VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Odkrijte okusne užitke in družabno vzdušje z žarom na vašem vrtu!

Pridite in odkrijte čarobnost žara na vrtu - nepogrešljivega spremljevalca v vseh poletnih avanturah! Ali že sanjate o popolnem pikniku na sončnem vrtu, obkroženi s prijatelji in družino, ob vonju sveže pečenega mesa? Ali pa si želite sproščenih večerov na prostem, kjer se boste prepustili čaru žarenja oglja in uživali v okusnih jedeh?

Ne glede na to, ali ste izkušen mojster žara ali pa šele začenjate svojo kulinarično pustolovščino, žar na vrtu je nepogrešljiv del vsakega doma.

Izberi svoj novi žar

Pribor za žar - Prodajni hiti

Dodatna oprema za žar mojstre

5 trikov za peko mesa

5 trikov za dobro pečeno meso na žaru

  • Priprava: Meso moraš pred pečenjem na žaru ustrezno pripraviti. Vse odvečne maščobe in žilice odstrani. Meso pred pečenjem pusti na sobni temperaturi vsaj 30 minut, da se bo enakomerno speklo.
  • Začimbe: Začimbe dajo mesu bogat okus. Pred pečenjem ga natri z mešanico soli, popra, česna, rdeče paprike in drugih začimb po tvoji izbiri. Meso lahko pred pečenjem tudi mariniraš v začimbah.
  • Temperatura: Temperatura je ključna za dobro pečeno meso na žaru. Preden meso položiš na žar, preveri temperaturo. Najbolje je, da uporabiš termometer, da zagotoviš, da je temperatura med 160 in 170 stopinj Celzija.
  • Čas pečenja: Tako kot je pomembno, da mesa ne pečeš premalo časa, je pomembno tudi, da ga ne pečeš predolgo. Preveč pečeno meso postane trdo in suho, premalo pečeno meso pa je surovo in nevarno za uživanje. Za optimalno pečenje uporabi časovnik in sledi navodilom za čas pečenja.
  • Meso naj počiva: Po pečenju moraš meso pustiti počivati nekaj minut, preden ga razrežeš. Tako se bodo sokovi enakomerno porazdelili po mesu, in tvoje meso bo sočnejše in okusnejše. Meso pokrij s folijo, da se bo ohranila toplota in in ga pusti počivat vsaj 5 minut.

5 trikov za peko zelenjave na žaru

  • Priprava: Preden zelenjavo položiš na žar, jo temeljito operi in posuši. Nato jo nareži na enakomerne kose, da se bo enakomerno spekla. Če uporabljaš tršo zelenjavo, jo lahko predhodno skuhaš ali blanširaš, da se bo lažje spekla.
  • Začimbe: Začimbe bodo zelenjavi dodale bogat okus. Pred pečenjem jo lahko potreseš s soljo, poprom, česnom, rožmarinom, timijanom ali drugimi začimbami po tvoji izbiri.
  • Marinada: Zelenjavo lahko tudi mariniraš, da se bo nasičila z okusom. Za marinado lahko uporabiš olivno olje, limonin sok, česen, sol in druge začimbe. Mariniraj zelenjavo vsaj 30 minut pred pečenjem.
  • Olje za pečenje: Preden položiš zelenjavo na žar, ga lahko premažeš z oljem, da se zelenjava ne bo prijela. Uporabiš lahko navadno rastlinsko olje ali pa olivno olje za boljši okus.
  • Priprava žara: Preden začneš s pečenjem zelenjave, se prepričaj, da je žar dovolj segret in pripravljen za pečenje. Priporočljivo je, da žar očistiš in premažeš z oljem. Zelenjavo lahko pečeš na srednji vročini in jo večkrat obrneš, da se bo enakomerno spekla.
Cached: Sat, 20 Apr 2024 04:27:42 GMT