VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Prodajni hiti

Vdih, izdih, brez alergij

Povprečno ljudje večino svojega časa preživimo v zaprtih prostorih. "Na varnem pred zunanjimi vplivi," bi si mislili. A temu žal ni tako. Jeseni in pozimi v svoje domove spuščamo delce, ki so posledica ogrevanja prostorov, prometa in delovanja tovarn, spomladi in poleti, ko narava zaživi, pa na žalost zaživijo tudi naše alergije. Za svobodnejše dihanje in čistejši zrak v notranjosti lahko poskrbimo s čistilniki zraka. 

Zrak v notranjih prostorih najlažje očistimo s čistilnikom zraka, poznamo pa tudi kombinacije čistilnik-vlažilnik ter čistilnik-ionizator. Pri izbiri čistilnika so med pomembnejšimi postavkami moč čistilnika, primernost filtra in seveda cena.

Izberi svoj čistilnik zraka

Kako izbrati pravi čistilnik zraka?

Najpogostejši viri onesnaženja zraka v prostoru

Med najpogostejša onesnaževala (in tudi sprožilce alergij) spadajo:

- prah,

- dlake hišnih ljubljenčkov,

- visoka vlažnost, ki povzroča plesen,

- cvetni prah in emisije vozil, ki jih prinese od zunaj,

- kajenje.

 

Kako deluje čistilnik zraka?

Čistilnik zraka deluje tako, da skozi filter povleče zrak iz okolice, na filtru se odložijo delci in škodljive snovi, na drugi strani pa potisne očiščen zrak nazaj v prostor. Boljši kot je filter, večji spekter delcev se ujame nanj. Zato je pomembno, da imajo čistilniki z dobrim filtrom tudi dovolj močen motor. Najpomembnejše lastnosti so torej:

- Kakovost in vrsta filtra,

- moč motorja oz. pretok zraka.

Vrste čistilnikov zraka

1. HEPA čistilnik zraka

Za filtriranje uporablja gosto tkano vlakno, na njegovo učinkovitost pa vpliva vrsta vlaknenega materiala, količina filtrirnega medija in tesnost tkanja.

 

2. Ionizator oz. ionski čistilnik zraka

Za filtriranje uporablja ploščice za zbiranje prahu. Te ploščice delujejo kot TV zaslon, ki ima statični naboj, zato se na njem nabira prah.

 

3. Elektrostatični čistilec zraka

Podobno kot ionizator za odstranjevanje uporablja električni naboj. Deluje podobno kot magnet, saj plošča privlači delec, nabit z nasprotnim nabojem.

 

4. UV čistilnik zraka

Namen UV sijalke je razkuževanje. Ti filtri se uporabljajo v kombinaciji s filtrom HEPA.

 

Čist zrak blagodejno vpliva na naše telo - izboljšuje naše zdravstveno stanje in vsesplošno dobro počutje. Še posebej v časih, ko smo pod nenehnim stresom in hitimo skozi življenje. Zato je izrednega pomena, da izboljšamo svojo kakovost zraka povsod, kjer lahko.

Preberi več o kakovosti zraka

Cached: Fri, 12 Apr 2024 18:27:51 GMT