjem ali razvlažilnikom. Izberi klimo, ki ti bo pomagala ohranjati pravo temperaturo, vlažnost in udobje, ne glede na vremenske razmere. Z novim hladilnikom in zamrzovalnikom pa svojim živilom zagotovi dolgotrajno svežino.

Aktualna ponudba

Prodajni hiti

Tu je nekaj preprostih trikov, ki ti lahko pomagajo ohladiti poleti:

 • Uporabi ventilatorje: Postavi ventilatorje v svojem domu ali pisarni, da ustvarijo pretok zraka. Če postaviš skledo z ledeno vodo pred ventilator, bo ohlajen zrak, ki ga ventilator piha, še bolj osvežujoč.
 • Izogibaj se vročini čez dan: Poskusi se izogniti izpostavljanju vročini najbolj vročega dela dneva, običajno med 11. in 16. uro. Namesto tega načrtuj dejavnosti zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, ko so temperature nižje.
 • Hladi svoje telo: Dvakrat na dan si privošči hladno prho ali kopel, da se ohladiš. Prav tako lahko uporabiš hladne obkladke na zapestjih, vratu in čelu.
 • Hidriraj se: Pij zadostno količino vode čez dan, da ohraniš hidracijo. Vročina lahko povzroči hitrejše izgubljanje tekočine skozi potenje, zato je pomembno, da redno pijemo vodo, da se izognemo dehidraciji.
 • Nositi lahka oblačila: Izberi oblačila iz lahkih in dihljivih materialov, kot so bombaž in lan, ki bodo pomagala odvajati toploto stran od telesa

Kako izbrati klimo:

 • Velikost prostora: Prva stvar, ki jo moraš upoštevati, je velikost prostora, ki ga želiš hladiti. Klimatske naprave se razlikujejo po zmogljivosti hlajenja, zato je pomembno izbrati takšno napravo, ki ustreza velikosti prostora. Prevelika ali premajhna klima ne bo učinkovito delovala.
 • Vrsta klime: Obstajajo različne vrste klimatskih naprav, kot so prenosne klime, okenske klime, stenske klime in centralne klime. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Pomembno je preučiti, katera vrsta klime najbolje ustreza tvojim potrebam in zahtevam prostora.
 • Energijska učinkovitost: Poišči klimatsko napravo, ki je energetsko učinkovita. Preveri oznako energetske učinkovitosti, ki je običajno označena s kratico SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) pri hladilnem načinu delovanja. Višji SEER pomeni večjo energetsko učinkovitost.
 • Zmogljivost in hrup: Preveri specifikacije glede hrupa, ki ga proizvaja klimatska naprava, ter njeno zmogljivost hlajenja. Želiš klimo, ki bo tiho delovala in bo dovolj močna, da doseže želeno temperaturo v prostoru.
 • Pred nakupom klime se posvetuj s strokovnjakom ali se posvetuj s prodajalci v specializiranih trgovinah, da ti lahko pomagajo pri izbiri klimatske naprave, ki najbolje ustreza tvojim potrebam.

Hlajenje v najemniškem stanovanju:

Če živiš v najemniškem stanovanju in nimaš možnosti namestitve klimatske naprave ali spreminjanja strukture prostora, še vedno obstajajo načini, kako se ohladiti v poletnih mesecih.

 

 • Uporabi ventilatorje: Ventilatorji so odlična alternativa klimatski napravi. Namesti več ventilatorjev po stanovanju, da ustvariš pretok zraka. Postavi jih tako, da usmerjajo zrak proti tebi, da ustvariš učinek hlajenja vetra.
 • Uporabi prenosno klimatsko napravo: Čeprav morda nimaš možnosti namestitve klasične klimatske naprave, lahko razmisliš o prenosni klimatski napravi. Te naprave se lahko premikajo po prostoru in večinoma zahtevajo le okno ali vrata za izpuščanje zraka.
 • Senčenje in izolacija: Uporabi zavese, senčnike ali rolete, da zadržiš sončno svetlobo zunaj. To bo pomagalo zmanjšati segrevanje prostora. Prav tako poskrbi, da so okna dobro izolirana, da preprečiš vdor toplote.
 • Hladni obkladki in brisače: Uporabi hladne obkladke ali brisače, ki so jih predhodno namočili v hladni vodi, in jih položi na čelo, vrat ali zapestja. To bo pomagalo ohladiti telo.
 • Hladilni ventilatorji: Obstajajo posebni ventilatorji, ki imajo vgrajene posode za led ali možnost pritrjevanja hladilnih paketov. To ustvari hladnejši zračni tok, ko ventilator piha skozi led.

Kako izbrati hladilnik:

 • Izbira hladilnika je pomembna, saj bo ta naprava uporabljena vrsto let. Tu je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih lahko upoštevate pri izbiri hladilnika:
 • Velikost: Najprej morate upoštevati, koliko prostora imate v kuhinji za postavitev hladilnika. Izmerite razpoložljiv prostor, da se prepričate, da izbrani hladilnik ustreza.
 • Kapaciteta: Premislite o potrebah vaše družine in koliko hrane običajno shranjujete. Izberite hladilnik, ki ima dovolj prostora za vaše potrebe. Oglejte si notranjost hladilnika in ocenite razporeditev polic in predalov, da vidite, ali je praktičen za organizacijo hrane.
 • Energijska učinkovitost: Oglejte si energetsko nalepko hladilnika, ki prikazuje, kako energijsko učinkovit je. Hladilniki z oznako A+++ običajno porabijo manj energije in vam lahko pomagajo pri dolgoročnem varčevanju pri stroških elektrike.
 • Dodatne funkcije: Hladilniki lahko imajo različne dodatne funkcije, kot so samodejni razdeljevalci ledu, sistemi za filtriranje vode, natančno nastavljivi nadzori temperature, programabilna nastavitev itd. Premislite o funkcijah, ki bi jih želeli imeti in kako pomembne so vam.
Cached: Wed, 29 May 2024 12:18:04 GMT