Vakuumiranje na naraven način podaljša svežino in obstojnost živil do 4-krat. MiniVac je priročen in zmogljiv vakuumski aparat, ki zavzame malo prostora na kuhinjskem pultu, a zagotavlja vse prednosti vakuumskega shranjevanja živil.
Kompaktna vakuumirka, ki jo lahko shranite kar na kuhinjskem pultu ali v predalu, saj zavzame manj prostora kot posoda za kruh. MiniVac je primeren za shranjevanje vseh vrst živil - suhega in svežega mesa, sadja in zelenjave ter oreščkov. Je enostaven za uporabo in zagotavlja kakovostno shranjevanje živil.
Funkcija avtomatskega vakuumiranja je namenjena vakuumiranju suhih in trdih živil, kot so salame, oreščki, testenine, korenček ipd. Živilo vstavite v vrečko, namestite v vakuumski kanal. Zaprite pokrov aparata in z rokama pritisnite na označena mesta (PRESS AND HOLD) ter tipko VAC Seal. Pokrov držite pritisnjen z obema rokama na označenima mestoma še nekaj sekund. Vrečka bo samodejno zavakuumirana in zavarjena.
Funkcija ročnega vakuumiranja je namenjena vakuumskemu shranjevanju vlažnih in občutljivih živil, kot so sadje, solata, gobe, kruh in pekarski izdelki. Živilo previdno vstavite v vrečko, pri tem zavihajte robove vrečk navzen, da se ne umažejo. Odprti rob vrečke z živilom nastavite v sredino vakuumskega kanala in preverite, da vrečka ni nagubana. Zaprite pokrov aparata, pritisnite na označena mesta (PRESS AND HOLD) in tipko VAC Seal. Pokrov držite pritisnjen z obema rokama na označenima mestoma še nekaj sekund. Ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka (preden poškodujete mehka živila ali ko vidite, da začne tekočina iz živil polzeti proti aparatu) pritisnite tipko STOP. Črpalka se v trenutku ustavi. Nemudoma pritisnite še tipko Seal, da vrečko zavarite.