VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Preša za rože, herbarij, 21x30cm

ID: 20615019
18,99 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od četrtka, 4.4. naprej
Ponudba prodajalca Big Bang eTržnice. Nakup je mogoč izključno preko spleta.
Več informacij
Prodajalec: Rayher Hobby Art
Na voljo še 2 ponudbi od 24.44 €
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka
PREŠA ZA ROŽE (za izdelavo herbarija) je sestavljena iz dveh nelakiranih in nebarvanih plošč iz topolovega lesa, med katere je vstavljenih pet kartonov iz valovite lepenke. Vse skupaj je povezano s štirimi vijaki na krilne matice, kar omogoča enostavno sestavljanje. Namenjena je sušenju cvetov, listov in ostalih delov rastlin.
Rastline za herbarij vedno naberite takrat, ko so v polnem razcvetu. Izogibajte se nabiranju rastlin po dežju ali v jutranji rosi, saj lahko vlaga na njih povzroči plesnenje med sušenjem. Rastline najprej čez noč položite na papirnato kuhinjsko brisačo, nato pa jih razporedite na papir. Papir z rastlinami položite na karton iz valovite lepenke, čeznje prav tako položite papir, na vse skupaj pa postavite drugi karton iz valovite lepenke, nato pa vse skupaj položite med leseni plošči in privijte vijake. Čas sušenje je nekje 1- 2 tedna, vmes občasno razprite prešo ter po potrebi zamenjajte vmesni papir.

Zunanje, lesene dele preše lahko seveda dodatno pobarvate ali kako drugače okrasite. Topolov les je med drugim zelo primeren za okraševanje z uporabo pirografa.
Cached: Fri, 29 Mar 2024 04:45:18 GMT