Išči

Po mestno ali zložljivo mestno e-kolo v Big Bang

Zate smo na enem mestu zbrali vsa e-kolesa iz naše ponudbe, ki ustrezajo pogojem javnega poziva za uveljavljanje subvencije za nakup električnih koles, ki je objavljen v Uradnem listu RS št. 44/2024. Subvencijo dodeljuje družba Borzen d.o.o. 

 

Ugodnost ob nakupu električnega kolesa

Subvencija znaša 25 % od maloprodajne cene (z DDV), vendar ne več kot 500 €. V poštev pridejo električna kolesa prodajalca Big Bang, ki so mestna ali zložljiva e-kolesa in hkrati izpolnjujejo dva pogoja, ki sta natančneje določena v samem razpisu na spletni strani družbe Borzen d.o.o. Več informacij najdeš na spletni strani.

Kdo je upravičen do subvencije ob nakupu električnega kolesa?

Kot navaja družba Borzen d.o.o., lahko subvencijo lahko dobi vsaka polnoletna fizična oseba, ki ima stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji, dodeljeno davčno številko s strani Finančne uprave Republike Slovenije ter je nakup e-kolesa opravila v času polnoletnosti. 

Kot fizične osebe se po javnem pozivu ne štejejo samostojni podjetniki posamezniki. Fizične osebej, ki samostojno opravljajo pridobitno dejavnost, so do subvencije upravičene le, če se e-kolesa ne bodo uporabljale za opravljanje pridobitne dejavnosti. 

Lahko kupim več koles in za vsako oddam vlogo za pridobitev subvencije?

Po razpisu sodeč lahko vsak upravičenec v času veljavnosti izvajanja javnega poziva odda le eno vlogo za pridobitev subvencije za nakup le enega novega e-kolesa, ne glede na to, ali je dejansko kupil več koles, ki bi lahko bila predmet subvencije.

Katera kolesa pridejo v poštev?

V poštev pridejo ELEKTRIČNA KOLESA, ki so mestna ali zložljiva e-kolesa in hkrati izpolnjujejo dva pogoja, ki sta natančneje določena v samem razpisu na spletni strani družbe Borzen d.o.o. Več informacij najdeš na spletni strani.

Ali kolesa, kupljena v Big Bang-u, ustrezajo tem pogojem?

Ustreznost koles, ki jih najdeš na tem seznamu je preverjena in za njih je tudi pridobljena vsa dokumentacija. To velja samo za kolesa, ki so izpostavljena na tej spletni strani

Kaj je potrebno storiti, da pridobim subvencijo? 

Na spletni strani družbe Borzen in v javnem razpisu na strani Uradnega lista RS, št. 44/2024 so navedeni vsi pogoji in obrazci, ki jih mora kupec izbranih e-koles izpolniti in poslati, da gre njegova vloga v obravnavo komisiji za odločanje. 

Kje najdem navodila za oddajo vloge za pridobitev subvencije?

Navodila najdeš na spletni strani Subvencije za nakup električnih koles | Borzen.

Kako dobim podpisano izjavo prodajalca?

Če si nakup e-kolesa opravil v fizični trgovini Big Bang, izjavo prejmeš v poslovalnici, ker je bil nakup opravljen. Če nakup opraviš preko spleta, pa nam potrebne podatke pošlji na [email protected], mi pa ti bomo v najkrajšem možnem času vrnili podpisano izjavo.

 

Razpis za subvencijo Uradni list RS, št.44/2024  Ponudba koles Izjava prodajalca 

 

Cached: Tue, 16 Jul 2024 14:39:04 GMT