Izbirnik
Išči
Podpora

Pomoč in naročila

01 362 60 00

[email protected]

pon.–sob.: 9.00–20.00

Reklamacije

01 309 38 18

pon.–pet.: 9.00–18.00

Primerjaj 0
Košarica 0
Prodajalec: (Big Bang)
Ogrevanje, hlajenje & kvaliteta zraka
Ogrevanje Ogrevanje Hlajenje Hlajenje Vzdrževanje zraka Vzdrževanje zraka
Top izdelki
Top izdelki
Top izdelki
Top izdelki
Tekstilni program
Brisače Brisače
Avto kamere in dodatki
Avto kamere Avto kamere
Big Bang Info Gospodinjstvo Prednosti tehnologije NeoFrost
Gospodinjstvo

Prednosti tehnologije NeoFrost

Seznam vseh člankov
23.07.2018.

Hladilniki so v preteklosti vsebovali en hladilni sistem in ventilator. Omogočal je, da zrak kroži v notranjosti hladilnika in hladi živila. Take hladilnike poznamo pod imenom statični hladilniki. Hladilni sistem se je nahajal v zamrzovalnem delu, od koder je ventilator poslal mrzel zrak še v notranjost hladilnega dela, kar je povzročalo kondenzacijo živil in zadnje stene hladilnika, na dnu katere se je v zbiralniku nabirala voda. Nevšečnosti pri takih hladilnikih so bile precejšnje – od nabiranja ledu, nabiranje zmrzali na živilih, nekajkratnega na leto je bilo potrebno hladilnik odtajati in ga temeljito očistiti. V hladilnem delu so bile neprijetne vonjave, živila pa so hitro izgubila svojo svežino in se pokvarila – predvsem sadje in zelenjava so občutljivejša za hitri propad, hitrejše pojavljanje plesni na siru itd.

NoFrost

Rešitev se je našla v sistemu NoFrost. Ta je z nekaj izboljšavami uspel rešiti zagato z zmrzaljo, nabiranjem ledu in ohranjanja enakomerne temperature v hladilniku. A hladilniki NoFrost še vedno ohranjajo sistem enojnega hlajenja. V praksi to pomeni, da se močno ohlajen in suh zrak iz zamrzovalnega dela prenaša v hladilni del. Suh zrak pomeni, da živila hitreje izgubljajo svojo svežino, kar je še posebej vidno pri sadju in zelenjavi.

NeoFrost

Z mislijo na ohranjanje svežine in optimalnih pogojev shranjevanja živil se je na trgu pojavil dvojni aktivni sistem hlajenja – NeoFrost. Tehnologija NeoFrost v hladilnikih Beko predstavlja novo generacijo popolnih NoFrost sistemov. Temelji na dveh ločenih aktivnih sistemih hlajenja posebej za hladilni in posebej za zamrzovalni del. Tako omogoča popolne pogoje za shranjevanje živil in preprečuje prenašanje suhega zraka iz zamrzovalnega prostora v hladilni, zato živila v hladilniku ostanejo sveža dlje časa. Hkrati pa preprečuje prenašanje vonjav iz hladilnega dela v zamrzovalni del. Prednost tehnologije NeoFrost je v tem, da v hladilniku ni nabiranja kondenza, ledu in zmrzali – zato tudi odtajanje hladilnika za temeljito čiščenje hladilnika ni več potrebno. Dvojni sistem hlajenja omogoča enakomerno temperaturo zraka in 2x hitrejše hlajenje živil, pri tem pa so ti hladilniki energetsko varčnejši in se umeščajo v energetski razred A++ in A+++, tako z NeoFrost hladilniki prihranite prav vsak dan!

Mnenja drugih
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Tvoja e-pošta ne bo objavljena in se uporablja samo za odgovor na tvoj komentar.
Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/nacrt-za-okrevanje-in-odpornost